![]() |
Cytat:
Podwójne espresso. :kawa: |
:kawa: bez fermentacji.
|
Spiryt smaczniejszy i weselszy od chemii. :>
|
ja jablka kroje, dozucam jakies rozne rzeczy (albo miete, albo rodzynki i cynamon...) i nastawa na winko
ale nie zabojam fermentacji po zlaniu, wiec w sumie cos na ksztalt cydru sie robi :szczerb: no dobra, w tym roku zabije nadszedl czas by powoli zlewac - dwa wiadra ze sliwkami jeszcze pracuja, ale dwa z papierowka (jeden sam i jeden z mieta - ten mi wlasnie wystrzelil)) i dwa balony z wisnia (w tym jedna z dodatkiem papierowki) juz nie :D btw - co polecacie do zabicia fermentacji? spiryt? ile dolac? czy jakas chemia? |
Nie da się ukryć, że to górna fermentacja. ;)
Coś za dobrze tym drożdżom, następnym razem zamiast 10 gramów pożywki dam 5. Załącznik 146428 A ja Session IPA z Lidla, jest gorycz, jest dobrze! :piwo: |
:piwko2: też do obiadu, tzn przed
|
:piwko2: do obiadu.
:kawa: będzie za chwilę, może półtorej chwili. |
No, dwa piwa, to już coś, jednym się napijesz, a drugim popijesz to pierwsze. :taktak:
W sumie mam do oddania w Żabce z 10 butelek, to może się ruszę, ale na lenia, samochodem. :> A serio, to sprawdzę jak ta ruina zapali. :D |
Jedno piwo, to co najwyżej do bigosu się nada, bo tak to ani wypić ani patrzeć na nie się nie da.
|
Nie wiem ile mam jeszcze piw. Robota się na dzisiaj nie zapowiada, ale jak mam dwa piwa, to gdybym chciał dzisiaj pić piwo, to może być mało, bo co to są dwa piwa? :hmm:
:herbatka: /Jest gorzej niż myślałem, mam jedno piwo. Nie chce mi się wychodzić na zakupy, tak dobrze się siedzi w ciepłym domu. :> |
Chwilowo :kawa: bo jeszcze muszę jechać
|
Kawa zbożowa i zwykla już była. A teraz proszę wszystkich wypić za moje zdrowie i spełnienie marzeń
:party: |
:kawa:
|
Czas najwyższy. :kawa:
|
Pilsik konesera :piwo:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:36. |