Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Z ilu części składa się samochód..? ;-) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ilu-czesci-sklada-sie-samochod-60599/)

Pagerus 04.01.2006 12:45

Cytat:

Napisany przez joujoujou
A jak powszechnie wiadomo pudełko zazwyczaj składa się z 2 części. :taktak:

Widzę, że zaczynamy przeginać ^_^

joujoujou 04.01.2006 12:40

Cytat:

Napisany przez nimal
[...] zapalki... a wlasnie - to dodatkowe 48 czesci + pudelko

A jak powszechnie wiadomo pudełko zazwyczaj składa się z 2 części. :taktak:

nimal 04.01.2006 11:02

ale helikopter to tylko jesli w schowku samochodu beda zapalki... a wlasnie - to dodatkowe 48 czesci + pudelko

prometeusz 04.01.2006 10:54

Cytat:

Napisany przez Pagerus
MacGyver to by rozebrał samochód, zinwentaryzował części - a skladając z powrotem zmontował dwa samochody i mały helikopter :D

no tak o tym nie pomyslalem, bo po co komu helikopter i drugi samochod :hahaha:

Pagerus 04.01.2006 10:46

Cytat:

Napisany przez prometeusz
To potrafi tylko :idea: @MacGyver ;)

MacGyver to by rozebrał samochód, zinwentaryzował części - a skladając z powrotem zmontował dwa samochody i mały helikopter :D

prometeusz 04.01.2006 09:46

Cytat:

Napisany przez malaczarna
Andrzejku ja nie kazalam Tobie:) moze jest jakis ochotnik:) i o zlozeniu go nic nie mowilam:) hhehe

To potrafi tylko :idea: @MacGyver ;)

nimal 04.01.2006 09:02

a apteczka?
a gasnica? czy gasnica skalada sie z przedgasnicza gasniczy i zagasnicza gasnicy nie wspominajaca o nadgasniczu gasnicy i podgasnicu gasnicy, ktore z kolei skladaja sie z przed...

Pagerus 04.01.2006 08:30

Cytat:

Napisany przez qfir
wedlug mnie nie da sie okreslic, bo zawsze mozesz dokupic np. radio z jednym przyciekiem wiecej.
Pytanie bonusowe: paliwo traktujemy jako jedna czesc?

Ja w ogóle to bym się zastanawiał czy paliwo można traktować jako część... bo zaraz musiałbyś policzyć olej i inne płyny w samochodzie...

_bakupl_ 04.01.2006 00:45

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Takie dziwne pytanie, ale może ktoś akurat będzie wiedział :)

Naturalnie nie chodzi mi o precyzyjną liczbę, ale jakąkolwiek orientacyjną - np. przeciętny samochód osobowy. Potrzebne mi to do projektu, jako dodatek, więc jak nie znajdę to nic się nie stanie, ale może akurat komuś coś się o uszy obiło, lub po prostu wie :)

A moze chcesz go na allegro sprzedac na czesci?

qfir 04.01.2006 00:19

wedlug mnie nie da sie okreslic, bo zawsze mozesz dokupic np. radio z jednym przyciekiem wiecej.
Pytanie bonusowe: paliwo traktujemy jako jedna czesc?

Eliasz 04.01.2006 00:06

Może n części. Chociaż nie, zawsze przecież można zrobić n+1 dodając chociażby jedną śrubke :)

andrzejj9 03.01.2006 23:24

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
a ja bym w projekcie napisał że

EOT[nie ma nad czym pisać] ;)

Napisaełem, że nowe modele i do 20 tys. i wystarczy. Dzięki za podpowiedzi :)

oddwor 03.01.2006 23:11

Odpowiedź jest oczywista - najczęściej z wszystkich części ;)

Yarozelsky 03.01.2006 23:03

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Potrzebne mi to do projektu, jako dodatek, więc jak nie znajdę to nic się nie stanie, ale może akurat komuś coś się o uszy obiło, lub po prostu wie :)

a ja bym w projekcie napisał że
Cytat:

Napisany przez pykson
... samochod moze skadac sie z czesci od powiedzmy wlasnie 4 do powiedzmy 200 000, bo jak kazda srubka, kazda nakretka, kazda podkladka, kazda tulejka, kazdy sworzen czy bolec to czesc to liczba czesci jest duuuza zagadka
np. sama klima moze miec pare tysiecy podstawowych elementow, a jak by sie uprzec to jej elektronika na jednej plytce moze miec kilkaset elementow

EOT[nie ma nad czym pisać] ;)

pykson 03.01.2006 22:58

fakt faktem ze samochod moze skadac sie z czesci od powiedzmy wlasnie 4 do powiedzmy 200 000, bo jak kazda srubka, kazda nakretka, kazda podkladka, kazda tulejka, kazdy sworzen czy bolec to czesc to liczba czesci jest duuuza zagadka

np. sama klima moze miec pare tysiecy podstawowych elementow, a jak by sie uprzec to jej elektronika na jednej plytce moze miec kilkaset elementow

definicja slowa "czesc" wydaje sie miec tu znaczenie podstawowe

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:03.