Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Internetowe konta bankowe (https://forum.cdrinfo.pl/f5/internetowe-konta-bankowe-23243/)

Zetoxa 21.09.2014 11:16

co wy jeszcze robicie w tym mbanku :wow:
idźcie stamtąd czym prędzej :taktak:

M@X 21.09.2014 12:01

Czemu? Maja najlepszy na rynku interfejs nabywania i zbywania instrumentow inwestycyjnych.

nasterra 21.09.2014 15:06

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1293235)
co wy jeszcze robicie w tym mbanku :wow:
idźcie stamtąd czym prędzej :taktak:

Jeśli odradzasz to uzasadnij dlaczego. Mi się tam mBank podoba.

andrzejj9 21.09.2014 18:56

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1293226)
Byla informacja kilka miesiecy temu, ze zaczna we wrzesniu wylaczac dostep do starego systemu kolejnym uzytkownikom. W koncu wylacza wszystkim. Dlatego ciesze sie ze od pol roku uzywam nowej i zdazylem sie przyzwyczaic.

tylko jak przyzwyczaić się do jakiś durnych osiągnięć, tysiąca wiadomości, przerdółek i.. najmniej w tym wszystkim widocznego okna z najważniejszymi informacjami..

Ja wiem, że teraz takie rzeczy są poopularne, ale cholera - to jest konto bankowe, a niekolejna facebookowo komórkowa gra..

andy 21.09.2014 19:22

Cytat:

tylko jak przyzwyczaić się do jakiś durnych osiągnięć, tysiąca wiadomości, przerdółek i.. najmniej w tym wszystkim widocznego okna z najważniejszymi informacjami..
Osobiście oceniam zmianę na duży +. Zaraz po wejściu masz wszystko na widelcu. Oczywiście do samego interfejsu trzeba się przyzwyczaić, jednak po to był ten czas. Kto chciał i dał szanse ten teraz nie ma problemu. Kto nie chciał to by się i za rok nie namyślił.

Tych wszystkich odznaczeń nie używam - traktuję ich jak by ich nie było.

Cytat:

Ja wiem, że teraz takie rzeczy są poopularne, ale cholera - to jest konto bankowe, a niekolejna facebookowo komórkowa gra..
Nie musisz na to patrzeć, czytać.

andrzejj9 21.09.2014 19:31

Sorry, ale to żaden argument. Jeśli nie muszę to gdzie to wyłączyć? A jeśli się nie da to muszę.

Na stronach internetowych jest chociaż Adblock..

M@X 21.09.2014 20:41

Ustawienia -> mGRA

grzeniu 03.11.2014 23:33

No i mnie w końcu wyłączyli stary serwis.
Po zalogowaniu się zanabyłem nieodparte uczucie, że znalazłem się w burdelu, a nie w banku. k***a Dla pewności wszedłem jeszcze raz, żeby się upewnić.
Nie wiem jak komuś to może się podobać, jeśli na te same czynności co zawsze muszę zrobić 5x więcej kliknięć niż w starym. Nie działają, bez kliknięcia, klawisze co jest wkurzające przy manewrach z laptopa. Mając dwa rachunki muszę zmieniać jakieś durne profile, żeby mieć przegląd tego co mam, albo nie mam a dopiero czekam żeby mieć.

Totalnie bez sensu. O grach i fejzbukach przez litość nie będę się już rozpisywał.

PS Nie omieszkałem podzielić się opinią z ich ekspertem online - którego można złapać po jakichś 25 kliknięciach :sciana: Pani przyjęła to godnie na piersi, jak gdyby nigdy nic. Ot jakby deszcz padał. Złoty! :wow:

PS 2 To który bank ma jeszcze normalny interfejs?

andy 03.11.2014 23:40

Cytat:

Nie wiem jak komuś to może się podobać, jeśli na te same czynności co zawsze muszę zrobić 5x więcej kliknięć niż w starym.
Mam kompletnie odmienne zdanie. Po zalogowaniu się masz to co najważniejsze - historię operacji oraz przycisk do wykonania przelewu oraz stan konta.

Od kiedy jest nowa wersja mBanku na Androida zacząłem jej używać zamiast serwisu mobilnego. Przekonało mnie jedno - powiadomienia push o transakcjach!
Wcześniej korzystałem z płatnych smsów oraz darmowych emaili raz na dzień. I jedno i drugie mnie do końca nie satysfakcjonowało.

Co do tych fejsbuków i gier to się zgadzam - tak to potrzebne jak rzeżączka w burdelu.

grzeniu 03.11.2014 23:53

Właśnie to, co najważniejsze miałem w starym. Podgląd obydwu kont, przy każdym od razu opcja przelewu, historii, odbiorców zdefiniowanych itd. - bez szukania, klikania dalej. Prostota jak u Żyda w kanciapie.
Używam rachunków bez rozbudowanych opcji, jak normalny człowiek...

Muszę jeszcze raz do tego podejść i zastanowić się, czy da się to zdzierżyć, czy szukać czegoś innego. Gdzieś tu wcześniej pisali, że teraz wszędzie taki trend ogólny jest :sciana:

loki7777 04.11.2014 01:27

Mi wciaz dziala;)

Zetoxa 04.11.2014 07:38

ING ma strasznie konserwatywny interfejs, nie zmieniali go chyba ze 100 lat.

M@X 04.11.2014 07:39

Nie boj, nie boj... Wylacza Ci!

ed hunter 04.11.2014 08:41

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1298873)
ING ma strasznie konserwatywny interfejs, nie zmieniali go chyba ze 100 lat.

E tam, zmieniali, tylko delikatnie. :taktak:

sobrus 04.11.2014 09:06

Nowy interfejs szajsowaty, ale niestety niektóre nowe funkcje sa dostępne tylko z niego.
np parowanie aplikacji mobilnej.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:54.