Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   [INFO!!!] Neostrada 128 - nowa usługa TP ... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/info-neostrada-128-nowa-usluga-tp-30769/)

Ricki 02.02.2004 10:52

Po przeliczeniu modem VS. Neostrada 128 kb wychodzi na to, że i tak jest lepiej niż pakiet 45 godzin, w którym można ściągnąć teoretycznie ok. 1 GB\45 godzin, a tutaj już 5 GB i można być przez przeszło 700 godzin w miesiącu online. A jeżeli ktoś wykorzysta limit pozostaje mu jeszcze to 32 kb na przeglądanie poczty GG lub baaaardzo wolne surfowanie po necie. Dochodzi jeszcze jeden +, a mianowicie taki, że ta neostrada będzie mogła być teoretycznie instalowana w większej odległości od centrali więc będzie alternatywą dla sporej części osób. Wady..... tak jak wyżej w postach opisano "lekko" przesadzili z ceną.

MacGyver 02.02.2004 10:33

Cytat:

Napisany przez Air23
Na stronie internetowej jest juz oficjalne potwierdzenie. Po przekroczeniu 5 Gb usługa będzie świadczona z prędkością 32 kb/s hihihi

Własnie czytałem
Pop*******ło ich z tym limitem, czy co?? (( :klnie: :klnie: :klnie:

Air 02.02.2004 10:16

Na stronie internetowej jest juz oficjalne potwierdzenie. Po przekroczeniu 5 Gb usługa będzie świadczona z prędkością 32 kb/s hihihi

Ricki 02.02.2004 00:47

Może brałeś wcześniej niż ja. Moja neostrada jest wzięta w pażdzierniku w promocji za 1.07 zł wraz z Thomsonem za 198.98 zł.

woitas 02.02.2004 00:30

u mnie pisze:
- stały dostęp do Inretnetu o każdej porze dnia i nocy
nic wiecej... :zly:

Ricki 02.02.2004 00:21

Ilość załączników: 1
No ja w umowie nie mam nic o ograniczeniach w ściąganiu, dodatkowo jest to napisane na opakowaniu "zestawu".

Y@nkee_PL 02.02.2004 00:05

ludzie, ale te tele psiaki to zlodzieje :blee:
ile to juz dialog ma taka oferte za 90zl i to bez limitow, to ma byc odpowiedz na to? litosci!
ale tez wiem ze dialog wszedzie nie doszedl i napewno znajda sie tacy ktorzy na to poleca, szkoda

woitas 01.02.2004 23:56

syf i badziewie.
jutro sprawdze, czy w umowie mam jakakolwiek wzmianke o ewentualnych ograniczeniach max miesiecznego downloadu na neo+ jakie moze mi zafundowac tpsa.

ja_jonasz 01.02.2004 23:36

Witajcie.
Niestety - TP SHIT tylko ptarzy jak sie dorobic - boi sie ze znowi ktos im wyrwie kawalek tortu.
Okolo polowy lutego bede mial do dyspozycji usluge, ktorej cena i przepustowosc sa bardzo konkurencyjne w porownaniu to TP. Nie znam w tej chwili szczegolow, ale jesli sa osoby zainteresowane - prosze o maile. Zapisze sobie i jak tylko bede znal szczegoly to dam znac.
Dodam jeszcze ze wszystko bedzie mozna zalatwic droga pocztowa.

Rowniez okolo polowy lutego bede mogl zaoferowac o 30% tansze polaczenia od tpsa na komorki, miedzymiastowe i miedzynarodowe. A do tego naliczanie sekundowe bezplatne (TPsa pobiera 20gr za kazda rozpoczeta rozmowe w sekundowym). No i oczywiscie - 0 abonamentu. Rowniez czekam na maile

Ricki 01.02.2004 23:04

W sumie lepiej to wygląda niż pakiet, bo można stale być w sieci, a nie max 45 godzin, ale szkoda tylko, że limit ma wynosić 5GB. 10-15 to rozumiem; przejdzie. No i nie za takie pieniądze. Powinni zrobić tak jak operatorzy GSM, gdzie w tańszych abonamentach ma się droższe aparaty, więc niech będzie modemik za powiedzmy 200 - 300 złotych, ale abonament na poziomie max 70 zł. Jeżeli nie będzie inaczej to niech się nie dziwią temu, że jest tyle sieci "lokatorskich", bo w perspektywie czasu lepiej jest mieć neo 640/160 we dwóch i cieszyć się lepszym transferem za 75 zł na osobę bez limitu, niż brać tą neo 128 w pojedynkę i się truć, no chyba, że ktoś nie ma z kim się podzielić (tak jak ja) lub nie chce. Reasumując sądziłem, że będzie to oferta 256/128 za góra 100 zł, a pozostałe warunki umowy tak jak w starej neo, ale skoro jest inaczej (limity) to trzeba jakoś przeboleć to 150 zł/na miesiąc i cieszyć się z tego co jest, bo na przykład ja nie mam innej możliwości podłączenia netu jak tylko przez TPSA, mieszkam w małym mieście, gdzie jest tylko LAN w blokach, a już ja niestety mieszkam w domku jednorodzinnym, więc odpada. Miałem też do testów WLAN, ale szkoda mówić raz działało a innym razem nie.

andrzejj9 01.02.2004 22:40

Heh, wiedzialem juz z kilku zrodel, ze bedzie nowa "odchudzona" wersja Neo, z tym, ze mialo to byc 256kb i za 79zlotych. No ale znam juz TP na tyle, zeby sie tego nie spodziewac i sluszenie, bo jak widac w przypadku tej firmy rzeczywistosc okazuje sie zawsze gorsza od wszelkich wyobrazen i oczekiwan...

Z tym, ze akurat ja chyba bede sie musial na to zdecydowac. 150 zlotych miesiecznie to dla mnie za duzo, a teraz place 86 zlotych za 45 godzin (polaczenie przez zwykly modem). Porownujac to, co dostane za te 99 zlotych z tym, co mam teraz, to i tak jak niebo, a ziemia. Inna sprawa, ze porownujac ze zwykla Neostrada, to po prostu zlodziejstwo. Ehhh... tpsa....

Ricki 01.02.2004 22:39

Ciekawe jest tylko to, że wprowadzają to dziś (niedziela) a poinformują jutro. Gdzie tu logika i czas na reklame?

matteo 01.02.2004 22:30

Bo oficjalna konferencja prasowa będzie dopiero jutro o 10:00 ...
Będę, popatrze, coś napiszę ;)

pawelblu 01.02.2004 22:28

Cytat:

Napisany przez matteo
Właśnie otrzymałem zaskaujące informację - nawet nie wiecie jak bardzo zaskakujące!
Z dniem 01.02.2004r. Telekomunikacja Polska wprowadza nową usługę - Neostradę 128 ...

Hm a na stronie nic o tym nie ma ...

Loczek 01.02.2004 22:18

A niech się pocałują w dupe kłamcy i złodzieje chętnie przywaliłbym prezesowi tej całej zawszonej organizacji w pape za takie brednie i za***iste okazje

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:42.