Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.02.2003, 23:08   #1
brzuszki
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.06.2002
brzuszki niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ISDN na marche pas

nie działa skubany już ok 2tyg.Kosztuje 40 zł,pakiet 30/60 -60zl.
Będę żądał zwrotu szmalu,ale rachunek mam zawyżony,bo musiałem się łączyć przez zwykły modem.Syf!
Kto jeszcze ma ISDN? Co robimy?
brzuszki jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.02.2003, 23:14   #2
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mapsajm tez jedzie na isdn'ie, ale on nic nie narzeka, może nie sprawdzał bo pewnie z 2 tygodnie temu skończył mu się pakiet.
Stary 27.02.2003, 00:00   #3
RiT2
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.10.2001
RiT2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Niech Brzuszki sprecyzuja swoj problem!!!

http://www.g.lubawka.cal.pl
RiT2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2003, 00:12   #4
brzuszki
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz

Cytat:
RiT2 napisa***322;(a)
Niech Brzuszki sprecyzuja swoj problem!!!
Mam modem ISDN i pakiet 30/60.
Nie działa od 2 tyg-około,a wiąże się to z opłatami dla TPSa.
Muszę się łączyć przez zwykły modem,co przedraża z winy tepsy koszta połączeń.
Chcę reklamować koszta - ok.300zł
Stary 27.02.2003, 00:33   #5
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
brzuszki napisa***322;(a)
Mam modem ISDN i pakiet 30/60.
Nie działa od 2 tyg-około,a wiąże się to z opłatami dla TPSa.
Muszę się łączyć przez zwykły modem,co przedraża z winy tepsy koszta połączeń.
Chcę reklamować koszta - ok.300zł
Hehe zycze sukcesu w walce z tepsa, zamelduj tu jak ci sie uda, pewnie daruja ci troche z abonamentu i zamkna sprawe. No i przeprosza za niedogodnosci
Stary 27.02.2003, 00:41   #6
brzuszki
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz

Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
Hehe zycze sukcesu w walce z tepsa, zamelduj tu jak ci sie uda, pewnie daruja ci troche z abonamentu i zamkna sprawe. No i przeprosza za niedogodnosci
będę sie pieniaczył
Stary 27.02.2003, 01:06   #7
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
będę sie pieniaczył
Mialem kiedys z nimi podobna sprawe z telefonem. Po rozpatrzeniu pisemnej reklamacji uznali ze daruja mi jakas dziwna sume, zdaje sie ze 10,19zl (tych groszy nie jestem pewien) z powodu zaistnialych trudnosci technicznych, ja pol wieczora stracilem usilujac dociec z czego i jak im to wyszlo hehe, przeliczalem na wszystkie strony dodawalem i odejmowalem VAT cuda wymyslalem. Pofatygowalem sie w koncu do nich zeby spytac bo nie dawalo mi to spokoju i mile panie odpowiedzialy mi ze "widocznie tak IM (tzn tym na gorze) wyszlo" i dla nich nie bylo w tym nic dziwnego. Gora oczywiscie byla zbyt zajeta zebym im takimi *******ami glowe zawracal. Zeby juz bylo calkiem smiesznie, to reklamacja dotyczyla polaczen 0700 ktorych nie bylo ( tu sie nie zgadzalismy hehe) na kwote 6x wieksza. Oczywiscie w ostatnim zdaniu wyrazili ubolewanie i przeprosili za zaistniale utrudnienia w korzystaniu z telefonu.
Stary 27.02.2003, 07:41   #8
+++LeWaP+++
Guru

Data rejestracji: 17.04.2002
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja mam ISDN, ale w Dialogu heheh
i jak na razie jest bezawaryjny :chytry:

może jest cos u ciebie z linia lub z ta karta Fritz!-a ?
a może sterowniki lub os nie pasuje ?
Stary 27.02.2003, 07:44   #9
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
Mialem kiedys z nimi podobna sprawe z telefonem. Po rozpatrzeniu pisemnej reklamacji uznali ze daruja mi jakas dziwna sume, zdaje sie ze 10,19zl (tych groszy nie jestem pewien) z powodu zaistnialych trudnosci technicznych, ja pol wieczora stracilem usilujac dociec z czego i jak im to wyszlo hehe, przeliczalem na wszystkie strony dodawalem i odejmowalem VAT cuda wymyslalem. Pofatygowalem sie w koncu do nich zeby spytac bo nie dawalo mi to spokoju i mile panie odpowiedzialy mi ze "widocznie tak IM (tzn tym na gorze) wyszlo" i dla nich nie bylo w tym nic dziwnego. Gora oczywiscie byla zbyt zajeta zebym im takimi *******ami glowe zawracal. Zeby juz bylo calkiem smiesznie, to reklamacja dotyczyla polaczen 0700 ktorych nie bylo ( tu sie nie zgadzalismy hehe) na kwote 6x wieksza. Oczywiscie w ostatnim zdaniu wyrazili ubolewanie i przeprosili za zaistniale utrudnienia w korzystaniu z telefonu.
TPSA dyktuje wlasne warunki skoro nie ma konkurencji... w kazdym razie ten ISDN to dziwna sprawa, po co dodatkowe oplaty tepsie za korzystanie z ISDN? nic nie rozumiem... dziwna jest polityka naszego operatora telefonicznego

