![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2005
![]() |
Interesuje sie ktoś Słowacją ?
Interesuje się ktoś Słowacją ? zwiedza ją tak jak ja ?
Od niedawna spodobały mi się zabytki słowackie ![]() zapraszam do pooglądania zdjęc które tam zrobiłem http://www.duronek.prv.pl
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
powiem tak: zabytki jak zabytki, zdjecia spoko, a gorki........ to nie to co polskie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
a ja wam powiem ze bardzo fajne sa.... słowaczki...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
interesowałem się kiedyś dawno kiedy pojechałem na narty dlaczego z szaf wypadają drzwi, a słowacy chodzą tacy naburmuszeni - typowe kozaki/cwaniaki a słoma im z butów wystaje i bieda aż piszczy
![]() przepraszam jeśli kogoś obraziłem, ale z tym mi się kojarzy Słowacja ![]()
![]() |
#6 | |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
przedewszystkim sam zabytek jest bardziej zadbany i czysty ... Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
Istoki narciarskie maja tansze niz polsce.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
noclegi też
ceny za dobe w bardzo przyjemnym "UBYTOWANIU" w granicach 150 koron 100 koron = 10,40 zl ( cena z soboty z Chyżnego ) patrząc na to że w zeszły weekend płaciłem 26 zl za osobe w średnim wypasie za osobe w szczawnicy to wole jechac na słowacje dokładnie mam tyle samo KM z krakowa do szczawnicy co z krakowa do oravicy :-)
![]() |
#10 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na Słowaci jest mnostwo Romów i trzeba naprawde uwazac, poza tym wkurza mnie jak Słowacy kasuja nas za np. parking biorac podobnie jak na Ukrainie oplaty od "zagranicznych" podwojne, a przeciez jestesmu juz w Uni!
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
niestety często korzystam z płatnych parkingów i nigdy sie z tym nie spotkalem.. parking w okolicach 50 koron..
![]() |
#12 | |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
Kiedyś źle z dzieczyną zeszliśmy ze szlaku. Wylądowaliśmy o 20 w samym centrum Romskiej osady. Autobus był za 2,5 h. Siedzieliśmy tam na przystanku pijąc Złotego Bażanta i nikt nas nie zaczepiał. W Polsce, praktycznie 2 km ode mnie mieszkają Romowie. Przechodzę tamtędy co tydzień kiedy kieruje się na piwo. Zawzse chcą papierosa lub jakieś drobne. Oczywiście zawsze ich zbywam, ale kiedyś może pójść tak łatwo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Gory są niewysokie, nie przekraczają wysokości 600 - 800 m. Umiarkowany płaskowyż rozdzielony jest potokami: Stitnik, Slana, Zadielsky i Hajsky jest niewatpliwie piekny. Zobaczyc tamtejsze płaniny: Koniarska, Zadielska, Horny i Dolny vrch - rozdzielone głębokimi kanionami i cieśniawami. Malownicze tereny, postrzępione góry, wąskie doliny, zielone lasy. Przestrzegam tylko przed "cygaństwem". Z Cyganami kojarzona jest Rumunia, gdzie jest ich około 1,300,000. Na Słowacji - jest ich niespełna 500,000. Tylko że w Rumunii jest 25 milionów ludzi, a na Słowacji tylko 6, co więcej, w Rumunii Cyganie występują na całym obszarze a na Słowacji koncentrują się w dawnym Vychodosloveskym Kraju - dziś to jest podzielone na 3 i pół ich "województw". Miejsca takie jak Michalovce, Trebisov czy Svidnik są wręcz w jednej trzeciej cygańskie, w rejonie Roznavy zdarzają się wioski zamieszkałe wyłącznie przez Cyganów. Cyganów wcale nie ma tak dużo jak się o tym powszechnie myśli, ale są uciążliwi. Nie sposób usiąść sobie gdzieś żeby odpocząć bo się zaraz jakiś Cygan sie nabajdurzy. Ulica służy po to żeby iść skądś dokądś, a nie żeby na niej przesiadywać. Chcesz usiąść - musisz wejść do jakiegoś lokalu - taki zwyczaj.
![]() |
![]() |
|
|