Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   [INFO!!!] Neostrada 128 - nowa usługa TP ... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/info-neostrada-128-nowa-usluga-tp-30769/)

MacGyver 04.02.2004 22:01

Jak mi odpiszą (w co wątpię) to zacytuje w tym topiku.
Ale pewnie nie odpiszą...bo co jakiś zbulwersowany klient bedze ich obchodził.

matteo 04.02.2004 18:10

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Też im dzis wysłałem maila i czekam na odpowiedź...

A ja już przestałem ... szkoda nerwów.
Jak chce coś załatwić to najczęściej kontaktuje się z pijarem ;)

MacGyver 04.02.2004 15:17

Cytat:

Napisany przez woitas
wysłałem do tp s.a. maila o takiej treści:

"transfer 128/64 + ograniczenie transferu do 5gb za 99 zł + 42 zł za abonament?
he he he, kogo telekomunikacja chce złapać na to COŚ.
chyba ktoś w waszej firmie ma niepokolei w głowie."

info@neostrada.pl

Też im dzis wysłałem maila i czekam na odpowiedź...

andrzejj9 03.02.2004 22:27

Cytat:

Napisany przez ja_jonasz
Witajcie.
Niestety - TP SHIT tylko ptarzy jak sie dorobic - boi sie ze znowi ktos im wyrwie kawalek tortu.
Okolo polowy lutego bede mial do dyspozycji usluge, ktorej cena i przepustowosc sa bardzo konkurencyjne w porownaniu to TP. Nie znam w tej chwili szczegolow, ale jesli sa osoby zainteresowane - prosze o maile. Zapisze sobie i jak tylko bede znal szczegoly to dam znac.
Dodam jeszcze ze wszystko bedzie mozna zalatwic droga pocztowa.

Rowniez okolo polowy lutego bede mogl zaoferowac o 30% tansze polaczenia od tpsa na komorki, miedzymiastowe i miedzynarodowe. A do tego naliczanie sekundowe bezplatne (TPsa pobiera 20gr za kazda rozpoczeta rozmowe w sekundowym). No i oczywiscie - 0 abonamentu. Rowniez czekam na maile

Ja bylbym zainteresowany, ale mieszkam we Wroclawiu. To oferta ogolnopolska, czy tylko w Twojej okolicy?

Kasprzak 02.02.2004 22:57

Cytat:

Napisany przez woitas
wróciłeś z wakacji :o

chodzilo mi o ferie...:D
Bylem w Szklarskiej Porebie

Cytat:

Napisany przez pawelblu
149 - 99 = 50

Heh
Pomylilem sie bo zapomnialem ze place 149 a nie 139zl.

Transfery mam max.70-75 odbior, wysyl 18, ale czasami. Udalo mi sie z tym 640/160.
Ciekawe jak to bedzie funkcjonowac

Clackier 02.02.2004 22:37

To o pomste do nieba wola.

W tepsie chyba na glowy wszyscy poupadali.
Chca byc konkurencyjni, ale nie potrafia. Za taki chlam tyle kasy??
Ciekawe czy znajda na to jelenia?? :D

Pozdr

BD 02.02.2004 22:22

Ja mysle, ze to jakas podpucha.

Kto przy zdrowych zmyslach zaplaci 149 zl za 128 kb/s skoro moze miec 512 przy umowie na rok czasu bez limitow ruchu

-Sid-The-Rat=> 02.02.2004 21:14

Cytat:

Napisany przez kraluk
Takie osiągi mogą być tylko w większych miastach jeśli są na centralach specjalne urządzenia. A w Polsce takowych mało jest. A tak poza tym tepsa udostępnia łącza podajże 3 lub 4 mbit TYLKO dla firm w dużych miastach (mieli takie coś wprowadzić ale nie wiem czy wprowadzili), a o cenie nie wspominam... A tak już na marginesie, chyba się nie doczekamy taniego dobraego netu w Polsce.

PS. Dla pozostałych: jak miałem neo+ to miałem max osiągi w ściąganiu etc. :)

hmm... wszystkie nowe centrale montowane w polsce maja modemy adsl w standardzie - plytki abonenckie sa w postaci 8 lub bodajze 20 gniazdowych portow - kazdy z nich ma wlasny port ADSL - niedlugo wszystkie centrale maja zostac wymienione - to i adsl bedzie wszedzie [na centrali] - problemy sa zdaje sie dalej - na przejsciach ze swiatlowodow wychodzacych z tych central na pare miedziana - tam tez jest potrzebny jakis przetwornik - i to one beda w przyszlosci blokowac rozwoj adsla - bo to jest drogie - i potrzebni sa klienci ktorzy z tego skozystaja

w polsce sa dwa typy szaf centralkowych - siemens (seria probna - centrala jelonki w wawie ma taka - dlatego mam modem siemensa - bo inne z nia nie dzialaja - jest jeszcze kilka takich central) - oraz alcatele
stare modele sa sukcesywnie zastepowane nowymi
jesli tylko jest modem na centrali, przelacznik w skrzynce optical/copper i kabel z nieuszkodzona izolacja - to spokojnie ida 4mbit - niezaleznie od polozenia

pawelblu 02.02.2004 20:51

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
...jak dolozy sie 40zl i ma sie 512/128!...

149 - 99 = 50 :)

woitas 02.02.2004 20:45

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
Witam!
Wlasnie zobaczylem ten post bo dopiero co wrocilem z wakacji...

wróciłeś z wakacji :o

Kasprzak 02.02.2004 20:28

Witam!
Wlasnie zobaczylem ten post bo dopiero co wrocilem z wakacji.
To jest po prostu kpina.
99zl. za 128/64
jak dolozy sie 40zl i ma sie 512/128!
Z tym limitem to juz wogole porazka.
Jestem ciekaw na jakiej zasadzie jest to ograniczenie predkosci. Na centrali czy modem czy jak? Zaloze sie ze wiara bedzie kombinowac z tym!

Smartek 02.02.2004 20:26

na dodatek jak sie przekroczy limit 5GB predkosc zmniejsza sie do 32kbit/s :P
pozdro ;)

przemo_one 02.02.2004 19:48

neostrada 128kb/s - ale lipa phi - tepsa to jednak palanty - no wlasnie mi o ten limit 5gb chodi co to jest GPRS do cholery ??, ze limity na transfer wpraowadzaja heh naprawde tupet tupet maja

kraluk 02.02.2004 18:19

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
(...)modemy adsl i sama technologia na polskich kablach spokojnie pozwalaja puscic kolo 3.9mbit - maksymalnie standardowy kabel przenosi 8mbit(...)

Takie osiągi mogą być tylko w większych miastach jeśli są na centralach specjalne urządzenia. A w Polsce takowych mało jest. A tak poza tym tepsa udostępnia łącza podajże 3 lub 4 mbit TYLKO dla firm w dużych miastach (mieli takie coś wprowadzić ale nie wiem czy wprowadzili), a o cenie nie wspominam... A tak już na marginesie, chyba się nie doczekamy taniego dobraego netu w Polsce.

PS. Dla pozostałych: jak miałem neo+ to miałem max osiągi w ściąganiu etc. :)

Ricki 02.02.2004 17:16

No fakt te 100 i więcej mam na początku ściągania i po chwili spada do ok 70-75 ale jest.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:18.