Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 19.06.2003, 09:17   #1
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Komputery zdalnie niszczone?

18.06.2003 11:50
Przewodniczący komitetu prawnego Senatu USA opowiedział się wczoraj za opracowaniem technologii, która niszczyłaby z oddali komputery ludzi nielegalnie kopiujących muzykę w Internecie. Zaskakujące uwagi republikańskiego senatora Orina Hatcha podczas przesłuchania w sprawie naruszania praw autorskich stanowią gwałtowną eskalację we frustrującej walce przemysłu fonograficznego i kongresmanów z nielegalnym kopiowaniem muzyki - pisze agencja Associated Press.

Podczas dyskusji poświęconej metodom udaremniania wysiłków użytkowników komputerów, którzy nielegalnie kopiują muzykę i filmy w Internecie, Hatch zapytał przedstawicieli przemysłu o sposoby niszczenia komputerów używanych do tego typu działalności. Eksperci prawni oświadczyli, że tego typu poczynania nie będą sprzeczne z ustawodawstwem federalnym o walce z hackerami.
- Nikt nie jest zainteresowany niszczeniem czyjegokolwiek komputera - powiedział Randy Saaf z MediaDefender Inc., tajemniczej firmy z Los Angeles pracującej nad technologiami zakłócającymi kopiowanie muzyki. - Ja jestem - przerwał mu Hatch i dodał, że zniszczenie czyjegoś komputera "może być jedynym sposobem dania nauczki temu i owemu, że istnieją prawa autorskie".
Senator sam jest kompozytorem i w ubiegłym roku zarobił 18 tys. dolarów z tytułu honorariów za skomponowane piosenki. Oświadczył on, że Kongres będzie musiał wyłączyć właścicieli praw autorskich z odpowiedzialności za niszczenie komputerów. Opowiedział się za opracowaniem technologii, która będzie dwa razy ostrzegać użytkownika komputera, że oddaje się nielegalnemu procederowi, a następnie niszczyć komputer.
Zdaniem senatora, jeśli zniszczy się kilkaset tysięcy komputerów, ludzie zrozumieją powagę tego, co robią.

Za Interia.pl

Ps; Ja np. sadze, ze powinni wymyslic program niszczacy glupie pomysly:chytry: A wy co na to?
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: