Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Gołota vs Ruiz (https://forum.cdrinfo.pl/f5/golota-vs-ruiz-42766/)

Zetoxa 14.11.2004 12:08

... czegoś tu nie rozumiem, facet zadał więcej celnych ciosów niz przeciwnik i przegrał u sędziów jednomyślnie. Czy to jest do q...wy nędzy gimnastyka artystyczna - gdzie liczą się wrażenia estetyczne - czy boks, gdzie chodzi o celne ciosy :klnie: :klnie: (( (( , ten sport jest poj...ny.

andrzejj9 14.11.2004 14:23

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... czegoś tu nie rozumiem, facet zadał więcej celnych ciosów niz przeciwnik i przegrał u sędziów jednomyślnie. Czy to jest do q...wy nędzy gimnastyka artystyczna - gdzie liczą się wrażenia estetyczne - czy boks, gdzie chodzi o celne ciosy :klnie: :klnie: (( (( , ten sport jest poj...ny.

Chyba dobrze to opisałeś.... Gołota zadał o wiele więcej ciosów, prawie o połowę więcej trafionych, dwa razy (praktycznie trzy) rzucił przeciwnika na deski, dodatkowo przeciwnik dostał punkt karny, a porównując ich walkę, to to, co prezentował przeciwnik (nawet nie pamiętam, jak się on nazywa) było po prostu żałosne. To ma być w jego wykonaniu walka??

Naprawdę nie spodziewałem się, że po takiej walce Gołota może przegrać. Co prawda myślałem, że może wygrać przez nokaut, ale i tak pokazał bardzo ładną i momentami skuteczną walkę, czego nie można powiedzieć o jego przeciwniku. Trudno mi powiedzieć, dlaczego mimo to przegrał, ale niech będzie - nie mam pojęcia o boksie i nie mogę tego profesjonalnie ocenić. Jednak z punktu widzenia laika naprawdę trudno mi się z tym zgodzić...

ps: W kontrakcie jest przewidziany rewanż, więc może jednak ta "porażka" nie oznacza końca kariery i za kilka miesięcy zobaczymy podobną walkę, jednak z innym zakończeniem.

Ziele 14.11.2004 14:30

Jak zwylke przekupieni sędziowe jeśli wogóle można ich tak nazwać. Pamietacie może walkę naszego Tigera? Było podobnie... o niebo lepiej walczył a przegrał z jakimś przeciwnikiem (nie pamietam jak sie nazywa) który sie przez większość czasu tylko załaniał.... poprostu śmiech na sali.. nie mam pytań.

andrzejj9 14.11.2004 15:00

Cytat:

Napisany przez Ziele
Jak zwylke przekupieni sędziowe jeśli wogóle można ich tak nazwać. Pamietacie może walkę naszego Tigera? Było podobnie... o niebo lepiej walczył a przegrał z jakimś przeciwnikiem (nie pamietam jak sie nazywa) który sie przez większość czasu tylko załaniał.... poprostu śmiech na sali.. nie mam pytań.

A ja mam... Co jest do #@$!#$!#$!#@$!#@$..... ;)

mr_spock 14.11.2004 15:10

Ja tego calego Goloty nie lubie... trojmiejski bandzior i tyle
I zupelnie bez osobowosci, tampa maszynka, kawal napakowanego kloca

Najbardziej rozbroila mnie jego wypowiedz podczas jakiegos wywiadu
-jakiej myzyki pan slucha?
-yyy, kompaktowej

andrzejj9 14.11.2004 15:16

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Ja tego calego Goloty nie lubie... trojmiejski bandzior i tyle
I zupelnie bez osobowosci, tampa maszynka, kawal napakowanego kloca

-yyy, kompaktowej

Dość dobrze go scharakteryzowałeś, ale widzisz - w momencie, kiedy ktoś zaczyna osiągać jakieś sukcesy i dobrze zarabiać, jego otoczenie (w tym również dalsze - w tym wypadku mieszkańcy kraju, z którego pochodzi) stają się niesamowicie tolerancyjni i przymykają oczy na wszystko to, co jest poza... Tak to już jest.

