Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.09.2004, 21:50   #16
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dinx
Efekt moich roszczeń jest taki że sklep sprezentował mi w końcu nowy , też boxowany procek z szybszym zegarem. Nie zastanawiam się już kto jest winien.
Dla mnie znaczenie ma w dalszym ciągu fakt lekceważenia klienta przez firmę INTEL i szczerze dziwi mnie fakt ,że pozwalają sobie aby ktoś im psuł markę - naprawdę nikt nie jest zainteresowany dojściem prawdy , znalezieniem winnych. Jak więc można ufać takiemu sprzedawcy !?

INTEL - NIE , NIE , NIE .......

Pozdrawiam

PS
Teraz składam kompa dla syna. Napewno już nie będzie w nim intela
Nie będę rozważał tematu wyższości jednego procesora nad drugim. Ja wolę AMD, ale nie krytykuję Intela. Natomiast jeśli chodzi o Twoją sytuację, to dobrze, że dostałeś nowy procesor, bo już miałem pisać, żebyś przypadkiem nie odpuszczał. Na przyszłość można zapamiętać, że w podobnych sytuacjach warto kontaktować się z przedstawicielem praw konsumenckich i z nim załatwiać sprawy. Podobno przynosi to bardzo dobre rezultaty.

Natomiast oprócz tego, w Twoim przypadku (już nieaktualne, jeśli otrzymałeś nowy procesor) ja po prostu opisałbym całą sytuację i pismo takie przesłał listem poleconym do polskiego przedstawicielstwa Intela. Myślę, że otrzymałbyś odpowiedź, a prawdopodobnie i zadośćuczynienie. Jeśli nie, zawsze pozostaje droga sądowa, na która ja nie wahałbym się wkroczyć. To właśnie takie odpuszczanie niestety sprawia, że firmy oszukujące uczciwych kllientów, czują się bezkarne...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.09.2004, 22:09   #17
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Nie będę rozważał tematu wyższości jednego procesora nad drugim. Ja wolę AMD, ale nie krytykuję Intela. Natomiast jeśli chodzi o Twoją sytuację, to dobrze, że dostałeś nowy procesor, bo już miałem pisać, żebyś przypadkiem nie odpuszczał. Na przyszłość można zapamiętać, że w podobnych sytuacjach warto kontaktować się z przedstawicielem praw konsumenckich i z nim załatwiać sprawy. Podobno przynosi to bardzo dobre rezultaty.

Natomiast oprócz tego, w Twoim przypadku (już nieaktualne, jeśli otrzymałeś nowy procesor) ja po prostu opisałbym całą sytuację i pismo takie przesłał listem poleconym do polskiego przedstawicielstwa Intela. Myślę, że otrzymałbyś odpowiedź, a prawdopodobnie i zadośćuczynienie. Jeśli nie, zawsze pozostaje droga sądowa, na która ja nie wahałbym się wkroczyć. To właśnie takie odpuszczanie niestety sprawia, że firmy oszukujące uczciwych kllientów, czują się bezkarne...

Święte słowa. "Oni" tylko czekają na tzw. frajerów którym sprzedadzą coś, za co nic nie zapłacili lub zdobyli to za niewielką kwote. A jak ktoś to kupi to
niech martwi sie sam
kodziu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.09.2004, 22:23   #18
Dinx
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 14.03.2003
Dinx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Pawel_k
....niestety gdy sie cos kupuje to trzeba w jakims sklepie gdzie jest pewnosc ze cie nie oleja bo jak sie rekalmuje w skelpie to zawsze jest wiesza szansa ze cie niezleja niz jakis ******ony Intel, Nokia albo Microsyf
Problem w tym że każdy sklep jest dopiero pośrednikiem. Droga jest zazwyczaj taka : Producent - Dystrybutor - Sklep. Zawsze jednak decydentem w sprawie reklamacji jest producent ( w tym przypadku Intel ), to on udziela gwarancji i jak on Cię oleje to nie ma wiekszego znaczenia w jakim sklepie kupiłeś. Oczywiście Intel tworzy jakieś specjalne procedury które mają niby pomagać w szybkim załatwieniu reklamacji ( np AWR ) w praktyce jest to w mojej ocenie tylko kolejny chwyt reklamowy.
Fakt jest taki że kiedy planujesz zakup to wszystko jest idealne , proste i piękne a później nie jest już tak kolorowo...
W moim przypadku sklep po moich naciskach zaczął b intensywnie pracować nad możliwością wyegzekwowania gwarancji i robił to w mojej ocenie dobrze ale Intel od samego początku szukał tylko mozliwości pozbycia się niewygodnego , niezadowolonego klienta. Najpierw odwlekając sprawę powołując się na nieobecność w danej chwili kompetentnych osób ( 1,5miesiąca ) , później próbując wmówić mi iż podkręcałem procesor aż na koniec dochodząc do wniosku że mam niehandlowy procesor... Pewnie im rąbnąłem go gdzieś z matrycy )).

