Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 09.08.2012, 19:15   #1
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
GLS - opinie, komentarze, skargi, zażalenia

Tak się zastanawiam, jak w polskim tłumaczeniu brzmi nazwa firmy i wydaje mi się, że najtrafniejszym będzie Gówniany Serwis Logistyczny. Zatrudnili tam pewnie za parę pięć złotych leserów, którzy sprowadzili standardy obsługi do polskich warunków...

Ale do rzeczy: zamówiłem sobie 3 dni temu wieczorkiem pewne rzeczy w okolicach Poznania, wysyłka kurierem, bo nie lubię sterczeć w kolejkach na poczcie. Ze zdziwieniem odebrałem potwierdzenie zamówienia i wysyłki już następnego dnia rano.

Wczoraj o 7:14 rano zadzwonił do mnie kurier albo dyspozytor informując, że ma dla mnie przesyłkę i kiedy będę osiągalny pod adresem. Powiedziałem, że jak wrócę z roboty, o godz. 16-tej. Oczywiście nie dzwonił spod drzwi, bo żona była w chałupie do ósmej. Zresztą wtedy wyglądało na wszystko ustalone...

Po powrocie do domu znalazłem za to awizo GLSa, że próbowali biedulki dostarczyć paczkę o 10:20, ale nikogo nie zastali. Zaraz, co innego chyba ustalaliśmy? No, cóż, na awizo napisali, że będą dnia następnego, do godz. 12-tej, więc odliczyłem córce kwotę na przesyłkę, jeden dzień opóźnienia nie robi różnicy.

Natomiast dzisiaj po powrocie z roboty widzę, że pieniądze leżą, przesyłki brak, awiza w skrzynce też nie było. Pomyślałem, że przyjedzie później, ale o 18-tej zdecydowałem się zadzwonić do GLS-u i dowiedzieć, co się dzieje. Zostałem poinformowany, że nie było mnie wczoraj i dzisiaj w domu, więc przesyłka leży u nich w magazynie i mogę ją sobie sam odebrać na ul. Fajansowej 1. No kurczę, nie po to chyba zamawiam kuriera i mam dać 20 zł za przesyłkę, żeby dymać po nią na drugi koniec Warszawy? Tym bardziej, że 200 metrów od domu mam GLSowy Parcel Shop - chyba ich popieprzyło?

Sprawdziłem też ichniejszy track-id z którego się dowiedziałem, że wczoraj kurier był o 10:20 (zgadza się, awizo w skrzynce, tylko co z ustaleniami telefonicznymi?), natomiast dzisiaj o 9:12 i że zostawił awizo - to akurat g...no prawda, bo nikt do mieszkania nie dzwonił, awiza także brak. Zresztą jakby byli w okolicy, to normalnie myśląca osoba zostawiłaby przesyłkę w Parcel Shopie 200 metrów dalej. Polityka prosta, po co się fatygować, skoro klient sam może podjechać, a 20 zet jest? Oooo, nie zrobię im tej przyjemności, przesyłka jest pobraniowa, zadzwonię do firmy w której składałem zamówienie i przeproszę, ale nie będę marnował 3 godzin w korkach na jakąś ul. Fajansową i jeszcze za to płacił.

W rozmowie telefonicznej wyjaśniło się też jak GLS próbuje wyłudzać dodatkowe pieniądze - otóż mogę zlecić ponowne dostarczenie przesyłki, ale będzie to kosztowało dodatkowe 10 zł. Pewnie dlatego wczoraj strugali głupa, a dzisiaj w ogóle się nie pojawili. Ciekawe, czy jak trafi się idiota i zleci, to długo się z nim jeszcze tak bawią w chowanego, czy już za pierwszym razem wreszcie przywożą?

European Quality Leader - albo im się coś ostro pomyliło z tym hasełkiem, albo tylko sobie współczuć takich liderów w Europie.

Stanowczo nie polecam usług tej firmy.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: