Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Internetowe konta bankowe (https://forum.cdrinfo.pl/f5/internetowe-konta-bankowe-23243/)

andrzejj9 26.07.2012 16:14

Cóż.. jak to w Polsce. Pojawi się ciekawa oferta, to zaraz pełno kombinatorów..

Ale to już sprawa firmy, żeby się tym zajać. Mnie interesuje, czy to naprawdę działa.

Co prawda konto samo w sobie przestało mi wydawać się atrakcyjne, jak doszedłem do tabeli opłat i tego, że przelewy (po pierwszym) są płatne. Niby dalej można założyć konto tylko dla zakupów internetowych, bo to chyba rzeczywiście jest darmowe, ale sama jego atrakcyjność trochę spadła..

Niemniej sprawdzę na stronie, o której myśle, czy ma opcje płatności przez Alior.

Conti 26.07.2012 18:03

Parę razy już przymierzałem się do zmiany mbanku na coś innego.
W zasadzie za każdym razem jak wprowadzali jakieś "smaczki" do tabeli opłat.
Za każdym też razem przeglądalem oferty innych i w końcu dalej jestem z "m".

Każdy bank jest po to żeby uszczknąć Twoją kasę, pytanie tylko który jest najlepszy do Twoich potrzeb.

andrzejj9 26.07.2012 18:12

Też z przyzwyczajenia w sumie mam kilka kont w MBanku i też na razie nie przymierzam się do zmiany. Chociaż fakt, że oprocentowanie jest już żadne (ale i też na lokacie trudno coś sensownego zarobić, są inne sposoby), a i kilka innych wad by się znalazło, ale na szczęście nie na tyle poważnych, żeby przeważyć.

Z drugiej strony zakupy w internecie robię często, więc jeśli te 5% to byłby stały zwrot, bez dodatkowych haczyków, to może jednak warto..

Kogoro 26.07.2012 19:11

Nie jestem przekonany do zmiany banku w obecnej sytuacji (chyba że jesteś bardzo niezadowolony z obecnej oferty). Może pod koniec roku, może jak Chińczycy rozgoszczą się u nas, bo mogą mieć wpływ na oferty.

Alior Sync: miało być wejście smoka, a wyszedł... bank under construction

I jeszcze artykuł
Alior Sync miał działać zawsze i wszędzie. Klienci są niezadowoleni

Brzmi zniechęcająco, ale może czas coś zmieni.

Conti 26.07.2012 19:25

Te 5% to na przyciągnięcie klientów
BGŻ Optima też miał być rewelacyjne - 3 m-ce po wejściu pozmieniali .....

andrzejj9 28.07.2012 07:17

Cytat:

Napisany przez Kogoro (Post 1216728)
Nie jestem przekonany do zmiany banku w obecnej sytuacji (chyba że jesteś bardzo niezadowolony z obecnej oferty). Może pod koniec roku, może jak Chińczycy rozgoszczą się u nas, bo mogą mieć wpływ na oferty.

Alior Sync: miało być wejście smoka, a wyszedł... bank under construction

I jeszcze artykuł
Alior Sync miał działać zawsze i wszędzie. Klienci są niezadowoleni

Brzmi zniechęcająco, ale może czas coś zmieni.

Fakt, budzi to pewne wątpliwości, choć jednocześnie mam wrażenie, że większość z tych 'problemów' wynika z po pierwsze - nieprzeczytania regulaminu, po drugie - pewnej jakby celowej nieporadności testującego.

Ale większość to nie wszystkie.

Na razie daruję sobie tę zabawę. I tak gdybym chciał skorzystać z tych 5% musiałbym raczej zamawiać kartę, która raz że nie jest mi potrzebna, a dwa że trzeba na nią czekać. Bardziej zależy mi teraz na czasie.

A i użerać z nowym bankiem mi się specjalnie nie chce.. Wolę użerać się z tym, który już trochę znam ;)

andrzejj9 28.07.2012 17:53

mBank znów zdobywa sieć. Tym razem do walki stanie Nowy mBank
http://biznes.onet.pl/mbank-znow-zdo...2,1,news-detal

Cytat:

Konto internetowe będzie wyposażone między innymi w takie narzędzia
jak manager finansowy, który ułatwi analizę oraz planowanie wpływów i wydatków. Łatwiejszy ma być również dostęp do konta za pomocą urządzeń mobilnych, w tym smartfonów. Rewolucją ma być powiązanie konta bankowego z profilami na portalach społecznościowych tak, by o planowanych wydatkach czy nowych zakupach porozmawiać ze znajomymi.
Boże.. tu już autentycznie brak mi słów..

Czy to jest możliwe, że ludzie chcą się świadomie jeszcze bardziej obedrzeć ze swojej prywatności..? (jeśli w ogóle jest to jeszcze możliwe)

Co będzie następne? Kamera wbudowana w lustro do porannej toalety? (z automatycznym wrzucaniem na YouTube i podpisaniem pod Facebooka)

Patrix 28.07.2012 18:19

no, niech reklamodawcy dowiedzą się ile kto zarabia, oczywiście idiotyzm :)

- Deckard - 28.07.2012 19:37

idiotyzm ale idiotów nie brakuje i nie brakowało także pewnie znajdzie sie rzesza fanów :]

Conti 28.07.2012 19:49

jeśli zrobią to ze starym kontem to od razu, bez zastanowienia kasuje konto

Zetoxa 28.07.2012 20:03

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1216880)
Co będzie następne? Kamera wbudowana w lustro do porannej toalety? (z automatycznym wrzucaniem na YouTube i podpisaniem pod Facebooka)

no Jędruś, jak masz piękny kaloryfer to czemu się nie pochwalić :spoko:

andrzejj9 28.07.2012 20:17

znaczy niektórzy będą musieli jeszcze wgrać photoshopa..

ed hunter 08.08.2012 21:30

Chyba się pożegnam z Inteligo, przysłali nowy regulamin:

Załącznik 60053

Tylko ciekawe, które banki nie podążą ich tropem, nie wierzyłem, że zawsze będzie pięknie...

Zetoxa 09.08.2012 08:39

u mnie w ING na razie nie straszą opłatami za przelewy, ciekawe jak długo :sciana:

Kris 09.08.2012 08:55

U mnie w iPKO mam przelewy za darmo. Prowadzenie konta też. Warunek, mają być stałe wpływy nie mniej niż 1000 zł czy 1500 zł miesięcznie. Ale jak mamy z żoną wspólne konto, to się wyrabiamy. :mruga:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:12.