![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.09.2002
![]() |
I-IDE 50x, a płyty CD-RW
Nie wiem co rbić, mało znam się na tym wszystkim. Poprostu CD-ROM E-IDE MAX 50X nie chce czytać płyt CD-RW. Czy można coś z tym zrobić czy trzeba wymienić napęd? Proszę o pomoc.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Bywalec
Data rejestracji: 08.10.2002
![]() |
Re: I-IDE 50x, a płyty CD-RW
Cytat:
Czy coś już na tyn nośniku zapisywałeś? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
I-IDE 50x, a płyty CD-RW
Ja mam usiebie nagrywarkę LG GCE8400B, a u mijej dziewczyny właśnie cd-rom nie czyta tych płyt. Wszedzie jest ok, a u niej nie czyta i już.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Re: I-IDE 50x, a płyty CD-RW
[QUOTE]marianos napisa***322;(a)
Ja mam usiebie nagrywarkę LG GCE8400B, a u mijej dziewczyny właśnie cd-rom nie czyta tych płyt. Wszedzie jest ok, a u niej nie czyta i już. [/QUOT Jeśli formatowałeś płyte CD/RW programem umozliwiającym zapis pakietowy ,to podejrzewam ze taka plyta sie u Twojej dziewczyny nie uruchomi ,bez odpowiedniego programu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Re: Re: I-IDE 50x, a płyty CD-RW
Jeśli formatowałeś płyte CD/RW programem umozliwiającym zapis pakietowy
Nic takiego nie robiłem, poprostu włożyłem płytkę i nagrałem trochę mp3-jek i to wszystko. Apropos programu - to może spróbuję tą metodę. Tylko proszę o wskazówki. Naprawdę jestem w tym słaby ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
byc moze nie zamknales sesji czym nagrywasz?
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
nero.
Ale na innych kompach można odtworzyć - tylko u niej - nie ![]() może ma przestarzały cdrom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Ja formatuje CD/RW Na format UDF programem InCD.Format ten zabiera z pojemności płyty ponad 100mb Gdy chcę np. odtworzyć tą płyte czytnikiem CD-Rom to muszę mieć na HD zainstalowany dodatkowy program który to instaluje sie wraz z prog.InCD i umożliwia odczyt tych plyt przez wszystkie czytniki CD zainstalowane w kompie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Czyli co mam zrobić, bo nie bardzo nadązam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
a może wystrczyłoby uaktualnić sterowniki czy soft czy jak to tam się zwie cdrom`u? (tylko na mnie nie krzyczcie, ale ja chcę się wreszcie nauczyć)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Zobacz na pudełku tej płyty CDRW myślę że jest to płyta HIGH Density("gęsta") i może ten czytnik tego nie trawi.Spróbuj skołować od kogoś starszą płytke cdrw X4 przetestuj.
A jeszcze, z uwagi .ze piszesz że jesteś początkujący to informuje cie że nie wszystkie cdromy od wieży czytają cdrw playstation też-to tak apropos na przyszłość. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
chciałbym sie wypowiedzec
właśnie wyjąłem z szafy mój stary cdrom (dokładnie taki jak u twojej koleżanki)(ma 3lata) I wszystkie płytki cdrw ciągnie równo . U mnie na tym starym cdromie działy sie różne żeczy nie chciał odczytywać rw ale wystarczyła zwykła płytka czyszcząca . Ale nie wykluczam iż może to byc wada jej sprzetu . Dlatego przeczysc go . Wypal coś na rw np. clonem i sprawdz czy chodzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Aby napęd mógł odczytywać płytki RW, musi on być wyposażony w funkcję Multi-Read.
Mam w starym kompie CD-ROM Philips 12x, który nie potrafi odczytać CD-RW, a to ze względu na brak Multi-Read.
![]() |
|
|