![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#25 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2004
![]() |
Ja kiedyś bawiłem się z programikiem do przenoszenia danych między Mac a PC i skoro można odczytać płytkę czy dyskietkę, to myślę, że nie ma problemu z ZIPami.
![]() Czy ja wiem, czy komputery PC dorównały Macom? IMO jeśli chodzi o pewne zastosowania (np. grafika) to nadal przewyższają pecety. ![]() Dochodzą to tego jeszcze względy sentymentalne. Znam ludzi, którzy długo pracowali na Amigach, w końcu musieli się przeżucić na PC i przeklinają tę platformę. ![]() Dla przeciętnego użytkownika PC jest najlepszym wyborem ze względu na łatwość dostępu do programów, gier, łatwiej o pomoc w razie awarii itp. Nie musi to jednak oznaczać, że to najlepsze komputery. ![]() Zgadzam się z tym, że przez Internet najłatwiej przesłyać pliki. Są jednak sytuacje, kiedy bez nośnika zewnętrznego się nie obejdzie, zwłaszcza u nas. ![]() Tego o czym piszesz (multisesja) próbowałem kiedyś i to jest takie tanie tylko z pozoru, jak często coś wymieniasz to się może zemścić. Zgadzam się, że najlepszy w takiej sytuacji może być PenDrive. Nagrywania pakietowego spróbouję i zobaczę, po jakim czasie wysiądzie płytka. ![]() A z napędem ZIP, to taki twórczy anarchonizm. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do kart pamięci, to IMO powstały raczej z myślą o przenoszeniu danych między komputerem a cyfrówką. Jak ktoś chce przechowywać zdjęcia, to dużo taniej może to zrobić na płytkach CD, karty Flash są zdecydowanie za drogie. ![]() ![]() ![]() Odnośnie wyglądu, to widziałem rózne "kosmiczne" konstrukcje PC - podświetlane obudowy z przeźroczystych tworzyw sztucznych itp. Tylko po co to? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|