![]() |
O 6:30 przestawiałem budzik na 6:45, tylko na to miałem ochotę :sciana:
Wróciłem, kilka niezbędnych spraw życia codziennego załatwione. W tym zakup dziesięciu zajefajnych, szytych, wielorazowych dwuwarstwowych maseczek z kieszonką na flizelinę w dodatku, po 5 zeta sztuka - jakie czasy takie potrzeby i takie radości :P No to może teraz uraduję się (wreszcie) :kawa: |
No to wstawać, dzień dobrze zacząć.
:kolejka: |
:kawa:
|
|
|
:kawa: po 11
:piwko2: po hejnale |
Te wszystkie maseczki to se można o kant rzyci...ale jak to w wojsku było, grunt to zamieszanie.
A jeszcze późny pilsik :piwo: :spoko: |
Cytat:
Mądre głowy ekonomisty mówią, że skończyły się czasy niedoboru, kiedy to każdy mógł zabrać się za produkcję/handel i musiał na tym dobrze wyjść i to nam średnio służy, bo wielu Polaków jest nieinnowacyjnych i świetnie odpowiada na potrzeby, ale nie potrafi tworzyć nowych. Cóż, po pierwsze to dobrze, nie sztuka natworzyć niepotrzebnych śmieci i wciskać to nachalnie w reklamach. Po drugie, nieinnowacyjni, ale w czasach niedoboru maseczek zawsze znajdzie się znajoma/sąsiadka, która to z powodzeniem szyje, w dodatku niejedna wcale nie ustępuje skutecznością standardowym maseczkom chirurgicznym klasy FFP2 :spoko: :piwo: |
|
wujek Morris postanowił dopłacić ludziom będącym na L-4,
różnicę do 100% wynagrodzenia, czyli daje 20% od siebie :spoko: ci którzy pracują dostaną jakieś nagrody pieniężne. |
Tak sobie nadinterpretowałem. :mruga:
Po prostu produkcja siadła i dlatego pół na pół załoga robi. :) |
Tydzień izolacji? :O To jakieś novum. Choć zaraz nasi rządzący będą musieli coś podobnego wymyślić i jeszcze wmówić ludziom, że to coś daje.
A tymczasem :piwo: które też jest formą izolacji, bowiem jak wypiję to nigdzie nie jadę :D |
Koronopraca. Załoga podzielona na dwie grupy, co drugi tydzień praca, co drugi tydzień izolacja.
:kawa: |
Chyba mi tę labę przedłużą do długiego weekendu majowego,
moglibyśmy urządzić korona-zlot :D |
Wstawać gieje, koniec laby!
:kolejka: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:34. |