![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
GLS - opinie, komentarze, skargi, zażalenia
Tak się zastanawiam, jak w polskim tłumaczeniu brzmi nazwa firmy i wydaje mi się, że najtrafniejszym będzie Gówniany Serwis Logistyczny. Zatrudnili tam pewnie za parę pięć złotych leserów, którzy sprowadzili standardy obsługi do polskich warunków...
Ale do rzeczy: zamówiłem sobie 3 dni temu wieczorkiem pewne rzeczy w okolicach Poznania, wysyłka kurierem, bo nie lubię sterczeć w kolejkach na poczcie. Ze zdziwieniem odebrałem potwierdzenie zamówienia i wysyłki już następnego dnia rano. Wczoraj o 7:14 rano zadzwonił do mnie kurier albo dyspozytor informując, że ma dla mnie przesyłkę i kiedy będę osiągalny pod adresem. Powiedziałem, że jak wrócę z roboty, o godz. 16-tej. Oczywiście nie dzwonił spod drzwi, bo żona była w chałupie do ósmej. Zresztą wtedy wyglądało na wszystko ustalone... Po powrocie do domu znalazłem za to awizo GLSa, że próbowali biedulki dostarczyć paczkę o 10:20, ale nikogo nie zastali. Zaraz, co innego chyba ustalaliśmy? No, cóż, na awizo napisali, że będą dnia następnego, do godz. 12-tej, więc odliczyłem córce kwotę na przesyłkę, jeden dzień opóźnienia nie robi różnicy. Natomiast dzisiaj po powrocie z roboty widzę, że pieniądze leżą, przesyłki brak, awiza w skrzynce też nie było. Pomyślałem, że przyjedzie później, ale o 18-tej zdecydowałem się zadzwonić do GLS-u i dowiedzieć, co się dzieje. Zostałem poinformowany, że nie było mnie wczoraj i dzisiaj w domu, więc przesyłka leży u nich w magazynie i mogę ją sobie sam odebrać na ul. Fajansowej 1. No kurczę, nie po to chyba zamawiam kuriera i mam dać 20 zł za przesyłkę, żeby dymać po nią na drugi koniec Warszawy? Tym bardziej, że 200 metrów od domu mam GLSowy Parcel Shop - chyba ich popieprzyło? Sprawdziłem też ichniejszy track-id z którego się dowiedziałem, że wczoraj kurier był o 10:20 (zgadza się, awizo w skrzynce, tylko co z ustaleniami telefonicznymi?), natomiast dzisiaj o 9:12 i że zostawił awizo - to akurat g...no prawda, bo nikt do mieszkania nie dzwonił, awiza także brak. Zresztą jakby byli w okolicy, to normalnie myśląca osoba zostawiłaby przesyłkę w Parcel Shopie 200 metrów dalej. Polityka prosta, po co się fatygować, skoro klient sam może podjechać, a 20 zet jest? Oooo, nie zrobię im tej przyjemności, przesyłka jest pobraniowa, zadzwonię do firmy w której składałem zamówienie i przeproszę, ale nie będę marnował 3 godzin w korkach na jakąś ul. Fajansową i jeszcze za to płacił. W rozmowie telefonicznej wyjaśniło się też jak GLS próbuje wyłudzać dodatkowe pieniądze - otóż mogę zlecić ponowne dostarczenie przesyłki, ale będzie to kosztowało dodatkowe 10 zł. Pewnie dlatego wczoraj strugali głupa, a dzisiaj w ogóle się nie pojawili. Ciekawe, czy jak trafi się idiota i zleci, to długo się z nim jeszcze tak bawią w chowanego, czy już za pierwszym razem wreszcie przywożą? European Quality Leader - albo im się coś ostro pomyliło z tym hasełkiem, albo tylko sobie współczuć takich liderów w Europie. Stanowczo nie polecam usług tej firmy. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Benq DW1625 Lightscribe opinie i komentarze... | Mlody_TM | Napędy optyczne DVD | 4 | 27.11.2005 12:28 |
Nero 7.0.1.2 opinie komentarze | superfly86 | Nero | 20 | 16.11.2005 00:49 |
Komentarze - Wasze opinie | Misiek4 | Off topic | 18 | 13.12.2003 22:32 |
Nagrywarka HP 9110i - opinie i komentarze | Piasek | Napędy optyczne CD | 1 | 28.03.2001 02:06 |