![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Komputery zdalnie niszczone?
18.06.2003 11:50
Przewodniczący komitetu prawnego Senatu USA opowiedział się wczoraj za opracowaniem technologii, która niszczyłaby z oddali komputery ludzi nielegalnie kopiujących muzykę w Internecie. Zaskakujące uwagi republikańskiego senatora Orina Hatcha podczas przesłuchania w sprawie naruszania praw autorskich stanowią gwałtowną eskalację we frustrującej walce przemysłu fonograficznego i kongresmanów z nielegalnym kopiowaniem muzyki - pisze agencja Associated Press. Podczas dyskusji poświęconej metodom udaremniania wysiłków użytkowników komputerów, którzy nielegalnie kopiują muzykę i filmy w Internecie, Hatch zapytał przedstawicieli przemysłu o sposoby niszczenia komputerów używanych do tego typu działalności. Eksperci prawni oświadczyli, że tego typu poczynania nie będą sprzeczne z ustawodawstwem federalnym o walce z hackerami. - Nikt nie jest zainteresowany niszczeniem czyjegokolwiek komputera - powiedział Randy Saaf z MediaDefender Inc., tajemniczej firmy z Los Angeles pracującej nad technologiami zakłócającymi kopiowanie muzyki. - Ja jestem - przerwał mu Hatch i dodał, że zniszczenie czyjegoś komputera "może być jedynym sposobem dania nauczki temu i owemu, że istnieją prawa autorskie". Senator sam jest kompozytorem i w ubiegłym roku zarobił 18 tys. dolarów z tytułu honorariów za skomponowane piosenki. Oświadczył on, że Kongres będzie musiał wyłączyć właścicieli praw autorskich z odpowiedzialności za niszczenie komputerów. Opowiedział się za opracowaniem technologii, która będzie dwa razy ostrzegać użytkownika komputera, że oddaje się nielegalnemu procederowi, a następnie niszczyć komputer. Zdaniem senatora, jeśli zniszczy się kilkaset tysięcy komputerów, ludzie zrozumieją powagę tego, co robią. Za Interia.pl Ps; Ja np. sadze, ze powinni wymyslic program niszczacy glupie pomysly:chytry: A wy co na to?
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|