![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.08.2004
![]() |
pc/tv
Mam podłączony pc do tv ale obraz jest czarno biały, czy ktoś może mi poradzić co zrobić aby był kolorowy
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Hit me if you can!
Data rejestracji: 27.05.2002
![]() |
A masz w opcjach ustawione format PAL czy NTSC. Powinieneś mieć PAL.
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Mam włączone pal
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Nie podałeś swojej konfiguracji sprzętowej? Mamy rozwiązywać twój problem, wróżąc z fusów? Jaką masz kartę graficzną? Podłączyłeś kompa do telewizora przez kabel s-video czy s-video=>euro?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Hit me if you can!
![]() |
Zakładam że masz kolorowy TV?
![]() ![]() ![]() Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać ![]() A teraz na poważnie........kabelek sprawdzony, podłączony dobrze? Jaką masz kartę GeForce czy Radeon? Przyznam się szczerze że nigdy nie miałem takiego problemu i nie za bardzo wiem co mogło się stać. A ten problem wyskoczył nagle? tzn. włączasz kompa i na TV masz obraz czarno-biały, czy może kombinowałeś coś ze sterownikami i coś się popsuło?
![]() |
![]() |
#6 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Ale jaki PAL, bo powinien być PAL-B (germany)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Hit me if you can!
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() -EDIT- Ten kabelek o który mi chodzi to EURO ![]() Ostatnio zmieniany przez gallus_anonim : 02.08.2004 o godz. 17:51 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Dodam jeszcze, że jako rodzaj kabla należy ustawić composite (mimo iż używa się kabla s-video), bo inaczej obraz nie będzie ostry i na ekranie mogą ukazywać się różnorakie szlaczki (artefakty?).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
mam kartę radeon 9600 a mam połączone przez kabel s-video/cinch a problem pojawił się od razu tzn. podłączyłem kabelek od pc do tv włączam tv na av a tam obraz czarno biały
Ostatnio zmieniany przez piotrb : 02.08.2004 o godz. 17:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Hit me if you can!
![]() |
Co do tych szlaczków to ja muszę jeszcze wyciągać antenę od kablówki bo inaczej po ekranie TV cały czas "przebiegają" pasy, które nie wyglądają zbyt ładnie.
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
A u mnie jest tak, że jak podłącze TV do kompa przy pomocy kabelka S-VIDEO wszystko jest ok. Jezeli podłącze kablem S-VIDEO/EURO obraz jest czarno biały
![]() Niech mi to ktos wyjaśni bo ja tego nie rozumiem. ![]()
LUDZIE NIE POWINNI SIE WYPOWIADAC NA TEMAT NA KTORY NIE MAJA POJECIA Pomyśl dobrze, zanim ocenisz kogoś i wydasz wyrok. I pamiętaj, amatorzy zbudowali Arkę Noego, a profesjonaliści zbudowali Titanica ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
imola dzienki za wyjaśnienie, niestety mam tylko jedno złącze euro w telewizorze
![]() I jeszcze jedno takie pytanko (z ciekawości) czy nic z tym kablem nie idzie zrobić tzn. przelutowac go inaczej aby działał ![]()
LUDZIE NIE POWINNI SIE WYPOWIADAC NA TEMAT NA KTORY NIE MAJA POJECIA Pomyśl dobrze, zanim ocenisz kogoś i wydasz wyrok. I pamiętaj, amatorzy zbudowali Arkę Noego, a profesjonaliści zbudowali Titanica ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
|
|