Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.09.2002, 19:09   #1
/||\aster
Gość

mp3 z sieci vs Orginaly

A wiec tak wiem, ze nie dokonalem zadnego nowego odkrycia, ale mnie to z szokowalo. Oto moja story:
A wiec tak zawsze scigalem mp3 z netu i mialy gdzies 128 albo 192 kb/s i mysle sobie po co mi lepsza jakosc jak ta jest bardzo dobra. Moja teoria legla w gruzach wczoraj, kiedy to dostalem kopie orginalu eminem show. Mialem ta plytke wczesniej ale sciagnieta z sieci, mysle sobie sprawdze to. Puszczam plytke i slysze zupelnie inna jakosc, duzo lepsza od tej z sieci, to mnie z szokowalo. Co do tego "orginalu" to byl on nagrywany 24x przez amatora i basy charcza, ale gdy nie ma basow jakosc jest duzo lepsza niz z mp3. Gdy ja bede nagrywal to napewno nie 24x i jakosc bedzie jeszcze lepsza.
end.
Wiem ze to nic nowego ale chce powiedziec ze jesli macie dostep do orginalow to przegrywajcie z niech a nie z mp3.
Ta jakosc mnie z szokowala bo zawsze mialem mp3 i chyba nigdy nie mialem orginalu (jakis tam byl ale to byly sporadyczne przypadki)
  Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.09.2002, 19:23   #2
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nagrywanie muzy szybciej niz 8x jest bledem, duzym bledem
nagrywanie muzy z mp3 (kiedy jest inna mozliwosc) jest bledem
kupowanie muzy od piratow (zwlaszcza plyt ktorych jescze nie ma w sklepach) to WIELKI blad bo sa to mp3 (tzw, ADVANCE) rozkodowane do wav'ow...

oglnie mp3 jest fajne kiedy gra sie z brzeczykow komputerowych - wtedy nie ma znaczenia co gra, ale wsadzenie tego na dobry sprzet wykonczy kazdego kto ma mozliwosc porownania tego z oryginalem
Stary 28.09.2002, 19:26   #3
/||\aster
Gość

Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
nagrywanie muzy szybciej niz 8x jest bledem, duzym bledem
nagrywanie muzy z mp3 (kiedy jest inna mozliwosc) jest bledem
kupowanie muzy od piratow (zwlaszcza plyt ktorych jescze nie ma w sklepach) to WIELKI blad bo sa to mp3 (tzw, ADVANCE) rozkodowane do wav'ow...

oglnie mp3 jest fajne kiedy gra sie z brzeczykow komputerowych - wtedy nie ma znaczenia co gra, ale wsadzenie tego na dobry sprzet wykonczy kazdego kto ma mozliwosc porownania tego z oryginalem
Wiem ze nagrywanie powyzej 8x jest bledem, ale tego to ja nie nagrywalem tylko taki ciula co sie nie zna a pomimo tego ze bylo to nagrywane 24x to i tak bylo slychac lepsza jakos, oczywiscie pomijajac charczenia spowodowane nagryaniem 24x
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2002, 19:28   #4
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dla każdego coś dobrego. Dla jednych dźwięk z mp3ójek jest zadowalający, dla drugich jest żenujący. Kiedyś zripowałem jeden utwór do wava i do mp3/320. Odsłuchując oba pliki naprzemiennie dało się wyczuć różnicę, oczywiście korzystną dla pliku wav.
Bardzo popularne w sieci pliki o jakości 128 to niestety dla audiofilskiego ucha straszna żenada lecz jak wskazuje popularność wymiany mp3, dla innych jest to wystarczająca jakość, w szczególności jeżeli utwór ściągamy za darmo i da się to w sumie słuchać.
Ja osobiście z mp3 robie płyty CD-DA co najwyżej jako składanki na wakcje, chociaż zdarzyło mi się nagrać kilka albumów z plików mp3 nie najgorszej jakosci (NO Comments).
Od dłuższego czasu staram się pożyczać oryginalne płyty tylko gdze się da i kopiować własnoręcznie, a wybitne pozycje zdobywam w .... księgarni muzycznej.
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: