Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Czy popierasz to co sie dzieje wokol Harrego Pottera
Jak najbardziej, sam czytam 9 16.67%
Tak, Niech dzieci czytaja, przynajmniej to 14 25.93%
Jest mi to obojetne, ale jestem przychylny 10 18.52%
jest mi to obojetne, ale raczej naleze do opozycji 4 7.41%
Nie, to jest fuj, dno i wodorosty 5 9.26%
Nie, naleze do (zwo)Lennikow radia maryja 12 22.22%
Wszystkich głosów: 54. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 28.01.2006, 12:56   #7
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Jako zdeklarowany zwolennik Radia Ma.Ryja wybralem opcje ostatnia.
To doskonaly przyklad jak reklama i omercja potrafia wcisnac ludziom, dosc kiepskawy zreszta produkt, tak zeby powstala wokol niego nieomal histeria.
I w tym miejscu zgadzam sie ze Stanislawem Lemem:
-nie lubie Henryka Portiera, nie rozumiem jego fenomenu, nie widze zadnych pozytywow z jego czytania. Ani wychowawczych (a wrecz przeciwnie, przyklady w tekstach ksiazek) ani poznawczych.
To zwykla mielonka podana w sosie wlasnym. Bez smaku i polotu.
No wlasnie, ta ksiazka budzi we mnie podobne uczucia. Przyczzytalem w zyciu wiele ksiazek, w tym pierwsza i druga czesc HP. Prawda jest ze te ksiazki to jest lektura na kilka minut, lekka i bezstresowa. Jednak nic poza zwykla niezbyt rozbudowana historia w tej ksiazce nie ma. Przyznam sie jestem zwolennikiem gatunku fanntazy i podobnych, jednka zadna pozadna ksiazka nie pogardze. Czytalem Tolkiena w kolejnosci wydawania ksiazek (po polsku), przyczeyalem wladce pierscieni - jeszcze przed nakreceniem i przed tym calym szumem, tylko nie wiem dlaczego HP tak bardzo mi przypomina streszczenie Lordow :/ (osadzone w innych realiach). Tak jak porownac Romeo i Julia z nowymi produkcjami.

Jednak z drugiej strony, zauważam fakt ze corazm niej ludzi czyta ksiazki, nawet lektur nie czytaja. A to juz chyba jest nie normalne. Patrzac na to co sie dzieje wokól HP, mam nadzieje ze dzieci z czasem siegna po Sapkowskiego, po Tolkiena, zaczna czytac lektury. Moze HP to komercja i kaszana ale miejmy nadzieje ze spowoduje ze chociaz kilkoro dzieci przekona sie do czytanai ksiazek.

Jakby co nie jestem wydawca, poprostu z czasem nie mam o czym z ludzmi rozmawiac. Zaczynam o muzyce - lipa nikt nie slucha tego co ja wszytko to jakis lipny dance i hipahopa. Zaczynam o kinie, fakt ogladaja, polskie komedie, ktorych ja nie trawie. Ksiazki - pada spojrzenie w ktorym mozna odczytac przekaz: Poj***ało cie.
Jedyne co mnie ratuje, to to ze moje luba tak jak ja słucha dobrej muzyki (takiej gdzie jest wazny tekst jak tez muzyka i ich przekaz), lubi cztac ksiazki - mamy o czym rozmawiac wieczorami przy ... kominku chcialoby sie rzec, coz jednak nie posiadam takowego. Najczesciej rozmowy tocza sie przy wlaczonym radyjku z dobra muzyka, latem przy ognisku, moze czasem grilu......

Taki apel do tych ktorzy nie lubia czytac ksiazek: Ksiażka nie gryzie. Wez ja do reki, otworz i posłuchaj co ma Ci do powiedzienia. Dobra ksiazka daje wiecej radosci niz obejrzenie po raz n-ty tego samego filmu -bo nie ma nic nowego. Moze kiedys sie spotkamy, bedziemy mieli o czym rozmawiac, bo komputerow mam juz dosc w rozmowach, gier jeszcze bardziej.....
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: