Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 20.03.2007, 01:34   #1
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Wyzwanie Dla Zdolnych Programistow - Pomoz Rozwiazac Nie Lada Problem !!!

Tlo historyczne : posiadam obraz ISO (1:1 zrzut z UMD - gra na PSP) gry, z ktorej potrzebuje wyciagnac material filmowy - jest mi to NIEZBEDNE. Filmy zapisane sa w charakterystycznym dla PSP formacie *.PMF. Katalog "USRDIR\MPG" w ktorym sie one znajduja zajmuje 330 MB. Co ciekawe - NIE WSZYSTKIE FILMY SIE TAM ZNAJDUJA (pliki tam obecne to okolo polowa calego materialu). Na dowod tego przeprowadzilem mala operacje - wycialem filmy podmieniajac je na najmniejszy z nich - logo producenta gry. I o ile zamiast pierwszego przerywnika filmowego (ktory w folderze sie znajdowal) ujrzalem w spomniane logo, tak drugi trwajacy kilka minut przerywnik dane mi bylo obejrzec w calosci! Szybki rzut oka do katalogu MPG - wszystki pliki zajmuja po 1,5 MB, wiec jest to LOGO - niczego nie pominalem. Ostatnie rozwianie watpliwosci to porownanie rozmiaru plikow wypakowanych w calosci z ISO (~1000 MB) i rozmiaru obrazu ISO (~1300 MB). Wniosek dla mnie jest oczywisty - pliki te sa "ukryte" (wyciete z TOC?).

ZADANIE : Napisac program, ktory przeskanuje obraz ISO i wyciagnie z niego WSZYSTKIE pliki w formacie PMF (wystarczy mi ten plik w formie czystej - konwersji na AVI dokonam sobie juz we wlasnym zakresie).

Dostepna wiedza :

- Pliki te, jako ciagi znakow na pewno dostepne sa w obrazie plyty (wyswietlaja sie w czasie gry nawet po wyczyszczeniu katalogu MPG).
- Nie znam dokladnego kontenera formatu, jednak kazdy plik PMF zaczyna sie od tego samego ciagu znakow - PSMF0014 (co w postaci wartosci heksadecymalnych opisujemy jako 50534D4630303134).
- Link do pliku ISO (na potrzeby edukacyjne, co wyraznie opisuje w tym poscie) podsylam na PW na prosbe zainteresowanych.

Gratyfikacje za wyciagniecie konkretnych plikow/napisanie programu ktory je "odkryje" badz tez wyciagnie :

- Nad problemem glowia sie grupy i programisci z calego swiata - nikt do tej pory nie znalazl rozwiazania (a sadze ze majac powyzsze informacje zadanie nie jest wcale takie trudne - ja poleglem tylko w momencie gdy dotarlo do mnie ze nie umiem programowac, co znacznie automatyzuje prace - reczne siedzenie nad heksedytorem potrwaloby ladnych pare tygodni) - a wiec do nicka przylega slawa swiatowa!
- Ze swojej strony (bardziej interesuja mnie filmy niz strona techniczna) moge zaoferowac rownowartosc powiedzmy butelki whiseky (50 zl) co najwyzej - na wiecej mozliwosci finansowe mi po prostu nie pozwalaja ;-). Jednak sam fakt ufundowania "nagrody rzeczowej" ma tu raczej wydzwiek symboliczny - za prace nalezy wszak czlowieka nagrodzic ;-).

Na pytania odpowiadam w temacie - nie bojcie sie ich zadawac, kazdy pomysl i forma pomocy sie liczy! Jutro ropoczne upload pliku do analizy. Pozdrawiam!

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: