![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakie są "haki" w przypadku ING ?
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak chcesz cokolwiek załatwić w oddziale, to wszystko po 9 złotych.
![]() Warto pobrać i przestudiować pełną tabelę opłat i prowizji, wtedy powinno być wszystko jasne jakie są haki. ![]() http://www.ingbank.pl/indywidualni/t...lat-i-prowizji |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Szukam dobrej karty kredytowej. Jestem od dawna wMbanku i tam chcialbym ja wyrobic.
Zalezymi na niskiej/zerowej oplacie za wydanie/prowadzenie, dlugim okresie splaty. Milym dodatkiem bylby PayPass, ale nie jest to konieczne. Oprocentowanie to sprawa drugorzedna przy dlugim okresie splaty - zdaze ja splacic bez odsetek, po prostu czasem trzeba mi wiecej gotowki niz aktualnie posiadam. Co polecacie? Na jakie kruczki uwazac? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Karty kredytowe omijam szerokim łukiem więc się nie wypowiem
Zadam za to pytanie, czy ktoś się zastanawiał nad BGŻ Optima Nowa rzecz i w sumie nie wiem, czy warto się tym interesować, na papierze stanowi ciekawą alternatywę dla lokat getin banku Co do ror-ów, to chyba nie ma idealnych, trzeba wybrać sobie mniejsze zło.
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
Czesc,
Co myslicie o AVOCADO (Oferta TYLKO dla uzytkownikow Plus GSM + BZW BK) Niby sa przelewy za free, wyplaty ze wszystkich bankomatow w PL, aplikacja mobilna do kontroli rachunku (na wszystkie systemy mobilne). Samo konto jest za free (przy wplatach minimum 1000zl), ponizej tej kwoty placimy 3zl/m Karta za darmo, oczywiscie jesli w miesiacu transakcje bezgotowkowe wyniosa 500 zl i więcej. Warto wejsc w ta oferte ? Obecnie mam Inteligo i mBank ale ten drugi cos mi nie odpowiada a i Inteligo do najlepszych nie nalezy. http://m-avocado.pl/oplaty-i-prowizje http://blog.bzwbk.pl/2011/11/avocado...tow-sieci-plus http://www.plusblog.pl/avocado-bezpl...-i-sieci-plus/ |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#7 | |
|
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
Cytat:
mBank - 5zl za wyplacanie ze wszystkich bankomatow + powiadomienia sms. Cenie sobie bardzo mozliwosc wyplaty w najblizszym bankomacie bez obawy o koszty takiego zabiegu ![]() EDIT: Czy wyplaty z bankomatow licza sie do transakcji bezgotowkowych ? |
|
|
|
|
|
|
#8 | |||
|
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
Cytat:
Bo jeżeli nie to: - wpływ w danym miesiącu poniżej 1000 zł 3,00 zł; - Miesięczne transakcje bezgotówkowe w wysokości poniżej 500zł 3,00 zł; Daje to 6zł/miesiąc. Cytat:
Tylko płatności kartami płatniczymi - dotykowe/bezdotykowe.Sam kiedyś zastanawiałem się nad zmianą banku, obecnie mam mBank i wiesz co? Do tego czego potrzebuje idealny jest mBank. @adbok co do bankomatów to mBank wykorzystuje sieci cash4you i eurocash więc nie ma co narzekać. Tak czy siak wybór należy do Ciebie ;-)
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 28.11.2011 o godz. 12:14 |
|||
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
A które konto ma najwyższe oprocentowanie? Jeśli najdzie mnie ochota na oszczędzanie?
![]() Ktoś jest na bieżąco? |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ich konto lokacyjne tez jest przyzwoicie oprocentowane.
|
|
|
|
#11 |
|
Banned
Data rejestracji: 25.11.2011
![]() |
ja mam konto w mBanku i zaczynam sie irytowac ze miesiecznie schodzi mi ileś tam złoty na jakieś pierdoły typu ubezpieczenie itd;/
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Sama(?) jesteś sobie winna, było nie wykupować tych ubezpieczeń.
|
|
|
#13 |
|
Wymiatacz
![]() |
@ pequena
zawsze można zrezygnować z wszystkich dodatków 100zł transakcji kartą i nadal wszystko jest darmowe @Wawelski oszczędności w getin nie są już bezkonkurencyjne, bgż optima je pobiła, co prawda różnice są rzędu 0,5 - 1%, ale w tej chwili dla nowych lokat mimo wszystko bgż optima alior się odgraża, że będzie miał ciekawą ofertę, ale jeszcze jej nie ma
Ostatnio zmieniany przez Conti : 02.12.2011 o godz. 17:33 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
BGŻ Optima - oprocentowanie 6,48% przy dziennej kapitalizacji. GetIn - 6,15%. Więc różnica 0,33%. Tylko, że w GetInie nie trzeba zakładać rachunku, żeby otworzyć lokatę. Zakładasz lokatę przez net, dostajesz nr rachunku do wpłacenia pieniędzy a po upływie terminu pieniądze wracają na rachunek, z którego zostały przelane. No i mają ciekawą lokatę andrzejkową - na rok, z dzienną kapitalizacją. I wymyślili sposób, jak przez ten rok nie płacić belki (nawet, jeżeli zgodnie z zapowiedziami, zostanie zlikwidowana luka z której obecnie korzystają lokaty "antybelkowe"). I nie znam lokaty wygrywającej z nią. Moim zdaniem GetIn nie nadaje się na bank do prowadzenia podstawowego RORu. Za słaby mają system - zmiana limitu na karcie trwa dwa dni, przelewy w ramach banku idą minutami (czasem całymi tabunami minut). Generalnie funkcjonalność systemu słabiutka porównując z mBankiem.
|
|
|
|
#15 |
|
Wymiatacz
![]() |
Tak, ale w getin wiążesz te pieniądze na określony czas a w bgż masz lokatę 1-dniową, w każdej chwili sięgasz.
Mi nie chodzi o to, że optima jest jakoś wyraźnie lepsza, ale o to, że getin nie jest już bezkonkurencyjny. A to dobrze wróży. Nie jestem pewien, ale zdaje się, że lokata andrzejkowa w getin jest odpowiedzią właśnie na optimę. Nie reklamuję optimy, konto mam w getin i lokaty w getin, optimy nawet nie zakładałem. ALE jest to alternatywa i dobrze, że jest, bo konkurencja robi dobrze dla klienta. System getin faktycznie ma 1. słaby, 2. wolny w obsłudze / otwieraniu stron, 3. ślimaczy w przelewach i reakcji na zdarzenia 4. z limitami i wolną ich zmianą. ALE jak do tej pory mi to nie przeszkadzało, większość rzeczy i tak załatwiam mbankiem, getin to w zasadzie jako %. Tyle, że zakładając dla % konto oszczędnościowe + lokaty z obsługą online wybrałbym optimę a nie getin. Z drugiej strony optima nie jest aż tak dobra, aby przenieść się z getin do optimy.
|
|
![]() |
|
|