![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Ile mozna wycisnac z lini telefonicznej??
To jest pytanie jak najbardziej powazne. Mianowicie, czy nie ma jakiegos sposobu na wycisniecie wiecej niz 5kb/s z lini tel. Czy macie jakis pomysl jak tego mozna dokonac. Nie chodzi mi o jakies programy, tylko o sprzet np. podlaczyc modem ISDN na linie tel. za miast zwyklego (to tylko przyklad). Kupic inne kable naprawde nie wiem, doradzcie cos.
I teraz sie nie smiac Czy jest mozliwe realne wycisniecie 15 kb/s tak zeby ten transfer byl stabilny. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
![]() ~56000 bps / 8 bit = 7000 B 7000 B / 1024 = 6,84 kB/s Tyle modem. ISDN pracuje na dwóch kanałach. I to wszystko
![]() |
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
teoretycznie po lini transmisyjnej jaka jest 'para miedziana' mozna przy uzyciu modemu ADSL lub HDSL wyciaganc 8MBit - tyle jest w stanie teoretycznie wysicnac z tego kabal Neostrada - problem jest taki ze jak kazdy elektonik wie - im wieksza czestotliwosc tym bardziej podatny sygnal na zaklocenia - jakakolwiek nieregularnosc lini telefonicznej - odbicie, zaklocenia, przesluch - i w efekcjei brak synchronizaji i braz net'a - dlatego tez w Polskich warunkach mozna dac maks 2/3Mbit a np. w kanadzie (urzywajac identycznych urzadzen) oferuje sie 3mbit i wiecej
jestes w stanach, tak? to wez poszukaj za ile moga ci zalozyc ADSL i bedziesz mial 2mbit za smieszne pieniadze
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
,
Witam ! Ja naprzykład wczoraj koło południa ściagałem parę pliczków ze średnio uczęszczanego serwisu i ash oczom nie wierzyłem transfer na modemie 10KB/s serio !!!! / tyle ze pliki były małe. Potem wchodze na nVidia.com klikam po nowe ogumienie do larty graficznej i ... na samym poczatku transfer 52Kb/s !!!!! utrzymał się taki przez minute a póxniej systematycznie spadał ash do 4kb/s! Kiedyś coś czytałem ze to ograniczenie do 5kb/s jest zwiazane zustawieniem serwera tzn że każdemu który sciaga plik przydziela sie tylko max 5kb/s żeby każdy mógł skozystać - modemowcy i inni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Gość
|
Cytat:
Narazie, nie chce zakladac ADSL ani zadnego stalego bo moj komputer to zlom i sie nie oplaca, myslalem ze jest jakis sposob zeby wcyiagnac wiecej niz 5kb. Tutaj DSL jest w sredniej cenie przez pierwsze 3 miesiace placisz 40USD (to tak na zachete) a pozniej przez rok placisz 60USD. W mojej sytuacji jest to nieoplacalne bo i tak sobie ta moim sprzecie nie pogram, a nie chce teraz kupowac jakiegos zlomu za pare groszy zaby za pol roku juz na nim nic nie chodzilo, wole poczekac. <LASER> U mnie tez sie tak dzieje na poczatku gdy sciagam cos transefer jest ok 10kb/s i spada do ok 4-5 kb/s, wiec myslalem ze jest jakis sposob zeby to utrzymac. DZieki za odpowiedzi, jezeli nikt juz nie ma zadnych pomyslow to temat zamkniety. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
To, że jakiś program (np.eksplorer) pokazuje, że ciągniesz na modemie więcej niż 56kb/s wynika z błędów w algorytmie liczącym transfer.
Co do nvidia.pl to faktycznie mają ograniczenie, skrypty którymi realizuje się takie ograniczenia mają to do siebie, że konfiguruje się w nich wielkość pakietu powyżej jakiego mają ograniczać i faktycznie na początku transferu możesz widzieć więcej a jak dodać do tego jeszcze błędy w algorytmie np. eksplorera to może to tak śmiesznie wyglądać a poza tym do ustalenia transferu potrzeba pewnej ilości pakietów(podobnie jak przy ABS'ie-nie działa poniżej pewnej prędkości, gdyż nie jest wstanie precyzyjnie obliczać prędkości obrotowych kół poniżej pewnej prędkości obrotowej "piast", na których zamontowane są czujniki). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.07.2002
![]() |
Re: Ile mozna wycisnac z lini telefonicznej??
Cytat:
Witam Wcześnij gdy miałem modem też zauwazyłem że ściąganie rozpoczynało się od 10 kb/s i spadal transfer do 4 kb /s Teraz mam his-a z "kochanej" TPSA i transfer waha się zawsze pomiędzy 13 kb/s a 10 kb/s ale na pl stronach jest prawie zawsz 11 kb/s |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|