![]() |
tak, przeciez na oftopicu kazdy watek konczy sie zupelnie innym tematem niz sie zaczal :)
a z czego sie tak usmiales? |
Cytat:
(sorki wiem ,że nie w temacie ale nie mogłem się powstrzymać ;) ) |
Cytat:
myslalem ze masz banana... juz poszedl sobie? |
Może się jeszcze raz dowiedz ;) będzie bardzo ciekawe :P
|
Kasprzak>> jakis czas temu slyszalem o podobnym przekrecie z neo+. "podkrecali" neo do 1Mb i tez na wlasne oczy widzialem. wtedy nie mialem neo wiec mnie to nie zainteresowalo i juz nic z tego nie pamietam.
|
jestem szczegolnie ciekaw, bo za kilka dni konczy mi sie umowa roczna i przepaczaja mnie na 10kb :(
|
oj ciekawe ciekawe...
rowniez pragne takiej wiedzy ominiecia :) mimo ze mam neo |
ojejku, swoej dane dalem mu...
no masz tez, wogole wszyscy macie: i poradzcie mi cos :) typ adresu: przypisany przez DHCP adres IP **.**6.***.* Maska podsieci:2**.2**.2**.*** brama domyslna:8*.***.***.1 server DHCP:192.***.*.1 servery DNS:217.**.**.**, 2**.2**.**.* hmm protokoly, no chyba TCP/IP NWlink IPX/SPX/NetBIOS nie wiem co jeszcze napisac.... siec jest oparta na LANie, u mnie jest switch, potem jest hub po drodze, moze dwa i do servera, a potem na swiat. tak mi sie zdaje. |
co na priv!? tez chce sie czegos dowiedziec!! :)
|
Cytat:
masz wiadomosc na privie, czekam na odpowiedz... :) |
To i zapytam:
-jaka siec -jakie bramy, protokoly itepe.... Jak admin nie dopilnuje alibo jest nieco niedouczony, gapowaty, ma w tym interes, zapomnial (*niepotrzebne skreslic) to takie myki SA mozliwe. |
Internet przez LAN - triki
pojawilo sie w mojej glowce pytanko, ale najpierw czemu ono sie pojawilo.
otoz w pewnej sieci kalblowej wystarczy wykupic pakiet 128 kilo, by korzystac bez ograniczen transferowych. wystarczy odpowiednio poustaiwac protokoly bramy itp... doswiadczylem tego na wlasne oczy u kolegi... no i moje pytanie teraz jest takie: czy myki takie mozna tez zrobic w LANie, gdzie jest server, limit trasferu, a sciec oparta jest na hubach i switchach? czekam na komentarze (pewnie w wieksozci beda w stylu "porypalo cie", no ale czekam) czekam i pozdrawiam. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:46. |