![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Z drugiej strony Cię rozumiem, że się zdenerwowałeś. Cytat:
mBank mimo zmiany regulaminu jest dobrym rozwiązaniem. Na pewno spora ilość osób może mieć za złe wprowadzenie opłaty 2zł/miesięcznie jeżeli się nie przeprowadzi transakcji bezgotówkowych na więcej niż 100zł. U siebie będę musiał zmienić płatności za bilety: gotówka -> transakcje bezgotówkowe. Nawet mi to pasuje bo do tej pory musiałem pamiętać z wypłatą kasy... Na plus można dodać to, że jak zamówię kartę bezdodykową(PayPass), to nie będę ponosił dodatkowych opłat za jej użytkowanie - wliczona jest w te 2zł/miesiąc jeżeli się nie wykona transakcji powyżej 100zł.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Po dwóch telefonach na partyline tylko podnieśli mi ciśnienie i stracili całkiem wiarygodność. - pierwsza rozmowa - "Wyraził Pan zgodę w umowie" - kłamstwo. - druga rozmowa - "w umowie zgodził się Pan" "Tak, a w którym paragrafie?" po 5 minutach oczekiwania "W umowie jest, że w regulaminie..." "Tak, a w którym punkcie regulaminu?" Kolejne 10 minut oczekiwania "W regulaminie jest, że wiążą Pana informacje na stronie internetowej" "Tak? A który konkretnie punkt regulaminu stanowi, że co sobie Państwo wypiszecie na stronie internetowej, to mnie wiąże?" Grrr. "Bzdura Proszę Pani - wiąże mnie umowa i regulamin - ale nawet na stronie napisaliście, że hasła trzeba zamówić". Przekrętasy i kłamcy. Ani w umowie, ani w regulaminie nie wyrażałem zgody na automatyczne wysyłanie haseł papierowych (nawet darmowych). Ale najważniejsze dla mnie teraz jest, że wbrew prawdzie twierdzą, że wyraziłem zgodę. Dla mnie mBank się skończył. Tu już, jak dla mnie, nie chodzi o 2 czy 5 zł - chodzi o uczciwość i zaufanie. A bank, któremu nie ufam z ulgą żegnam. Nie chcę zobaczyć jakiejś dziwnej pozycji na wyciągu za tydzień miesiąc czy pięć lat, bo sobie napisali coś na stronie internetowej. A co do kont spełniających moje wymagania - chyba Getin ma conieco: Swobodne czy Skarbonkowe spełnia chyba moje wszystkie warunki.
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 13.06.2011 o godz. 00:27 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zapisałem się do mBanku w 2001,
byłem tam chyba niecały rok, to był jedyny bank z darmowymi przelewami do obcych banków, nagle wprowadzili 50gr za przelew, no to powiedziałem spadajcie, poszedłem sobie. Zreflektowali sie szybko i znieśli te nieszczęsne 50gr, ale ja już nie wróciłem ![]()
![]() |
#4 |
![]() |
ja używam mbank, darmowe przelewy, karta, dość dużo darmowych bankomatów
minusem są dość niskie oprocentowania lokat, do trzymania większych sum, mam konto w millenium, też bardzo dobra obsługa, ciekawe promocje, można wytargować wyższe oprocentowanie (ale osobiście) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Always newbie
Dwie kolejne wersje miejsca, gdzie (podobno) wyraziłem zgodę na automatyczne wysyłanie listy haseł:
- we wniosku o założenie rachunku (sprytne posunięcie - to było w jednym egzemplarzu i jest w archiwum banku - a za kopię chcą 50 zł). Gdy zechciałem zamówić to ze wskazaniem, że to w ramach reklamacji - nastąpiła zmiana frontu i kolejna wersja... - jest w tabeli opłat i prowizji (że należy zapłacić za listę haseł - czy to zamówioną samodzielnie, czy wysłaną automatycznie). Ale nigdzie nie ma, że ja wyraziłem zgodę na automatyczne generowanie list. Ciągle też nie ma, w żadnym oficjalnym dokumencie, komu i na jakich zasadach jest generowana automatycznie lista haseł. Więc teraz można domniemywać, że mogą np. wprowadzić opłatę do cennika "100 zł za wyciąg papierowy wygenerowany automatycznie" i na tej podstawie wysłać wszystkim wyciąg i obciążyć opłatą 100 zł.
![]() |
#6 | |||
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
//////////////// Znalazłem coś takiego: Cytat:
Czyli wychodzi na to, że każdy!? miał włączoną automatyczną wysyłkę listy papierowej? I jeszcze coś: Cytat:
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 13.06.2011 o godz. 19:26 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Always newbie
Cytat:
Tak teraz gmeram w swojej pamięci i coś mi się wydaje, że w 2001 ani 2002 to żadnego wniosku nie podpisywałem - wypełniałem jakiś formularz w Internecie i konto działało od razu - ale wypłacać można było dopiero po podpisaniu dokumentów. Więc infolinia kolejno informowała, że zgody na AUTOMATYCZNE generowanie i wysyłanie list haseł papierowych przez mBank udzieliłem w: 1. umowie - kłamstwo 2. regulaminie - kłamstwo 3. wniosku o założenie konta - chyba kłamstwo? Pamiętacie co było we wniosku i czy w ogóle był taki dokument? 4. tabeli opłat i prowizji - żart chyba? Tu jest cennik - a nie które pozycje z cennika klient zamówił. W knajpie nie mogą mnie obciążyć za piwko, jak go nie zamówiłem. 5. stronie internetowej - żart chyba? W sumie to ja zostałem ostrzeżony tą praktyką przez znajomą - ja jeszcze mam dwie listy haseł i mi jeszcze nie wygenerowali listy haseł jednorazowych. Znajomej wygenerowali. Złożyła reklamację nr 1 - odrzucili. Twierdzili, że wyraziła zgodę (argumentacja jak wyżej). Złożyła reklamację nr 2 - poprosiła wskazanie gdzie konkretnie, w jakim dokumencie, jak autoryzowanym wyraziła taką zgodę. Reklamacja uznana - ale do błędu i naciągactwa się nie przyznali. Nie odpowiedzieli też na meritum zgłoszenia - czyli kiedy i w jaki sposób klient wyraził zgodę na automatyczne generowanie i wysyłanie listy haseł jednorazowych Szanowna Pani W związku z reklamacją zarejestrowaną w dniu 2011-06-12 20:07:17 (numer R694xxxxx) przekazujemy wyjaśnienia mBanku Uprzejmie informuję, że opłata za listę haseł jednorazowych w wysokości 5zł została zwrócona dnia 15-06-2011r. i przelana na rachunek EKONTO. Pragnę jednak podkreślić, że jest to decyzja indywidualna i została ona podjęta w celu utrzymania dobrych kontaktów z klientem. Mam także nadzieję, iż powyższe wyjaśnienia okażą się dla Pani kompletne, a ten przykry incydent nie wpłynie negatywnie na naszą dalszą współpracę. Z poważaniem Ewa W. Całkiem, jak z tym złodziejem. Co złapany na gorącym uczynku twierdził, że nie zabierał, a odkładał. A w ogóle to nie jego ręka.
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 15.06.2011 o godz. 16:35 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No po odcięciu to już nie jego
![]()
![]() |
#9 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
logged out
CDRinfo VIP
@Wawelski cóż z bankami trzeba jednak uważać
![]() Człowiek się nie zorientuje i bach.
![]() |
#11 |
Always newbie
Dostałem pisemną odpowiedź na moją reklamację:
Informacja o automatycznym generowaniu haseł znajduje się w Taryfie Prowizji i Opłat Bankowych, która wraz z Regulaminem stanowi integralną część umowy. Podpisując umowę, wyraził Pan zgodę na ponoszenie opłat wynikających z prowadzenia rachunku. Czyli mBank stosuje "zgodę domniemaną" - co IMO jest nie tylko niemoralne, ale też nielegalne. Co sobie wrzucą do cennika z dopiskiem "automatyczne" - każdy klient zostanie skasowany. Ja na wszelki wypadek zadzwoniłem i wyraźnie zaznaczyłem, że nie życzę sobie domniemania zgody na cokolwiek, co pojawi się kiedykolwiek w cenniku. Przy okazji się dowiedziałem, że wyraziłem kilka zgód na różne rodzaje spamu (a jestem pewny, że nie wyrażałem - ale jak to udowodnić, jak to był tylko formularz internetowy bez podpisu?) we wniosku elektronicznym. Poprosiłem o zmianę na "nie". Użytkownik widzi tylko dwa rodzaje zgody w systemie internetowym mBanku w menu Ustawienia i konfiguracja --> Dane i adresy. Obsługa tu widzi więcej. Tu też jest zgoda na różne inne spamy i na automatyczne wysyłanie list haseł jednorazowych. "Ciekawe", czemu użytkownik sam nie widzi tu wszystkiego?* Żeby było jeszcze śmieszniej - w serwisie nie mogłem zmienić nawet tych widocznych zgód, bo wymagają haseł SMSowych. A niewidoczne można zmienić tylko przez infolinię - ale trzeba wiedzieć, że można się nie zgodzić. Jak to mawiał pewien hydraulik - chamstwu i drobnomieszczaństwu trzeba przeciwstawiać się siłom i godnościom osobistom. (wężykiem, wężykiem) *pytanie retoryczne Update. Właśnie przeczytałem kolejnego newsa : http://www.mbank.pl/blog/artykul,980...ku.html?lang=P Zaprowadził mnie do niego komunikat na moim koncie: Data otrzymania 2011-06-20 - a jak widać w komunikacie Informujemy, że z dniem 15 czerwca 2011 r . zmianie ulegnie Taryfa Prowizji i Opłat mBanku. Zabierzcie ode mnie tych drwaliiiiii! Zmiana taryfy. Podłapali klientów na pakiety medyczne (kilka razy namawiali mnie na ubezpieczenie) i stosują tę samą technikę - zmiana w cenniku, kto przegapił, ten trąba. Jak ktoś nie chce płacić ich kartą - to musi płacić za wpłaty. To już żenada, żeby trzeba było bankowi płacić za to, że raczy przyjąć moje pieniądze ![]() Nie, to nie ![]() Przyjaciółka (ta, co zapłaciła 5 zł za listę haseł, ale jej oddali i wyrazili nadzieję, że nie zaszkodzi to ich reputacji, a zaszkodziło ![]() Piekielna strata pieniędzy, archaiczne procedury i inne fajne reklamy z "poprzedniej epoki mBanku" ![]()
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 22.06.2011 o godz. 23:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Always newbie
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ładny bajzel w tym Deutsche Banku ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Z drugiej strony jednak obsługa banku jest tragiczna, a to mówienie przez każdego konsultanta innych - sprzecznych ze sobą rzeczy, ostatnio doprowadza mnie do szału (miałem tak u DELL'a). Swoją drogą to zastanawiam się, czy informacje udzielane przez pracownika są wiążące? Tzn. czy na ich podstawie można składać reklamację. I wyróżniłbym tu trzy przypadki: a) kiedy nie stoją w sprzeczności z regulaminem b) kiedy są sprzeczne c) kiedy dotyczą sprawy, która nie jest w nim jednoznacznie wyjasniona.
![]() |
![]() |
#15 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Czy kartą Visa Electron eKONTO można płacić za zakupy w sklepie i czy jest pobierana jakaś za to prowizja ?
![]() |
|
|