Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 23.02.2005, 20:11   #1
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question HT i uruchomienie aplikacji na na jednym CPU

Kwestia jest taka. W moim kompie siedzi procesor P4 2.4 Hyper Threading. Gdy w menedzerze zadan podejrze dany proces, zalozmy niech to bedzie dzialajacy enkoder CCE, widze ze zajetosc CPU jest powiedzmy 80-90% i juz nic nie jestem w stanie zrobic... bo procesor jest totalnie obciazony. Moje pytanie jest nastepujace. Czy da sie ustawic gdzies w skrocie do danego programu, aby wykorzystywal on tylko jeden z dwoch widniejacych w menedzerze zadan windowsa?? Czy jest taka mozliwosc?? Wiem ze mozna wykonac to recznie, ustawiajac koligacje procesorow (obciazenie proca spada wowczas do 50%), ale niestety nie urzadza mnie takie rozwiazanie. Czy istnieje komenda, ktora dokona tego przekretu bez mojej recznej ingerencji?? Napewno da sie ustawic dla skrotu, zeby proces startowal w ustawionym przez nas priorytecie, ale czy da sie ustawic w podobny sposob koligacje procesorow??

Jesli ktos potrafi cos na ten temat powiedziec - bede wdzieczny

Pozdrowionka!

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: