![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#601 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Od kilku miesięcy korzystam z http://getinonline.pl , który już tutaj zachwalałem. Jest całkowicie darmowy, a nawet złotóweczka wpada za przelew przychodzący czy płatność kartą pow. 100 zł - max. 60 zł w miesiącu.
W sumie jestem zadowolony. Niestety skasowano możliwość wypłaty gotówki w oddziałach Getin - jedyną możliwością wypłaty gotówki jest bankomat. Jest to bank całkowicie internetowo-telefoniczny. Jedyną operacją, jaką można wykonać w oddziale Getin jest bezpłatna wpłata gotówkowa na konto. Z punktu widzenia oddziału Getin, getinonline.pl jest obcym bankiem. Nawet nie ustalą numeru konta; aby dokonać tej wpłaty trzeba podać swój numer konta. Na dodatek taka wpłata księguje się po nawet 3 godzinach. Wpłatomatów brak. Interfejs internetowy OK, choć ma śmieszną cechę - po zalogowaniu nie pokazuje aktualnego stanu konta, trzeba coś kliknąć aby się odświeżyło. Można się zdenerwować albo mile zaskoczyć fikcyjnym stanem konta ![]() Zabezpieczenia - wyłącznie stałe hasło maskowane do logowania + obowiązkowy SMS z telefonu komórkowego do transakcji (stacjonarny nie). Do kontaktu z infolinią hasło telefoniczne. Brak w ofercie tokenów RSA. Karta płatnicza MasterCard PayPass, personalizowana imieniem i nazwiskiem. Brak możliwości ustanowienia jakichkolwiek limitów transakcji. Transakcje z karty księgowane dość szybko. W innych bankach wydaje mi się bywa nieco wolniej. Podsumowując, jest to raczej bank do trzymania drobniejszych pieniędzy, choćby z uwagi na brak limitów, których też nie można zastąpić np. subkontami. Z innych produktów, tj. konta oszczędnościowego (które dostajesz z automatu), kart kredytowych, lokat itd nie korzystam, więc nie mam zdania. Od niedawna mam też konto "Online" w Eurobank, czyli kolejnym banku polskiego biznesmena, niestety już zmarłego. Płatne 7 zł przy braku wpływów 1000 zł lub saldzie mniejszym niż 10 000 zł. (mają też wersję bezpłatną, ale nie znam). Można sobie wpłacić na chwilę... Oby mieć ![]() Token RSA sprzętowy - 2 zł miesięcznie. Można nie brać sprzętowego i zainstalować bezpłatny token na komórce. Jeden z dwóch jest obowiązkowy. Czyli konto może być darmowe. Nie wymagają posiadania komórki, brak haseł SMS. Interfejs www super, bez zarzutów - chwalą się nawet jakąś nagrodą. Nie ma hasła maskowanego na www ![]() Przy wizycie w oddziale można konto założyć od ręki, włącznie z otrzymaniem karty Visa (nie będzie nadrukowanego imienia i nazwiska). W oddziale można załatwić wszystko. Limity transakcji do zmiany wyłącznie w oddziale (dla mnie OK). Wpłatomaty są. Wpłata księgowana natychmiast. Korzystam z oddziału w Carrefour Wileńska - bardzo polecam, dobra i kompetentna obsługa. Podsumowując: to dalej konto dla biedaków, ale Eurobank wygląda na bank z prawdziwego zdarzenia. Konto Online jest dobrym kompromisem pomiędzy bankiem full Internet a klasycznym z oddziałem. Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 02.06.2011 o godz. 23:43 Powód: EDYTUJ NIE GRYZIE!!! To nie jest czat, tylko forum. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#602 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
Wyglada jak openfinance - getinonline
![]() Wybralem skarbonkowe i swobodne. Widze ze rozrozniaja karte platnicza i do bankomatu - czy ja to zle interpretuje. Wiec pod koniec lipca chyba sie przeniose. Czekam na inne propozycje. Interesuje mnie dostep online oraz hasla sms'owe nie jakies zdrapki itp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Թ
Openfajans to poprzedni pomysł Czarneckiego
![]() Karta jest jedna: "debetowa", czyli do płacenia i do bankomatu. No i kredytowa, ale teraz łatwiej kredyt dostać niż kk. Skarbonkowe iod Swobodnego obecnie różni się wyłącznie oprocentowaniem na dodatkowym rachunku oszczędnościowym, no i tymi bonusami 1 zł. |
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Guru
Wiedzialem ze podobne, nawet oferta podobna, a wlasciwie w OF mam juz lokaty, to konto tez moge miec w "rodzinie"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak śpiewał Muniek:
Dziś powiedziałaś, że każda rewolucja Jest dobra tylko na początku drogi Bo potem wszystko zamienia się w system I są potrzebne rewolucje nowe Jak dla mnie od dawna mBank zamieniał się w system. Mam tam konto od 2000 r. Od dawna oferta była coraz mniej atrakcyjna. Ostatnio lokaty jednodniowe na 3% (promocyjne na 4%) to jakaś żenada. Kiedyś rządzili najwyższym oprocentowaniem, najniższymi opłatami... A teraz to nawet PKO BP ich wyprzedza. Z opłatą za kartę przegięli na maksa. Czas na nową rewolucję. Lokaty już przeniosłem do Getinu (na 5,47% przy dziennej kapitalizacji). Teraz chyba z kontem się wyniosę. Kartę kredytową mam gdzie indziej za darmo i nią płacę. Potrzebuję tylko od czasu do czasu wycofać kilka dych z bankomatu - nie będę za to płacił. Trudno, mBank zamienił się w system...
![]() |
#606 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zmartwiła mnie ta wiadomość z mBankiem. co prawda opłata mi nie grozi - kupuję paliwo karta, czasem coś w EMPIKu, zakupy domowe robię karta. Ale nie podoba mi się to. Bank koniecznie chce zarabiać nie obracając mądrze kasą ale na opłatach. Bo najprościej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Թ
Wawelski, Jabba
Przejrzałem te zmiany w mBanku i wydaje mi się, że można to nazwać "zmianą struktury opłat", jak to gadają marketingowcy. Dla niektórych faktycznie może być korzystna. mBank pobierał opłatę za dodatkową kartę, bodajże 1,50 zł miesięcznie. Pobierał także opłaty za karty z PayPass / Wave. Teraz można mieć kilka dowolnych kart i suma transakcji łącznych na tych kartach min. 100 zł zwalnia całkowicie z opłat. Inne banki, które znam, pobierają opłatę za drugą kartę, jednorazową lub miesięczną. Nie wiem tylko czy mBank pozwala na dowolne spersonalizowanie karty, tj. wystawienie jej na imię i nazwisko osoby wskazanej przez właściciela konta. Jeśli tak, to jest to całkiem dobra usługa np. dla osoby, która chce kartami obdzielić rodzinę. Banki sprzątają rynek po swobodnie rozdawanych kartach kredytowych, teraz mBank zdaje się wziął za sprzątanie portfela kart płatniczych. Podejrzewam, że właśnie mBank ma największy procent kart nieużywanych. |
![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Guru
Co do kart imiennych, na kazdej trzeba wyrobic limit
![]() ![]() Ja nigdy karty platniczej nie uzylem w inny sposob niz wyplata z bankomatu ewentualnie zaplata w sklepie stacjonarnym. |
![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Inteligo wszystko ma za darmo (nie wnikam w przelewy zagraniczne i inne dziwactwa), oprocentowanie 0%, ostatnio udało mi się nie zrobić rachunku płaconego kartą na 100 Złotych, dostałem karę 4 Złote, głupota boli, bo miałem ba karcie dziewięćdziesześć z groszami wydane zamiast stówy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#610 | |
Always newbie
Cytat:
Dla mnie ta opłata oznacza opłatę za wypłatę gotówki - jak nie zapłacę, to nie dostanę gotówki. To szantaż i próba zmuszenia mnie, do używania ich karty płatniczej do transakcji bezgotówkowych - a tego nie chcę, bo musiałbym uważać, czy mam pieniądze na koncie, ile już w miesiącu zapłaciłem itd.
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 04.06.2011 o godz. 10:40 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Guru
True. Ale nie plac juz u Grzybka za grzybki
![]() I to jest prawda, sami dali karty ludziom za darmo a teraz maja problemy ze musza co 2 lata nowe dosylac? Trzeba bylo wydac za free karty tylko do wyplat z bankomatu(jak jest w ie) i nie plakac ze ludzie nie uzywaja i ze wydawanie kart duzo kosztuje. Pomijam juz zaje...ste oprocentowanie rora w wysokosci 0%. Trzyma sie na nim wyplate, czasami nawet wiecej niz jedno i do tego kaza ci placic za karte ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Թ
Gdzieś na forum mbanku ktoś napisał:
"Kiedyś, wiele lat temu konto i karta z mbanku były w pewien sposób prestiżowe". Staram się nie łapać na takie "prestiże", ale pamiętam że mimo wszystko tak to odbierałem. Był to bank nowoczesny, pionierski, inny; z jego usług korzystali ludzie potrafiący posługiwać się Internetem itd. Taki Diners Club na naszą siermiężną, polską miarę... Teraz już nic z tego prestiżu nie zostało. Raczej mbank stał się niczym nie wyróżniającym się, kolejnym "śmieciowym" bankiem, z fatalną obsługą klienta. I chyba tutaj pies pogrzebany, a nie w kilkuzłotowych opłatach. loki, polecam wizytę w mKiosku z dowodem osobistym, zamiast zdalnego rozwiązywania umowy - mogą próbować triku z niezgodnością podpisu i wymagać notarialnego potwierdzenia Osobne karty do bankomatów, o których mówisz - tego już chyba w PL nie ma, miałem taką w latach 90 z PKO bodajże. Mbank nie ma swoich bankomatów i na wypłatach z bankomatów nie zarabia. Na rynku właścicieli bankomatów trwają przetasowania, nowe pomysły np. loteria Euronet i być może mBank właśnie z tego powodu robi porządek w portfelu. Mogą chcieć coś negocjować, tak przypuszczam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Guru
Specjalnie 80km nie bede jezdzil aby rozwiazac z nimi umowe. Bedzie kolejne konto duch i tyle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#614 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Po miesiącu zabawy z Polbankiem, nie powiem, samo oferta kont tego banku jest OK, pasuje mi, ale jest druga strona. Polbank ma najgorszą, najmniej intuicyjną, najuboższą aplikację dostępową przez neta ze wszystkich banków jakie znam. Banalny przykład: dzisiaj wklepałem 7 przyszłych przelewów. Najpierw nie mogłem w tej aplikacji ich w ogóle znaleźć, później się okazało, że widnieją one nie pod datami przyszłej ich realizacji tylko pod datą dzisiejszą. Cholera, w każdym banku jest opcja przeglądu operacji zaplanowanych, w Polbanku nie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Always newbie
mBank podpadł mi kolejny raz. Mam jeszcze hasła papierowe (jak jeszcze były darmowe to zamówiłem na maksa - i jeszcze ich nie skończyłem). Jak mi te darmowe hasła papierowe się skończą, to zmienię na SMSowe. Ale... okazuje się, że automatycznie wysyłają kolejne hasła papierowe jak z ostatniej listy wykorzysta się czterdzieste (z pięćdziesięciu) hasło. Oczywiście naliczając opłatę. I podobno zgodę na to wyraziłem, żeby otrzymywać hasła automatycznie - podpisując umowę dekadę temu. Wq&^%$#li mnie. Chyba wysilę się i odkopię umowę, żeby to sprawdzić - jak pamiętam, to zawsze hasła zamawiałem ręcznie.
Ale wracając do tematu - jakie konto? Wymagania: - zero opłat za prowadzenie - zero opłat za przelewy - zero opłat za wpłacenie gotówki - zero opłat za wypłacenie kilku złotych z umiarkowanej ilości bankomatów - sensowny dostęp przez Internet - brak wymogu korzystania z karty (przy zachowaniu powyższych warunków) - brak wymogu regularnych wpływów w określonej wysokości (miewam miesiące bez wpływów, miewam ze sporymi). Na oprocentowaniu mi nie zależy - lokuję pieniądze i tak tam, gdzie akurat w tej chwili są najlepsze warunki
![]() |
|
|