Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.10.2003, 09:56   #1
Paazik
Bywalec

Data rejestracji: 20.07.2002
Paazik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
????Monitor and Płyta gl.????

1)Hej Hej mam dylemat nie wiem którą 19 wybrać A wybieram miedzy 19 NEC FE991 Super Bright i Lg 900P.
Pomóżcie! CZy te dwie linie w necu są uciążliwe( może ktoś ma ich zdjęcia?)Help!

2)Tu nie wiem którą płytkę wybrac/ Asus p4p800 czy abit is 7 Help!!!

Proszę o szczegółowe wyjaśnienie takiego a nie innego wyboru. Dziex!

Ostatnio zmieniany przez Paazik : 18.10.2003 o godz. 10:24
Paazik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.10.2003, 10:10   #2
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Re: ????Monitor and Płyta gl.????

Cytat:
Paazik napisa***322;(a)
1)Hej Hej mam dylemat nie wiem którą 19 wybrać A wybieram miedzy 19 NEC FE991 Super Bright i Lg 900P.
Pomóżcie! CZy te dwie linie w necu są uciążliwe( może ktoś ma ich zdjęcia?)Help!

2)Tu nie wiem którą płytkę wybrac/ Asus p4p800 deluxe czy abit is 7 Help!!!

Proszę o szczegółowe wyjaśnienie takiego a nie innego wyboru. Dziex!
Ja Ci tylko odp. na 2)..., bo co do monitorow 19' to ja nie bardzo..., ok, a wiec polecam ASUS'a, jako firme...
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.10.2003, 11:38   #3
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ad. 1)

Myślę, że najlepiej będzie, jak wybierzesz się do sklepu i własnymi oczami sprawdzisz, który monitor Ci odpowiada. Z tym jest trochę tak, jak z kupowaniem ubrania czy butów - wymiary teoretycznie dobre, a mimo to nie pasuje, niewygodne, czy po prostu źle leży.

Dwa druty podtrzymujące maskę w kineskopach typu Trinitron widać niestety dość wyraźnie na jednolitym tle - np. białym tle dokumentu tekstowego. Nie wiem, do jakiego stopnia można się do tego przyzwyczaić, bo nie pracowałem na takim monitorze przez dłuższy czas - ale przez tę chwilę wyraźnie to widziałem i troszkę mi to przeszkadzało. Przypuszczam, że po jakimś czasie przestaje się to zauważać, a w przypadku różnorodnego tła (kolorowa tapeta pulpitu, gry, itd.) nie widzi się tego w ogóle.

Ad. 2)

Asus jako firma ma chyba trochę większe tradycje, ale wydaje mi się, że ich wyroby są porównywalne. Musisz sobie zadać pytanie, co takiego ma jedna płyta czego nie ma druga, a co jest albo będzie Ci wkrótce potrzebne.
Stary 18.10.2003, 12:48   #4
rcobex
Roman Barbarzyńca

Data rejestracji: 01.09.2003
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Co do linii w monitorze NEC..

posiadam takiego Neca tyle że 17. Linie są widoczne tylko na jednolitym kolorze, mnie to nie przeszkadza. Są bardzo cieńkie, najlepiej widać je na jaskrawych kolorach. Sprawdz w jakims sklepie, nie każdemu to odpowiada. Poza tym monitor jest naprawde dobry.

pozdrawiam.

Twoje uprawnienia: