![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.06.2003
![]() |
![]()
Mam kuzyna , u którego często gramy. Mam pytanko co możepowodować iż jego komputer tak wolno się włącza? Czy może mieć źle ustawione zworki na cd-rom i twardym dysku? Jak to ewentualnie sprawdzić? Będe bardzo wdzięczny za pomoc
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Hit me if you can!
Data rejestracji: 27.05.2002
![]() |
Skoro komputer się uruchamia to zworki są ustawione dobrze. A może ta powolność spowodowana jest instalowaniem dużej ilości programów, które zaśmiecają rejestr....w takim przypadku pomóc może czyszczenie rejestru np. RegCleaner albo od razu format c:, który moim zdaniem co jakiś czas trzeba przeprowadzić.
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Włacza sie tak wolno od poczatku, tj. od przyniesienia ze sklepu. Nie ma inernetu w domu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.09.2002
![]() |
Podstawowe pytanie
Wolno to znaczy ile? I opisz swoj sprzet plus to co masz zainstalowane. Sprawdz zuzycie proca na bierzaco bo moze ci sie cos przy starcie uruchamiac np skopany antywirus. Mozesz od razu z autostartu find fasta wywalic. Acha w 98 w akcesoriach jest cos takiego hmm zapomnialem nazwy gdie dokladnie pokazuje co sie uruchamia w tle przy starcie i mozna to wylaczyc. Pozdrawiam O. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
wolno to ok 2 minuty.
cd-rom 52X,celeron 1800,twardy to barracuda 40 gb, plyta ecs. ramu 256 mb i geforce 4. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
antywira on nie ma zainstalowanego na pewno, natomiast co do programów to nic szczególnego. Rodzice kupili mu ten komp tylko do grania :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.09.2002
![]() |
2 minuty to faktycznie jak na ten sprzet duzo za dlugo.
Ale cos takiego spokojnie pociagnie juz XP czy Win 2000. Proponuje przesiadke - bedzie spokoj ze zwisami szczegolnie jak to komp do grania - czyli duzo instalowania i odinstalowywania jak sadze. Jesli koniecznie musi byc 98 to trzeba by sie dokladnie przyjrzec co sie uruchamia przy starcie ...ale jak juz lepiej format i zainstalowac samemu od nowa. Pozdrawiam O Ps: Jak niema antyvira to moze to byc...wirus ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Trza by przejrzec startup. Ospal (uruchom) msconfig i zobacz co sie uruchamia przy starcie (ostatnia zakladka). Ewentualnie mozesz przejrzec autostart lub po prostu popatrzec czy nie ma zawalonego traya.
Ja osobiscie bym sie nie ceregielil i po prostu postawil system od nowa. Sam Win 98SE u mnie sie stawia 12 min. A czasem ma sie sporo zmagazynowanego softu ktorego sie nie uzywa ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
przeciez chlopak pisze ze tak jest od poczatku
ja bym sie przyjzal ustawieniom w biosie, wlaczyl quick power on selftest, sprawdzil zworki - bo czasem auto jest glupie i lepiej recznie pokazac paluszkiem co jest co generalnie wzial instrukcje do plyty glownej, wlazl w bios, zapisal co ew. zmieniam i zaczal grzebac - 2min to jest tragedia bo to nie jest robota windy jesli to sie dzieje od poczatku - chyba ze poczatek to sklep a tam te PO>>> SKU>>> potrafia instalowac system z obrazu zamiast z plyty - cud ze to wtedy wogole dziala *****e...
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
ok , dziekuje za te podpowiedzi. jak bede nastepnym razem to postaram sie cos z tym zrobic, bo to wsytd aby komp tak wolno pracował. Jak mi sie nie uda to na pewno sie odezwe jeszcze raz
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|