pozdrawiam
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2003, 07:48   #10
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Ormianin napisa***322;(a)
TPSA dyktuje wlasne warunki skoro nie ma konkurencji... w kazdym razie ten ISDN to dziwna sprawa, po co dodatkowe oplaty tepsie za korzystanie z ISDN? nic nie rozumiem... dziwna jest polityka naszego operatora telefonicznego

pozdrawiam
Tylko nie "naszego" - powinno być "tego".
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2003, 07:51   #11
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
polityka w warunkach kapitalistycznych jest zuplenie zrozumiala - zreszta nie tylko tepsa NIE daje ryczaltu na net w ISDN - w niemczech i szwecji ISDN jest rozliczany podobnie jak u nas - najlepiej maja amerykance gdzie a) broadband ejst powszechny jak powietrze, b) jest ryczalt na rozmowy lokalne - i mozna sie wdzwaniac do operatora lokalnego (tak jak pewnie robi to /\aster)

isdn to dosc dziwna bestia - moj kumpel mial straszne problemy - tepsa juz nawet zaczela sie nim na powaznie zajmowac - okazalo sie ze cos pomieszal w linuksie i karta sieciowa odcinala sie zanim modem isdn wynegocjowal polaczenie - to jest ZGRUBNY opis - ustawil ten timeot na 180sek (caaaala wiecznosc) i poszlo

ale powodow nie dzialania tego cuda natury moze byc tysiac (tak jak mojej neostrady+ ktora ostatnio pokazala pazurki i doprowadzala mnie do szewskiej pasji)
Stary 27.02.2003, 08:35   #12
RiT2
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.10.2001
RiT2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
będę sie pieniaczył
Jestem z Toba. Mam pakiet 15 godzin, ale rachunki przychodza totalnie zawyzone!!! Juz raz bylem w reklamacji. Pokazywali, ze wszystko jest OK!!! Dalem spokoj, ale znowu przyszedl rachunek zawyzony!!!
A moze wprowadzimy nowy dzial forum: " OSZUKANI PRZEZ TELEKOMPROMITACJE POLSKA S. A.".Moze to by byla jakas inicjatywa oddolna poprzez ktora mozna by wywierac presje na TPSe, dzielic sie swoimi problemami z "gigantem" szukac swoich rozwiazan!!!

http://www.g.lubawka.cal.pl
RiT2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2003, 18:27   #13
brzuszki
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz

Rynek sqr..ów załatwi.
Na razie możemy ich całować
Będę apelował do samego Czarzastego
Stary 28.02.2003, 09:35   #14
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Rynek załatwi?
Raczej będzie to trudne, bo jakoś nie widzę inicjatywy na dynamiczne tworzenie tego rynku. Proszę chwilkę się zastanowić nad taką kwestią: TPSA jako monopolista dyktuje ceny impulsu; w cenę takiego impulsu wliczona jest stawka VAT, którą to zabiera skarb państwa. Teraz: im mniejsza cena netto (dla TPSA), tym mniejsza kwota VAT (budżet). Zatem ani TPSA, ani rząd (jakikolwiek by był) nie są zainteresowani tworzeniem konkurencji, bo to wpłynęłoby na obniżenie stawki za impuls (czyt. mniejsze wpływy). To jest myślenie większości urzędników (i nie tylko).
Oczywiście ktoś może powiedzieć, że obnieżenie kosztu spowodowałoby wzrost ilości wykonywanych połączeń, co wpłynęłoby z kolei na zwiększenie przychodu. Niestety u nas panuje przekonanie, że zarobić trzeba za jednym zamachem od razu dużo, sprzedać jedną może dwie sztuki czegoś za 1000zł niż ustawić cenę na 200zł i sprzedać 5 sztuk, a może 10 a może 100. Tak jest przecież z płytami CD, programami i wiele wiele innych produktów u nas jest obarczonych tym znamieniem.
A przecież to działa bardzo dobrzę, przoszę przypomnieć sobie sytuację tę, jaka zaistniała po obniżce cen akcyzy na alkohol - obniżka ceny spowodowała wzrost wpływów do budżetu! Prosty mechanizm zadziałał - sprzedając taniej sprzedam znacznie więcej - więc i tak lepiej na tym wychodzę. Proste!!! Lecz chyba jeszcze wielu tego nie rozumie. Ceny dobrać na zdrowy rozsądek.
Wracając na grunt TPSA - to jest m.in. powód, dla którego dość rzadko korzystam z sieci w domu, ograniczam ilość rozmów telefonicznych - po prostu jest to za drogie dla przeciętnego Polaka. Nie wspominając już o jakości tychże usług.
Miłego dnia
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2003, 09:37   #15
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Rynek sqr..ów załatwi.
Na razie możemy ich całować
Będę apelował do samego Czarzastego
Ta p... tepsa już tydzień mi odpowiada co to są na mojej fakturze "Inny ruch PSTN" za który musiałem zapłacić, a którego nijak nie wykonywałem - nie mam włączonych żadnych usług. Chyba w końcu zażyczę sobie bilingów.

Twoje uprawnienia: