Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.11.2003, 09:03   #1
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy wogóle da się zrobić bezprzewodowe gniazdko tel.?

Kumpela ma taki problem.
Ma 2 pietrowy dom.Na samym dole ma gniazdko telefoniczne(tylko na dole). Na samej gorze ma kompa.I chce miec do gory gniazdko(tzn.internet no ale wiadomo ze modem/neo musi miec linię)
czy idzie jakos gniazdko zrobic radiowo?
Chodzi mi ze np. Gniazdko(doł)ma jakąs *******ke na radio. i do gory jest cos i sygnal tel. jest przesylany radiowo. NIe moze pociagnac kabla tel.[nie wiem czemu, jej sprawa,]
ps.mowi ze siano sie nie liczy na razie.

czy idzie to zrobic?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.11.2003, 00:16   #2
Joe_Doe
...w podróży...

Data rejestracji: 20.06.2003
Joe_Doe niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A nie prosciej przeciągnac kabel? Tanio i prosto. Jezeli gniazdko na dole jest starego typu (biale i duze) masz nastepujace mozliwosci:

1. Jesli gniazdko jest nie uzywane (zajete) - wtyczka-przejsciowka na RJ-35 (o ile dobrze pamietam symbol).
2. Jesli gniadko jest uzywane:
a) podlaczyc bezposrednio do gniazdka (wewnatrz) - na dole gniazdka sa zazwyczaj dwa otwory na kable "wejscie" i "wyjscie".
b) kupic gniazdko w ktorym z boku jest wyjscie RJ-35.

Jezeli gnizdko jest nowego typu - to nie wiem Przepuszczam, ze mozna kupic jakis rozgaleziacz.

Ja tak mam zrobione (sposob 2a ) - na jednym pietrze gnizdko i przeciagniety kabel na gore. Jedynym problemem moze byc poprowadzenie kabla. Ja jak to robilem to mialem drewniane futryny i wystarczylo poprostu przewiercic dziurke a potem uszczelnic silkonem. Pozniej podczas wymiany okien "zamontowalem" w murze kawalek rurki z plastiku. Jezeli szukasz rozwiazania bezprzewodowego bo masz problem z przecignieciem kabla - no coz, moze komos sie przyda to co tu napisalem.
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon
"Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K.
Joe_Doe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2003, 00:37   #3
Kasprzak

rozumiem Cie, ale bez kabla.Glownie oto chodzi. Czy idzie jakos na radio?Cos w tym stylu.Bezprzewodowe "pociągnięcie"sygnaly tel. Moze jeszcze raz. Masz dom 2 pietrowy(parter,1,2pietro.) Na parterze jest gniazdko (tam jest tez telefon-bo na całą chate maja Siemensy bezprzewodowe telefony) i jest tylko to jedno gniazdko.Nie chca wogole kabli.Nie wiem czemu. Mialem sie tylko dowiedziec czy idzie to bez kabla zrobic.Mysle ze idzie jakos bo na jakiej zasadzie dziala wlasnie te tel.siemensa.Wiesz tak jak pisalem przy gniazdku jakas *******ka (nadajnik) a przy modemie(isdn,neostrada i inne np.) moze byc druga *******ka (odbiornik) niby proste ale czy wykonalne.
Stary 11.11.2003, 01:34   #4
Joe_Doe
...w podróży...

Data rejestracji: 20.06.2003
Joe_Doe niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
OK. Napisalem ta "instrukcje" na wypadek gdyby jednak mogl byc kabel. Ale skoro takiej mozliwosci nie uwzglednia sie...Zastanowilem sie, pomyslalem (troche bolalo) poszukalem i znalezlem:
urzadzonko firmy AVM o nazwie AVM BlueFRITZ! Starterkit. W tej chwili jest do kupienia na allegro, a dokladnie TUTAJ . Sprawdz rowniez allegro Telefony i Akcesoria: Urzadzenia stacjonarne (w ten sposob to znalazlem).
Nie czytalem zbyt dokladnie tych stron - nie bardzo mi sie chcialo ,ale mysle, ze to powinno byc to.
"I'm not going to change the way I look or the way I feel to conform to anything. I've always been a freak. So I've been a freak all my life and I have to live with that, you know. I'm one of those people." - John Lennon
"Nazywaja mnie Niezrownanym, a moze Niezrownowazonym - nigdy tego nie pamietam..." - M.K.
Joe_Doe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2003, 01:44   #5
Kasprzak

o to wlasnie chodzilo!!!!!!
Dzieki!!!

Twoje uprawnienia: