![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#13 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Już kwestii mieszkań nie podejmowałem, bo się post zaczął za długi robić, ale, Pali, zasadniczo masz rację. Co prawda z tymi cenami to rzeczywiście da się taniej, ale rozumiem co masz na myśli - kupno/wynajem czegoś, co byśmy chcieli na lata, a nie na tymczasem. I tu rzeczywiście zaczyna się robić niefajnie.
Na prowincji rzeczywiście jest lepiej, ale też głównie zakładając, że ma się rodzinę/znajomych z gruntami porolnymi i wielkim zapałem do bezinteresownej pomocy innym itp. Cała Polska zresztą teraz na tym stoi - pensje zakładane są z milczącym założeniem, że resztę na życie dołożą rodzice z pensji, raty za mieszkanie będzie spłacać babcia, a remont w nim zrobi się z wakacyjnego wyjazdu na - niech będzie - truskawki. A potem dziwota, że tacy emeryci nie stymulują gospodarki jak w innych krajach, jeśli mając 2k emerytury (to już o szczęściarzach piszę), co normalnie starczyłoby na normalne życie i jeszcze wyjazd do sanatorium 1-2 razy w roku, w obecnej sytuacji ledwie na leki starcza, kotleta schabowego na niedzielę i program TV z Biedronki raz na tydzień. Jeszcze raz znajomy z żoną i dziećmi. Oni tam z tych pieniędzy co on przesyła powoli się budują (bo co prawda zamierzają wyjechać, ale w perspektywie kilkunastu lat chcą wrócić, a w najgorszym razie zawsze mogę kiedyś sprzedać dom). Obserwuję tę budowę od początku, czyli od momentu kupna działki bodajże sześć lat temu. Kto wie, jak u nas wygląda budowa domu, temu nie trzeba nic więcej pisać ![]()
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Jarson : 28.12.2012 o godz. 00:29 |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). | andrzejj9 | Off topic | 18640 | 17.12.2024 22:56 |
Pytanie dotyczące Pan & Scan | matdb | DVD-Video | 30 | 29.08.2009 01:15 |
Pan Tadeusz z gazety... oficjalna kompresja :) | Jabba the Hutt | Napędy optyczne DVD | 7 | 07.12.2003 12:21 |