![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
Czy można podłączyć komputer pod samochód?
Witam.
Mam pytanko czy można w jakiś sposób podłączyć pod samochód a konkretnie pod gaz. Nie wiem czy się jasno wyraziłem ewentualnie mogę dopowiadać na pytania co mam konkretnie na myśli. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
God Father
Data rejestracji: 29.11.2004
![]() |
No to napisz co masz konkretnie na myśli
![]()
![]() |
#3 | |
8 Samuraj
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
![]() |
Sterowanie raczej. Jets zalozony gaz do Poloneza i w silniku jest pewna wtyczka ktora niby mozna podlaczyc pod komputer i ustalic ilosc spalanego paliwa przez samochod.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
w wielu przypadkach takie wtyczki sluza glownie serwisom. chodzi o ich komputer, i ich analize.
ale kumpel ustawial gazniki w swoim Nissanie uzywajac takiego elektronicznego ustrojstwa. wyglada to jak stary GameBoy, wedlug firmy ktora to robila to byl to wlasnie 'komputer'. przychodzi to z roznymi zaprogramowanymi ustawieniami, a ty te dane wgrywasz to komputera pokladowego samochodu (np. zmieniasz mieszanke paliwa by uzyskac wiecej mocy...) podobno mogl tez to samo zrobic przez program i wtyczke do swojego laptopa. a jesli chodzi tobie o cos w stylu "Szybcy Wsciekli"... to powiem tylko ze fajna to byla bajka. jesli juz nawet, to mowa tu pewnie o sprzecie klasy Formula 1 - Rally, nie mowiac juz o cenie... Ostatnio zmieniany przez shuma02 : 23.03.2005 o godz. 03:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w serwisie daewoo mieli właśnie komp z odpowiednią przejściówką do poloneza.
podpina to się przy prawej ramie pod schowkiem u pasażera z przodu (trzeba odgiąć kawałek tapicerki koło prawej nogi). dla odmiany ja szukam tego porgramu, którym można diagnozować komputer (nazywa się ECM 2.9). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
![]() |
Tak jak shuma pisze chodzi o dobór mieszanki. I chodzi mi o możliwośc podłączenia laptopa pod tego kabelek, który jest wypuszczony niedaleko zbiorniczka hamulcowego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Można. Poszukaj na Allegro odpowiedniego interface (zależy od rodzaju sterownika). Oczywiście pod warunkiem, że instalka ma sterownik (bo nie wszystkie mają).
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() ![]() |
Samochód do kompa podpina sie przez tzw VAG'a.
![]() |
#10 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Co to jest ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BA/\//\/ED
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Da się napewno
![]() ![]() ![]() ![]() Dodatkowo w Lanosie pod schowkiem jest już dużo większa wtyczka. Podejrzewam że można z niej odczytać prędkość, obroty, status niektórych urządzeń, wiele "ustawień", itepe... Tylko problem jak ![]()
![]() |
#12 | |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Np. http://vag-com.pl/oferta.html lub http://www.vag.prv.pl/ takich stron jesr duzo. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
|
|