Pozdrawiam
Dinx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.09.2004, 22:35   #19
Dinx
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
.... ja po prostu opisałbym całą sytuację i pismo takie przesłał listem poleconym do polskiego przedstawicielstwa Intela. Myślę, że otrzymałbyś odpowiedź, a prawdopodobnie i zadośćuczynienie. Jeśli nie, zawsze pozostaje droga sądowa, na która ja nie wahałbym się wkroczyć. To właśnie takie odpuszczanie niestety sprawia, że firmy oszukujące uczciwych kllientów, czują się bezkarne...
Napisałem stosowny list do Intela ( nie wiem czy podawać tu nazwiska ) i jedyne co usłyszałem to próba odkręcenia słów które stawiały mnie w szeregu z pospolitymi oszustami . Była to rozmowa telefoniczna ( podałem nr swojego telefonu ) i nic wiecej.
Sąd ? , odpuściłem sobie ale postanowiłem , że postaram się upublicznić sposób w jaki rozmawia intel ze swoimi już "złapanymi" klientami.

Dlatego jeżeli ktoś ma ochotę pomóc mi w tym to bardzo proszę o kopiowanie mojego ostrzeżenia i umieszczanie go na każdym możliwym forum lub stronie.
Dziękuję z góry.

Pozdrawiam
Stary 27.09.2004, 22:46   #20
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dinx
Napisałem stosowny list do Intela ( nie wiem czy podawać tu nazwiska ) i jedyne co usłyszałem to próba odkręcenia słów które stawiały mnie w szeregu z pospolitymi oszustami . Była to rozmowa telefoniczna ( podałem nr swojego telefonu ) i nic wiecej.
Sąd ? , odpuściłem sobie ale postanowiłem , że postaram się upublicznić sposób w jaki rozmawia intel ze swoimi już "złapanymi" klientami.

Dlatego jeżeli ktoś ma ochotę pomóc mi w tym to bardzo proszę o kopiowanie mojego ostrzeżenia i umieszczanie go na każdym możliwym forum lub stronie.
Dziękuję z góry.

Pozdrawiam
W porządku, ważne, że sprawa dobrze się skończyła. Ale czy ja wiem, czy na podstawie tej historii zacząłbym zniechęcać ludzi do Intela? To tylko pojedynczy przypadek, przykro mi, że spotkała Cię taka przygoda, ale też trudno zakładać, że podobna może przytrafić się każdemu potencjalnemu klientowi kupującemu Intela.. Tak to już jest, ktoś będzie miał pecha, a wielu innym nic przykrego się nie przytrafi...

Tymczasem ja i tak będę wszystkim znajomym polecał AMD, bo uważam, że w tej chwili są to po prostu lepsze i za lepszą cenę procesory

Stary 27.09.2004, 22:53   #21
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dinx
Uwaga na Intel***8217;a......................
A ja bym sie wybral do biura ochrony konsumenta i jeszcze bym z nimi powalczy raz wygralem podobna sprawe z karta sieciowa 3com ktora byla takze na gwarancji ale zawieszala wszystkie kompy obojetnie do ktorego bym jej nie wsadzil i po probie oddania jej zaczely sie schody oraz wykrecanie sie sianem przez dystrybutora po tem dalej idac producenta ale powalczylem i sie udalo
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2004, 00:08   #22
Dinx
Stały bywalec ;)

[QUOTE=andrzejj9]W porządku, ważne, że sprawa dobrze się skończyła. Ale czy ja wiem, czy na podstawie tej historii zacząłbym zniechęcać ludzi do Intela? To tylko pojedynczy przypadek]

Masz rację ale jeżeli nie będzie się o tym mówiło to nie bedziemy wiedzieli czy to pojedynczy przypadek czy tez może kazdy myśli - że to tylko jego przypadek... Prawda?

Pozdrawiam

PS. W sklepie dowiedziałem się że " z intelami zawsze są problemy " .
Stary 28.09.2004, 08:54   #23
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Dinx

Masz rację ale jeżeli nie będzie się o tym mówiło to nie bedziemy wiedzieli czy to pojedynczy przypadek czy tez może kazdy myśli - że to tylko jego przypadek... Prawda?

Pozdrawiam

PS. W sklepie dowiedziałem się że " z intelami zawsze są problemy " .
A z tym, że mówić o tym trzeba, zgadzam się jak najbardziej. Po prostu uważam również, że mimo iż mówienie to dobry, pierwszy krok, potrzebne są również następne.

Stary 28.09.2004, 10:44   #24
Dinx
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A z tym, że mówić o tym trzeba, zgadzam się jak najbardziej. Po prostu uważam również, że mimo iż mówienie to dobry, pierwszy krok, potrzebne są również następne.
Nie będzie Intel pluł nam w twarz !!!

Pozdrowionka
Stary 28.09.2004, 11:23   #25
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Dinx
Nie będzie Intel pluł nam w twarz !!!

Pozdrowionka
... ni komputerów nam paaaalił...

Stary 28.09.2004, 14:23   #26
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dinx

Dziękuję z góry.

Pozdrawiam
Po wnikliwym czytaniu tego watku... dochodze do tego ze to sklep zawinil, albo mial "tajemnicze" zrodlo z ktorego dokonywal zakupu procesorow, albo tez sami robili machloje z procesorami, gdybys zainterweniowal w Urzędzie Ochrony Konkurencji i Konsumenta (UOKiK) wygralbys sprawe... z tego co przeczytalem rozumie ze sklep sprezentowal Tobie procesor, poniewaz obawial sie takiej reakcji z twojej strony
Stary 28.09.2004, 14:51   #27
Dinx
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez Ormianin
... z tego co przeczytalem rozumie ze sklep sprezentowal Tobie procesor, poniewaz obawial sie takiej reakcji z twojej strony
Niestety i taka istnieje możliwość . Tak sklep mi go sprezentował.
Jeżeli tak jest to Intel powinien postarac się skopać im d... .

Pozdrawiam
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: