| -Sid-The-Rat=> |
02.02.2004 21:14 |
Cytat:
Napisany przez kraluk
Takie osiągi mogą być tylko w większych miastach jeśli są na centralach specjalne urządzenia. A w Polsce takowych mało jest. A tak poza tym tepsa udostępnia łącza podajże 3 lub 4 mbit TYLKO dla firm w dużych miastach (mieli takie coś wprowadzić ale nie wiem czy wprowadzili), a o cenie nie wspominam... A tak już na marginesie, chyba się nie doczekamy taniego dobraego netu w Polsce.
PS. Dla pozostałych: jak miałem neo+ to miałem max osiągi w ściąganiu etc. :)
|
hmm... wszystkie nowe centrale montowane w polsce maja modemy adsl w standardzie - plytki abonenckie sa w postaci 8 lub bodajze 20 gniazdowych portow - kazdy z nich ma wlasny port ADSL - niedlugo wszystkie centrale maja zostac wymienione - to i adsl bedzie wszedzie [na centrali] - problemy sa zdaje sie dalej - na przejsciach ze swiatlowodow wychodzacych z tych central na pare miedziana - tam tez jest potrzebny jakis przetwornik - i to one beda w przyszlosci blokowac rozwoj adsla - bo to jest drogie - i potrzebni sa klienci ktorzy z tego skozystaja
w polsce sa dwa typy szaf centralkowych - siemens (seria probna - centrala jelonki w wawie ma taka - dlatego mam modem siemensa - bo inne z nia nie dzialaja - jest jeszcze kilka takich central) - oraz alcatele
stare modele sa sukcesywnie zastepowane nowymi
jesli tylko jest modem na centrali, przelacznik w skrzynce optical/copper i kabel z nieuszkodzona izolacja - to spokojnie ida 4mbit - niezaleznie od polozenia
|