Przyznam, że ja sam też niespecjalnie go lubię - rzeczywiście to taka napakowana góra mięsa, niespecjalnie inteligentny i też w sumie nie rewelacyjny w tym, co robi, bo jakoś nigdy nie kojażyłem go z byciem naprawdę dobrym bokserem. Owszem, zdarzyło mu się wygrać kilka walk, ale nigdy nie było w tym tego czegoś, co charakteryzuje naprawdę wybitnych.

Nie zmienia to jednak faktu, że dzisiaj moim zdaniem powinien wygrać, a przyznanie zwycięstwa jego przeciwnikowi pozostaje dla mnie niezrozumiałe...

epol 14.11.2004 15:35

Cytat:

Napisany przez mr_spock
-yyy, kompaktowej

Po prostu wymiata ^_^

Pamietacie piosenke Kazika pt Golota?

sir_michal 14.11.2004 15:57

Powinien wygrać Gołota, a że go znowu oszukali to już jest inna historia. BTW nie mówcie, że Andrzej był złym bokserem bo fakty mówią co innego.

@mr_spock
jakbyś tyle razy dostał po głowie co Gołota, to byś się wtedy nie dziwił z jego odpowiedzi

@epol
pewnie że pamiętamy

KNŻ - Andrzej Gołota (fragment)
Niepokonany w dwudziestu ośmiu walkach
A pokonany w dwóch ostatnich walkach
Oszukany w dwóch ostatnich walkach - jakże aktualne teraz
A pokonany w dwóch ostatnich walkach
Uwolniony z miasta Włocławka

mr_spock 14.11.2004 16:01

Cytat:

Napisany przez sir_michal
...
@mr_spock
jakbyś tyle razy dostał po głowie co Gołota, to byś się wtedy nie dziwił z jego odpowiedzi

a Michalczewski? przy Golocie jest intelektualista
a Saleta?

Weron 14.11.2004 16:57

Cytat:

Napisany przez mr_spock
a Michalczewski? przy Golocie jest intelektualista
a Saleta?

Michalczewski to zaden intelektualista nie jest.Mozna go ustawic na tym samym poziomie co Golota.
Nie wiele sie roznia.
Saleta za to, no to fakt ten ich przebija.W pozytywnym tego slowa znaczeniu oczywiscie.

sir_michal 14.11.2004 17:00

Michalczewski - to nie ta waga i w/g mnie to on mial troche za czesto dobieranych rywali.
A Saleta NIGDY nic nie pokazał jako bokser. Miał jakis podrzędnych przeciwników, od których za mocno nie oberwał, ale z którymi sobie i tak nie poradził.

pozdrawiam

47 14.11.2004 18:30

A ja darzę Gołotę pełnym szacunkiem, może nie jest geniuszem alle nie każdy musi byc, w końcu jest bokserem a nie naukowcem, ma talent do okładania przeciwników po mordzie i robi to.
Co do Salety to ten koleś nadawałby sie bardziej do polsatowskiego "baru" niż na ring.
Pozdro

paja 14.11.2004 18:51

Koleżanka miała dziś opis

Gołota :( nasz wielki moralny wygrany :) hehe podniusł ręce (w geście wygranej) przed ogłoszeniem wyników

andrzejj9 14.11.2004 19:00

Cytat:

Napisany przez paja
Koleżanka miała dziś opis

Gołota :( nasz wielki moralny wygrany :) hehe podniusł ręce (w geście wygranej) przed ogłoszeniem wyników

I słusznie zrobił, chociaż to zwykle taki gest mający przekonać sendziów do konkretnej decyzji. Ale też miał prawo oczekiwać wygranej.

mallow 14.11.2004 19:23

michalczewski? nie mowcie ze lepszy od goloty, przecieciez ten gosc zdal co dopiero mature :blee: a golota, przecie on jakis tam prawnik czy cus

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:42.