Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.05.2005, 00:38   #1
sinobrody
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.04.2005
sinobrody w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Informatyka - prywatne czy państwowe?

Po tym jak założyłem topik o studiach na informatyce straszna dyskusja wyszła, na jakie studia iść powinno się. No i wyszło tak, że studenci z panstwowych kłócili`się z tymni z prywatnych. No i ja teraz mam problem, bo nie wiem nadal gdzie iść

Pytane jest takie - czy lepsze są uczelnie prywatne czy państwowe? Bo ja mniej się interesuję czystym programowaniem, bardziej się chcę skupic na bazach. To gdzie lepiej na tym wyjdę?
sinobrody jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.05.2005, 00:44   #2
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
100 % państwowa. Polecam Politechnike Wroclawska.
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2005, 07:37   #3
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
jeszcze narazie mysle ze panstwowe - za kilka lat gdy te prywatne zaczna zdobywac reputacje, i te panstwoe beda prywatnymi opłaca sie prywatne.
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2005, 08:30   #4
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja tam dalem sobie spokoj z PWR - czyli polibuda Wrocławska, bo na zaocznych sa takie swiry ze az strach

moze cos zaczne na prywatnych, bo latwiej a zalezy mi tylko na papierku

bo i tak zycie "wyprostuje" cale lata studiow

P.S. to moje zdanie
Stary 17.05.2005, 09:51   #5
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Na PW są płatne studia . Masz zajęcia w nawet w tych samych salach co na państowywch - nawet w tym samym czasie , a po odsiewie w państowywch jak tłuki wylecą za matme możesz przejść właśnie na państwowe

Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2005, 13:01   #6
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jezeli sie zastanawiasz czy panstwowe czy prywatne, to dla Ciebie sa prywatne.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.05.2005, 15:32   #7
Metallicat
www.met.of.pl

Data rejestracji: 24.02.2005
Metallicat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Jezeli sie zastanawiasz czy panstwowe czy prywatne, to dla Ciebie sa prywatne.
Nic dodać nic ująć
Metallicat jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2005, 14:06   #8
47
Veni, Vidi, Vici.

Data rejestracji: 03.11.2003
47 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie wiem, nie studiowałem na państwowej, wiec nie mogę porównać.
Prawda jest taka ze jak bedziesz chciał się uczyć to państwowa czy prywatna nie ma znaczenia IMO.
Pozdrawiam

Hitman Blood Money

Moj status w Americas Army
47 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.05.2005, 02:01   #9
bombajstic
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.04.2005
bombajstic w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Prywatne stoją na coraz lepszym poziomie. W przeciwieństwie do państwówek, mają kasę na rozwój, na ulepszanie kadry, na polepszanie warunków nauki... Przynajmniej te najlepsze prywatne - taki WSISiZ, jeśli chodzi o informatyczne uczelnie.
bombajstic jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2005, 02:49   #10
sobi1
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 10.12.2001
sobi1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez 47
...to państwowa czy prywatna nie ma znaczenia IMO.
Pozdrawiam
...ma znaczenie jesli staramy sie o prace.Ci z panstwowych maja wieksze szanse. I to o wiele wieksze.IMO
Pozdrawiam
sobi1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2005, 00:23   #11
MQs
Poważny używkownik

Data rejestracji: 16.02.2005
MQs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na Państwowych jest zwykle trudniej - większe wymagania, masa głupich problemów (każda uczelnia państwowa ma swoich "etatowych świrów") - po skończeniu możesz być z siebie dumny. Jednak z praktyką jest gorzej, ze względu na kasę oczywiście - brak dostępu do technologii, za certyfikaty płacisz kosmiczne kwoty itp.
Na Prywatnych - Ważne żeby nie być ignorantem i mieć świadomość niższego poziomu - jeżeli tam nie dajesz rady to już pomyłka. Naprawde rudno nie zaliczyć sesji - program niby porównywalny, ale płacisz za studia, więc się litują nad tobą i poprawki to już przedszkole.

Bazy danych - moja odpowiedź: prywatne (nie znam wszystkich uczelni oczywiście więc bardzo ogólnie) - Soft i sprzet, który będziesz obsługiwał na państwowych może już nie być w użyciu, papierków nie będzie za ciekawych.

Powodzenia
Stary 20.07.2005, 15:41   #12
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez MQs
Na Prywatnych - Ważne żeby nie być ignorantem i mieć świadomość niższego poziomu - jeżeli tam nie dajesz rady to już pomyłka. Naprawde rudno nie zaliczyć sesji - program niby porównywalny, ale płacisz za studia, więc się litują nad tobą i poprawki to już przedszkole.
pie......e o Szopenie
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2005, 22:46   #13
MQs
Poważny używkownik

Data rejestracji: 16.02.2005
MQs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman
pie......e o Szopenie
Studiuje obecnie na prywatnej (nie powiem ) i widze co sie dzieje, jak na podstawie ocen ze świadectwa dostajesz sie na studia. Kierunek wyjątkowo "ścisły" (no chyba że grafika, albo inne quasi-informatyczne) studiują ludzie słabi z matematyki (nie mówie o wyższej mat.) - 80% nie przechodzi I semestru na państwowej (chyba że pracowici i wkują łopatologicznie). Dlatego między innymi pracodawcy faworyzują absolwentów państwowych uczelni (oni też to wiedzą). Na szczęście informatyk ma zawsze szansę "pochwalić się" czymś co potrafi. Ale co tam moje argumenty przeciwko sławnemu pianiście...

@Astenor - to że nie dostałeś się na UW w niczym ci nie umniejsza - tam zawsze było trudno sie dostać. Jeżeli czujesz sie na siłach (nie przelicz się ) poczekaj rok - po (nawet w trakcie) takiej renomowanej uczelni będziesz coś wart dla pracodawców. Po 5 latach na innej możesz (w gorszym wypadku) instalować pasjanse paniom w biurze. Poza tym, odpowiedz sobie na pytanie - "czy jest mi potrzeba aż tak zaawansowana wiedza teoretyczna do mojej przyszłej specjalności?" (no w programowaniu-tak, a w e-marketing?)
Stary 19.05.2005, 00:53   #14
Desden
-=Advokat^Diabła=-

Data rejestracji: 14.02.2005
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak nie masz co zkasą robić oddaj bezdomnemu co nie zgłosi forsy na policji
Stary 19.05.2005, 09:55   #15
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wiekszosc osob dostaje prace po znajomsci . Idz na panstwowa uczelnie, raz ze za nia nie placisz, a dwa ze poczujesz odpowiedni klimat.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: