Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.06.2011, 21:25   #1
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
okazuje się, że automatycznie wysyłają kolejne hasła papierowe jak z ostatniej listy wykorzysta się czterdzieste (z pięćdziesięciu) hasło. Oczywiście naliczając opłatę. I podobno zgodę na to wyraziłem, żeby otrzymywać hasła automatycznie - podpisując umowę dekadę temu. Wq&^%$#li mnie.
No ale to twoja wina, że nie przeczytałeś umowy a nie ich, że postąpili zgodnie z nią..
Z drugiej strony Cię rozumiem, że się zdenerwowałeś.

Cytat:
Ale wracając do tematu - jakie konto?
Wymagania:
- zero opłat za prowadzenie
- zero opłat za przelewy
- zero opłat za wpłacenie gotówki
- zero opłat za wypłacenie kilku złotych z umiarkowanej ilości bankomatów
- sensowny dostęp przez Internet
- brak wymogu korzystania z karty (przy zachowaniu powyższych warunków)
- brak wymogu regularnych wpływów w określonej wysokości (miewam miesiące bez wpływów, miewam ze sporymi).

Na oprocentowaniu mi nie zależy - lokuję pieniądze i tak tam, gdzie akurat w tej chwili są najlepsze warunki
Wątpię, że taki znajdziesz. Zawsze w jakimś punkcie będzie pobierana minimalna opłata, a to za przelewy, a to za wybranie kasy...

mBank mimo zmiany regulaminu jest dobrym rozwiązaniem. Na pewno spora ilość osób może mieć za złe wprowadzenie opłaty 2zł/miesięcznie jeżeli się nie przeprowadzi transakcji bezgotówkowych na więcej niż 100zł.
U siebie będę musiał zmienić płatności za bilety: gotówka -> transakcje bezgotówkowe. Nawet mi to pasuje bo do tej pory musiałem pamiętać z wypłatą kasy...
Na plus można dodać to, że jak zamówię kartę bezdodykową(PayPass), to nie będę ponosił dodatkowych opłat za jej użytkowanie - wliczona jest w te 2zł/miesiąc jeżeli się nie wykona transakcji powyżej 100zł.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.06.2011, 23:19   #2
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
No ale to twoja wina, że nie przeczytałeś umowy a nie ich, że postąpili zgodnie z nią..
Z drugiej strony Cię rozumiem, że się zdenerwowałeś.
Przeczytałem właśnie umowy (okazało się, ze w 2001 dopiero podpisałem na eMax a w 2002 zmusili mnie do eKonta - wcześniej eMax miał pełną funkcjonalność - i to był chyba pierwszy krok psucia oferty, która psuje się do dzisiaj). Przeczytałem regulaminy. Zapisu (nawet w regulaminie aktualnym) że automatycznie wyślą mi listę haseł nie ma tam . Na stronie internetowej mają informację, że trzeba zamówić hasła.
Po dwóch telefonach na partyline tylko podnieśli mi ciśnienie i stracili całkiem wiarygodność.
- pierwsza rozmowa - "Wyraził Pan zgodę w umowie" - kłamstwo.
- druga rozmowa - "w umowie zgodził się Pan" "Tak, a w którym paragrafie?" po 5 minutach oczekiwania "W umowie jest, że w regulaminie..." "Tak, a w którym punkcie regulaminu?" Kolejne 10 minut oczekiwania "W regulaminie jest, że wiążą Pana informacje na stronie internetowej" "Tak? A który konkretnie punkt regulaminu stanowi, że co sobie Państwo wypiszecie na stronie internetowej, to mnie wiąże?" Grrr. "Bzdura Proszę Pani - wiąże mnie umowa i regulamin - ale nawet na stronie napisaliście, że hasła trzeba zamówić". Przekrętasy i kłamcy. Ani w umowie, ani w regulaminie nie wyrażałem zgody na automatyczne wysyłanie haseł papierowych (nawet darmowych). Ale najważniejsze dla mnie teraz jest, że wbrew prawdzie twierdzą, że wyraziłem zgodę. Dla mnie mBank się skończył.

Tu już, jak dla mnie, nie chodzi o 2 czy 5 zł - chodzi o uczciwość i zaufanie. A bank, któremu nie ufam z ulgą żegnam. Nie chcę zobaczyć jakiejś dziwnej pozycji na wyciągu za tydzień miesiąc czy pięć lat, bo sobie napisali coś na stronie internetowej.

A co do kont spełniających moje wymagania - chyba Getin ma conieco:
Swobodne czy Skarbonkowe spełnia chyba moje wszystkie warunki.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Internetowe konta bankowe-mbankprzekret.jpg  

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 13.06.2011 o godz. 00:27
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2011, 08:39   #3
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zapisałem się do mBanku w 2001,
byłem tam chyba niecały rok,
to był jedyny bank z darmowymi przelewami do obcych banków,
nagle wprowadzili 50gr za przelew,
no to powiedziałem spadajcie,
poszedłem sobie.
Zreflektowali sie szybko i znieśli te nieszczęsne 50gr,
ale ja już nie wróciłem
Stary 13.06.2011, 10:09   #4
kingkong
Data rejestracji: 10.06.2011
kingkong w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja używam mbank, darmowe przelewy, karta, dość dużo darmowych bankomatów
minusem są dość niskie oprocentowania lokat,
do trzymania większych sum, mam konto w millenium,
też bardzo dobra obsługa, ciekawe promocje, można wytargować wyższe oprocentowanie (ale osobiście)
kingkong jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.06.2011, 11:16   #5
Wawelski
Always newbie

Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Dwie kolejne wersje miejsca, gdzie (podobno) wyraziłem zgodę na automatyczne wysyłanie listy haseł:
- we wniosku o założenie rachunku (sprytne posunięcie - to było w jednym egzemplarzu i jest w archiwum banku - a za kopię chcą 50 zł). Gdy zechciałem zamówić to ze wskazaniem, że to w ramach reklamacji - nastąpiła zmiana frontu i kolejna wersja...
- jest w tabeli opłat i prowizji (że należy zapłacić za listę haseł - czy to zamówioną samodzielnie, czy wysłaną automatycznie). Ale nigdzie nie ma, że ja wyraziłem zgodę na automatyczne generowanie list.
Ciągle też nie ma, w żadnym oficjalnym dokumencie, komu i na jakich zasadach jest generowana automatycznie lista haseł.

Więc teraz można domniemywać, że mogą np. wprowadzić opłatę do cennika "100 zł za wyciąg papierowy wygenerowany automatycznie" i na tej podstawie wysłać wszystkim wyciąg i obciążyć opłatą 100 zł.
Stary 13.06.2011, 19:18   #6
andy
logged out
CDRinfo VIP

andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez wawelski
Ani w umowie, ani w regulaminie nie wyrażałem zgody na automatyczne wysyłanie haseł papierowych (nawet darmowych). Ale najważniejsze dla mnie teraz jest, że wbrew prawdzie twierdzą, że wyraziłem zgodę.
MAsz rację nigdzie takiego info w umowie nie ma. KOnto mam od 2004 roku, przed momentem przeglądałem swoją umowę i NIGDZIE nie ma, że bank wysyła automatycznie listę haseł jednorazowych.

////////////////

Znalazłem coś takiego:
Cytat:
  • Jak zamówić listę haseł jednorazowych?
Listy można zamawiać przez internet, wystarczy, że na swoich stronach transakcyjnych wybierzesz opcję "Hasła jednorazowe", a następnie "Zamów". Możesz także w serwisie automatycznym mLinii lub u Teleoperatora. Listy haseł są dostarczane pocztą, każda w osobnej, bezpiecznej kopercie (podobnie jak numer PIN). Listy haseł można także otrzymywać automatycznie: mBank rozpoczął akcję automatycznego wysyłania list haseł jednorazowych. Nowi Klienci otrzymają pierwszą listę po odesłaniu umowy. Klienci, którzy już korzystali z list haseł, otrzymają automatycznie kolejną, jeśli nie posiadają żadnej listy zablokowanej, którą można odblokować, a z jedynej, aktywnej listy zużyli już 40 haseł (czyli nie mają żadnej nieaktywnej listy zapasowej). Automatyczne wysyłanie list haseł można anulować poprzez kontakt z Teleoperatorem mLinii.
http://www.mbank.pl/przewodnik/faq/q...ml?category=13

Czyli wychodzi na to, że każdy!? miał włączoną automatyczną wysyłkę listy papierowej?

I jeszcze coś:
Cytat:
UWAGA! Listy haseł jednorazowych możesz zamówić samodzielnie w podanej przez siebie ilości - jeśli jednak tego nie uczynisz, wówczas hasła zostaną dla Ciebie zamówione automatycznie.
Automatyczne zamawianie list haseł jednorazowych działa, gdy:
  • jesteś nowym Klientem i jeszcze nie zamówiłeś sobie listy haseł jednorazowych;
  • miałeś już listę haseł jednorazowych, ale zużyłeś już 40 haseł ze swojej ostatniej, aktywnej listy (i nie masz już żadnej zapasowej listy nieaktywnej).
W każdej chwili możesz zrezygnować z automatycznej funkcji zamawiania list haseł jednorazowych. Musisz wówczas zadzwonić na mLinię, zidentyfikować się w automatycznym serwisie (IVR), połączyć się z operatorem i złożyć odpowiednią dyspozycję.
https://form.mbank.com.pl/pomoc/tan-lista.html

Ostatnio zmieniany przez andy : 13.06.2011 o godz. 19:26
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2011, 15:42   #7
Wawelski
Always newbie

Cytat:
Czyli wychodzi na to, że każdy!? miał włączoną automatyczną wysyłkę listy papierowej?
Na to wychodzi.
Tak teraz gmeram w swojej pamięci i coś mi się wydaje, że w 2001 ani 2002 to żadnego wniosku nie podpisywałem - wypełniałem jakiś formularz w Internecie i konto działało od razu - ale wypłacać można było dopiero po podpisaniu dokumentów.

Więc infolinia kolejno informowała, że zgody na AUTOMATYCZNE generowanie i wysyłanie list haseł papierowych przez mBank udzieliłem w:
1. umowie - kłamstwo
2. regulaminie - kłamstwo
3. wniosku o założenie konta - chyba kłamstwo? Pamiętacie co było we wniosku i czy w ogóle był taki dokument?
4. tabeli opłat i prowizji - żart chyba? Tu jest cennik - a nie które pozycje z cennika klient zamówił. W knajpie nie mogą mnie obciążyć za piwko, jak go nie zamówiłem.
5. stronie internetowej - żart chyba?

W sumie to ja zostałem ostrzeżony tą praktyką przez znajomą - ja jeszcze mam dwie listy haseł i mi jeszcze nie wygenerowali listy haseł jednorazowych. Znajomej wygenerowali. Złożyła reklamację nr 1 - odrzucili. Twierdzili, że wyraziła zgodę (argumentacja jak wyżej). Złożyła reklamację nr 2 - poprosiła wskazanie gdzie konkretnie, w jakim dokumencie, jak autoryzowanym wyraziła taką zgodę.

Reklamacja uznana - ale do błędu i naciągactwa się nie przyznali. Nie odpowiedzieli też na meritum zgłoszenia - czyli kiedy i w jaki sposób klient wyraził zgodę na automatyczne generowanie i wysyłanie listy haseł jednorazowych

Szanowna Pani
W związku z reklamacją zarejestrowaną w dniu 2011-06-12 20:07:17 (numer
R694xxxxx) przekazujemy wyjaśnienia mBanku

Uprzejmie informuję, że opłata za listę haseł jednorazowych w
wysokości 5zł została zwrócona dnia 15-06-2011r. i przelana na rachunek
EKONTO. Pragnę jednak podkreślić, że jest to decyzja indywidualna i
została ona podjęta w celu utrzymania dobrych kontaktów z klientem.

Mam także nadzieję, iż powyższe wyjaśnienia okażą się dla Pani
kompletne, a ten przykry incydent nie wpłynie negatywnie na naszą dalszą
współpracę.

Z poważaniem
Ewa W.

Całkiem, jak z tym złodziejem. Co złapany na gorącym uczynku twierdził, że nie zabierał, a odkładał. A w ogóle to nie jego ręka.

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 15.06.2011 o godz. 16:35
Stary 15.06.2011, 16:46   #8
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski Podgląd Wiadomości
Całkiem, jak z tym złodziejem. (...) A w ogóle to nie jego ręka.
No po odcięciu to już nie jego
Stary 15.06.2011, 17:17   #9
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
4. tabeli opłat i prowizji - żart chyba? Tu jest cennik - a nie które pozycje z cennika klient zamówił. W knajpie nie mogą mnie obciążyć za piwko, jak go nie zamówiłem.
"Kawa i wuzetka są obowiązkowe dla każdego! Bijemy się o ***8222;Złotą patelnię***8221;! Co do tego?"
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2011, 21:36   #10
andy
logged out
CDRinfo VIP

@Wawelski cóż z bankami trzeba jednak uważać

Człowiek się nie zorientuje i bach.
Stary 22.06.2011, 23:12   #11
Wawelski
Always newbie

Cytat:
@Wawelski cóż z bankami trzeba jednak uważać
Dostałem pisemną odpowiedź na moją reklamację:
Informacja o automatycznym generowaniu haseł znajduje się w Taryfie Prowizji i Opłat Bankowych, która wraz z Regulaminem stanowi integralną część umowy. Podpisując umowę, wyraził Pan zgodę na ponoszenie opłat wynikających z prowadzenia rachunku.

Czyli mBank stosuje "zgodę domniemaną" - co IMO jest nie tylko niemoralne, ale też nielegalne. Co sobie wrzucą do cennika z dopiskiem "automatyczne" - każdy klient zostanie skasowany.
Ja na wszelki wypadek zadzwoniłem i wyraźnie zaznaczyłem, że nie życzę sobie domniemania zgody na cokolwiek, co pojawi się kiedykolwiek w cenniku. Przy okazji się dowiedziałem, że wyraziłem kilka zgód na różne rodzaje spamu (a jestem pewny, że nie wyrażałem - ale jak to udowodnić, jak to był tylko formularz internetowy bez podpisu?) we wniosku elektronicznym. Poprosiłem o zmianę na "nie".

Użytkownik widzi tylko dwa rodzaje zgody w systemie internetowym mBanku w menu Ustawienia i konfiguracja --> Dane i adresy. Obsługa tu widzi więcej. Tu też jest zgoda na różne inne spamy i na automatyczne wysyłanie list haseł jednorazowych. "Ciekawe", czemu użytkownik sam nie widzi tu wszystkiego?*
Żeby było jeszcze śmieszniej - w serwisie nie mogłem zmienić nawet tych widocznych zgód, bo wymagają haseł SMSowych. A niewidoczne można zmienić tylko przez infolinię - ale trzeba wiedzieć, że można się nie zgodzić.

Jak to mawiał pewien hydraulik - chamstwu i drobnomieszczaństwu trzeba przeciwstawiać się siłom i godnościom osobistom. (wężykiem, wężykiem)

*pytanie retoryczne

Update.
Właśnie przeczytałem kolejnego newsa :
http://www.mbank.pl/blog/artykul,980...ku.html?lang=P
Zaprowadził mnie do niego komunikat na moim koncie:
Data otrzymania 2011-06-20 - a jak widać w komunikacie Informujemy, że z dniem 15 czerwca 2011 r . zmianie ulegnie Taryfa Prowizji i Opłat mBanku.

Zabierzcie ode mnie tych drwaliiiiii!

Zmiana taryfy. Podłapali klientów na pakiety medyczne (kilka razy namawiali mnie na ubezpieczenie) i stosują tę samą technikę - zmiana w cenniku, kto przegapił, ten trąba.

Jak ktoś nie chce płacić ich kartą - to musi płacić za wpłaty. To już żenada, żeby trzeba było bankowi płacić za to, że raczy przyjąć moje pieniądze

Nie, to nie
Przyjaciółka (ta, co zapłaciła 5 zł za listę haseł, ale jej oddali i wyrazili nadzieję, że nie zaszkodzi to ich reputacji, a zaszkodziło ) już testuje konto skarbonkę w Getinie. I się dziwi, jak to za drobiazgi nabijają jej "skarbonkę" - za założenie lokaty na min. 1tys. zł. (pomijając już, że oprocentowanie "trochę" wyższe, niż w mBanku) - złotówa znacząco podnosząca realne oprocentowanie. Za wpływ na konto - złotówa. Jak nie znajdzie haczyków, to też się przeniosę.

Piekielna strata pieniędzy, archaiczne procedury i inne fajne reklamy z "poprzedniej epoki mBanku"

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 22.06.2011 o godz. 23:48
Stary 25.08.2011, 01:07   #12
Wawelski
Always newbie

Cytat:
Przy okazji się dowiedziałem, że wyraziłem kilka zgód na różne rodzaje spamu (a jestem pewny, że nie wyrażałem - ale jak to udowodnić, jak to był tylko formularz internetowy bez podpisu?) we wniosku elektronicznym. Poprosiłem o zmianę na "nie".

Użytkownik widzi tylko dwa rodzaje zgody w systemie internetowym mBanku w menu Ustawienia i konfiguracja --> Dane i adresy. Obsługa tu widzi więcej. Tu też jest zgoda na różne inne spamy i na automatyczne wysyłanie list haseł jednorazowych. "Ciekawe", czemu użytkownik sam nie widzi tu wszystkiego?*
Co do spamowania przez mBank - przypomnę, co pisałem kilka stron temu (ja od tego czasu mam spokój - a wcześniej naciągali mnie na ubezpieczenia takie i owakie.
Stary 31.08.2011, 12:59   #13
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Pomylił się wpisując kwotę przelewu. A potem? Wyścig z czasem i... bankiem
Nie jest dobrze wstawić do przelewu o jedno zero za dużo. Nie jest dobrze zatwierdzić taki przelew. Nie jest dobrze wpaść w panikę. Nie jest dobrze trafić na system bankowości internetowej, który nie pozwala odkręcić takiej transakcji. Lub na pracownika infolinii, który nie potrafi znaleźć dziury w systemie, by pomóc klientowi, który zrobił sobie kuku.(...)
ciag dalszy: http://samcik.blox.pl/2011/08/Pomyli...u-A-potem.html

Ładny bajzel w tym Deutsche Banku
Stary 05.09.2011, 09:06   #14
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
ciag dalszy: http://samcik.blox.pl/2011/08/Pomyli...u-A-potem.html

Ładny bajzel w tym Deutsche Banku
hmm.. wniosek z tej historii nie jest jakiś specjalnie odkrywczy - sprawdzanie tego, co się wysyła to chyba podstawa.

Z drugiej strony jednak obsługa banku jest tragiczna, a to mówienie przez każdego konsultanta innych - sprzecznych ze sobą rzeczy, ostatnio doprowadza mnie do szału (miałem tak u DELL'a). Swoją drogą to zastanawiam się, czy informacje udzielane przez pracownika są wiążące? Tzn. czy na ich podstawie można składać reklamację. I wyróżniłbym tu trzy przypadki:

a) kiedy nie stoją w sprzeczności z regulaminem

b) kiedy są sprzeczne

c) kiedy dotyczą sprawy, która nie jest w nim jednoznacznie wyjasniona.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.06.2011, 17:30   #15
mikas
Wymiatacz

Data rejestracji: 29.03.2004
mikas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy kartą Visa Electron eKONTO można płacić za zakupy w sklepie i czy jest pobierana jakaś za to prowizja ?

Twoje uprawnienia: