Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Ile może chodzić system ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ile-moze-chodzic-system-35467/)

mr_spock 02.06.2004 01:07

moj rekodr pracy non-stop (bez bezczynnosci) to 16h, o ile sie nie myle. Po tym czasie IE zaczynal wariowac.
Nie wierze...
Znajomi maja w sklepie komp, ktory chodzi jako brama (chyba, nie znam sie na zasadach dzialani sieci), jakies 386 z linuxem. Chodzi non stop, ale raz na jakis czas jest jakies przemeblowanie, brak pradu, zalanie, albo po prustu wiatrak zaczyna buczec, wiec trzeba na chwile wylaczyc.

To jest niemozliwe ;)

MaciejT 02.06.2004 01:16

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Po tym czasie IE zaczynal wariowac.
...
To jest niemozliwe ;)

wszystko jest mozliwe, winxp potrafi dluuugo chodzic (u mnie kilka dni), po ktorych nic nie mulilo :)

Wystarczy IE nie uzywac!!! :cisza: :jupi: :tak!: :pompki:

gallus 02.06.2004 07:16

Cytat:

Napisany przez MaciejT
wszystko jest mozliwe, winxp potrafi dluuugo chodzic (u mnie kilka dni), po ktorych nic nie mulilo :)

Wystarczy IE nie uzywac!!! :cisza: :jupi: :tak!: :pompki:

święta racja wystarczy użyć Ie i komp muli, sam moge byc przykladem u mnie chodzil jedynie noc bez restartu....

przemas 02.06.2004 13:33

mnie xp sp1 chodzi i po 2 tygodnie z okladem. i kompa nie oszczedzam. nagrywanie, wymiana plikow, wszystko niemalze... nie ma zmiluj, przerwa tylko na restart i potrzebna kosmetyke lub braki w dostarczaniu napiecia.

Piterniel 02.06.2004 13:40

U mnie właściwie to samo :P, ale reset trzeba czasem wykonać :) np. poprawka, albo jakiś progs co potrzebuje ponowenego rozruchu, ale tak to po co wyłanczać :D

GG chodzi cały czasz :P tak jak P2P itp. :)

Edwardo 02.06.2004 13:48

no dobra, skoro z restartem to mi chodzi komputern non stop od listopada z przerwa na wymiane grafiki i zasilacza.
a tak to jest niewylaczany.

Smartek 02.06.2004 15:23

Edwardo, a u mnie od wrzesnia 2003r roku :) [gdyby nie te wakacje, byloby dluzej]
pozdro ;)

Kasprzak 02.06.2004 15:31

u mnie kompik chodzil 20dni po czym wylaczylem...dlaczego?Wyjezdzalem i nikogo w chacie by nie bylo i balem sie, ale fakt ze trpche zamulony byl. W tle lecial WinAMP, eMule i czasami filmy ogladalem.
Co do mulenia to IE sie zamuli masakrycznie szybko. Opera nie az tak.

epol 02.06.2004 17:05

No IE strasznie muli winde, dlatego używam Mozille, która szybciej ładuje strony.

Pawel_k 28.06.2004 16:45

mi mi komp chodzi max 12h na dobe potem go wylaczam, po co bic rekordy lepiej sobie radio puscic :P

Piterniel 28.06.2004 16:54

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
mi mi komp chodzi max 12h na dobe potem go wylaczam, po co bic rekordy lepiej sobie radio puscic :P

Odgrzebałeś stare śmieci :P

Widziałem kiedyś w necie konkurs na najdłuższe połączenie SDI ;)

Wygrało chyba ;) 12 dni i ileś godzin :D

grappa01 28.06.2004 17:17

No dobrze a ten "niby gość" nigdy nic nie instaluje przecież po instalacji gier czasem instaluje się DirectX, który potrzebuje zresetowania systemu.

MacGyver 28.06.2004 17:34

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Widziałem kiedyś w necie konkurs na najdłuższe połączenie SDI ;)
Wygrało chyba ;) 12 dni i ileś godzin :D

hmm ... to może zaczne bić rekord w tym nadłuższym połączenie przez SDI ;)?
Ciekawe ile pociągnie ;)

Piterniel 28.06.2004 19:49

Cytat:

Napisany przez grappa01
No dobrze a ten "niby gość" nigdy nic nie instaluje przecież po instalacji gier czasem instaluje się DirectX, który potrzebuje zresetowania systemu.

Nie trzeba instalowac DirectX jak masz już go zainstalowanego. Ale jak się leci przez instalacje gry :

Dalej >> Dalej >> Dalej >> Zakończ to tak się dzieje ;)

Pozdro

BD 28.06.2004 21:04

Cytat:

Napisany przez Ziele
Byłem w krakowskim CIKu (na placu Matejki) i tam mają komputer który chodzi już 12 lat :D

Ziele a zlinkuj ten swoj baner z ta strona co linkuje moj podpis. Dodaj jeszcze taki anchortekst jak ja mam. Nie mozna pozwolic aby przewodniczacy zajmowal inne niz pierwsze miejsce ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:18.