![]() |
eh ja mam m2 i 3 pc'ty w 1 pokoju.
co do uzaleznienia to wiem ze jestem uzalezniony bo nie wyobrazam siobie zycia bez kompa caly czas cos na nim robie. Jak odejde od niego to i tak zaraz zasuwam cos sprawdzic podotykac moja myszke itd. I odrazu mowie ze nie gram na kompie bo sa ludzie uzaleznieni wciagnieci przez gry. moge usiasc rano i do 24 nic nie jesc bo nie mam kiedy zrobic/bo nie czuje glodu jak siedze przy pc'cie, czasem sie czegos napije. To ze jeden woli sobie isc spac o 24 a inny siedzi dopuki bedzie wiedzial ze za 3 h trzeba wstac. Co do wakacji tak racja moge wyjechac i nie widziec monitora. tylko jak niewidzie mojego szkielka ponad 48h to wygladam tak http://www.plfoto.com/zdjecia/270987.jpg i mowienie ze nie siedz tyle bo bedziesz mial czerwone oczy troche mija sie z prawda |
kiedys rodzice karcili za zostawianie wlaczonych lamp w domu by oszczedzac na pradzie, teraz sie przezucili na komputery hehe.
|
:) tak znam ten bol jak przyszedl rachunek za ostatnie pol roku to byl totalny szal ;> szczegolnie ze moj sprzed to ponad polowa rachunku ;> i po zakupie kompa w czerwcu drastycznie wzrosl. No i co jakis czas nachodzi mnie na sluchanie muzyki.
|
Ja tez mialem takie oczy, po 3 dniu jak neta mi zalozyli, a wlasciwie po 3 dobach...
Jest tyle ciekawych rzeczy w sieci, ze szkoda czasem czasu na spanie hmm "czasem czasu", tak mi sie napisalo to niech juz tak zostanie P.S. Teraz z oczami troche lepiej, mam kropelki do oczu i sila sugestii mi pomagaja, bo w to wierze a nie dlatego, ze sa dobre na zmeczone oczy. Nie wiem co bym robil gdyby nie kompy, gdybym urodzil sie jakies 50 lat temu tyle bym stracil... |
tylko ja mam takie oczy od nie widzenia kompa bo jak go widze po 16h na dobe to mam normalne siedzie po nocach po ciemku i patrze sie w monitor,
az dzis kumpel powiedzial ze od siedzenia tyle przy pc to ja powinienem byc garbusek a chodze bardziej wyprostowany od innych ;) tak wiec naswietlanie oczu nie jest zle. (przynajmniej w moim przypadku) |
Cytat:
widzisz... jezeli od razu udezasz do mnie z takim textem to jestes skreslony... coz... nie pisalem o tobie, ale o oglole... ale jest takie powiedzenie: "uderzyc w stol, nozyce sie odezwa" a co do mieszkania... mieszkam w 4 pokojach plus kuchnia lazienka i te sprawy, 5 kompoterow na 4 osoby... w rodzinnym domu mam 2 komputery... (tak, domek rodzinny) i jakos nie opowiadam od razu czego to ja nie mam itd... troche pokory w zyciu trzeba miec. |
Cytat:
A to wyzej to co niby jest? :chytry: Ilosc komputerow o niczym nie swiadczy, komputer <> KOMPUTER, to Ty sie smiejesz z textow o kilku kompach, patrz wyzej. Ta dyskusja nie ma sensu, bo ja moge napisac ze mam 4 ferrari w garazu i tez bedzie, ze sie od razu nie chwale. ;) P.S. Uzalezniony jak sie dowie ze jest uzalezniony od razu przestaje byc uzalezniony, tak? Przeciez napisales, ze uzalezniony nie wie ze jest uzalezniony! Jak juz o tym wie to juz nie jest uzalezniony! Bez sensu, ale fajnie ze chciales zaistniec! :spoko: Pozdrawiam Wszystkich :piwo: , idzcie juz spac, :spie: pozno juz a wy sobie oczy niszczycie pykson z komputera nr 2 |
Cytat:
on mowi "a faktyczne! uzalezniony jestem" i juz przestaje byc? no pomysl troche... co innego jest jak koles podchodzi i mowi "hej! jestem uzalezniony! pooglbys mi!" czlowiek jest istota myslaca, ktora nie dziala wedlug schematu, potrafi rozroznic sytuacje, postepowac wedlug NIEokreslonej sciezki, algorytmu. no ale sa ludzie, ktorym wszytko trzeba podac jak na tacy.... "chcialem zaistniec?" nie no, ja juz istnieje :P chyba ze o czyms nie wiem :D edit: fakt, dalsza dyskusja nie ma sensu. koniec. |
barraqda - swietne zdjecie :)
a dwaj inni Panowie - pojechliscie totalnie OT, bezkonstruktywna klutnia, nie lepiej :piwo: ? wiosna idzie :) |
Cytat:
ano wiosan sie zaczyna :) i walki samcow :D hiehiehie... |
hehe, tylko zielonych listkow i paczkow nie wypuszczajcie :)
|
szuma - nie przejmuj sie ze rodzice Cie gonia za prad, mnie zona goni :) a jak juz odgoni to sama siada :)
|
Cytat:
ja juz zakwitlem :D hiehiehi a listeczki... na listeczki przyjdzie pora! |
A propos rachunkow za prad: teraz powinny byc nizsze - mniej trzeba swiatla swiecic w postaci wszelakich zarowek, wiosna to jest to na co wszyscy chyba czekali. :spoko:
Dziewczyny juz chodza w sukienkach, im bedzie cieplej tym krotsze beda te sukienki, ah, zycie piekne jest... :jupi: :piwo: Pozdrawiam wszystkich czatowiczow, bo widze ze tu sie juz wlasnie taki czacik wlasciwie zrobil :zeby: |
a jak ja siedze non stop przed kompam tak od 9rano az do 18-20 stej to nie narzekam ze jestem uzalezniony teraz sie troche zmieni bo dostalem robote na stacji benzynowej :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:58. |