![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.11.2003
![]() |
![]()
Up The Irons !!! Ostatnio zmieniany przez Vavoom : 17.04.2005 o godz. 14:08 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Vavoom wpisałem do googlarki - "analiza termiczna stopów podwójnych" i patrz, co znalazłem (załącznik).
pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
O kurde, jednak najciemniej pod latarnią
![]() Dzięki wielkie za podsunięcie adresu! ![]()
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
na pierwszy rzut oka mógłbym powiedzieć że jest to układ żelazo-węgiel (kurcze kiedys to sie tego uczyłem,ale jestem juz po egazminie wiec pamięć troche zawodzi) w kazdym bądź razie wysłałem ci takie o to zagadnienia (bardzo dokładnie opisany układ
ż-w). Moze Ci sie przyda na fotkach znajdziesz nastepujące zagadnienia 1. ogólna charakterystyka żelaza a) żelazo i jego odmiany b) odmiany alotropowe żelaza 2.wykres równowagi układu żelazo-węgiel a)stabilny i metastabilny wykres róznowagi układ ż-w b) punkty, linie i fazy układu ż-w 3.Przemiany fazowe podczas chłodzenia stoów żelaza z węglem a) typowe analizowanie stopu żelaza z węglem b) chłodzenie stali ferrytycznej c) chłodzenie stali podeutektoidalnej d) chłodzenie stali nadeutektoidalnej e) chłodzenie surówki podeutektoidalnej f) chłodzenie surówki nadeutektoidalnej 4.Ogólna klasyfikacja stopów żelaza z węglem a)stale istaliwa b) surówki i żeliwa c) stale, staliwa oraz żeliwa niestopowe i stopowe oczywiście jest tam opisany cały ten wykres i pozanzaczane są wszystkie elementy
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
zaje** to bylo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() Dzięki wielkie Wam za pomoc!
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
![]() |
@Stef
@Vavoom mozna wiedziec gdzie studjujecie ![]()
![]() |
#8 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
AGH -> Inżynieria Mechaniczna i Robotyka. No i w drugim semestrze "trafił nam się" taki właśnie przedmiot jak metaloznawstwo. Jest tylko raz + egzamin (niekoniecznie raz ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
ja takie pzredmioty , a dokładnie Materaiłoznastwo, Dobór materiałów inzynierskich , Badanie struktur itd mam od pierwszego semestru (jestem na VI) - bardzo cieżkie przedmioty (jak dla mnie), ale naszczesncie teraz juz wybieram specjalnosc i skonczy sie ten koszmar- wybrałem mechanike, to mi znacznie łatwiej idzie. zastanawiałem sie nad specjalnosci Biomechanika ,ale NINAWIDZE materiałoznastawa. aha studjuje na Politechnice Sląskeij w Gliwicach, wydział Mechaniczno-Technologiczny (MT)
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
to samo co wyzej
![]() czyli polsl,gliwice, wydzial MT, automatyka robotyka.....narazie pol roku przerwy ![]() ale ten przedmiot nawet fajny byl.... aha, nie wiem jak jest u was,ale na politechnice slaskiej.... to sie chyba ciagnie pzrez cale studia....nazywa sie to materialoznawstwo,pozniej dobor mat. inzynierskich chyba... potem jescze cos, a chpdzi w gruncie rzeczy o to samo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
![]() |
No a ja mam nadzieję że to się za ~miesiąc skończy. Wiadomo że gdzieś tam jeszcze się ten temat pojawi, ale oby nie w postaci kolejnego tego typu przedmiotu... :\
PS: Też wolę mechanikę ![]() A w sumie to najbardziej z tych dwóch przedmiotów elektrotechnikę. ![]()
Up The Irons !!! Ostatnio zmieniany przez Vavoom : 24.04.2005 o godz. 21:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|