Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.04.2003, 19:34   #1
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
pie....ony GForce 2 MX 400

Właśnie w Święta, wziął się i wyp...lił mój 2 letni prawie GForce 2 MX400, tzn. wyświetla tylko 16 kolorów i rozdzielczość 640x480, czyli właściwie tryb awaryjny, ponieważ komp jest jeszcze na gwarancji, nie mogę do niego zajrzeć, więc tylko zgaduję co się mogło stać, jak sądzicie drodzy forumowicze, ja obstawiam padnięcie wentylatora karty, a jak Wy myślicie, jutro oddam go do serwisu i nie chcę, żeby mi jakiś kit wciskali. Każda inna rozdzielczość i więcej kolorów to natychmiastowy zwis kompa. Każde Wasze uwagi będą dla mnie cenne.

Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 22.04.2003 o godz. 19:39
Zetoxa jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.04.2003, 19:43   #2
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

a jakiej firmy jest ten GF?

a co do tej gwarancji... ja, jak kupuje nowego kompa w zestawie skladanym przeze mnie, to zawsze prosze, aby wypisywali gwarancje na kazda czesc osobno - w ten sposob nie mam plomby i moge wymieniac co chce

Ostatnio zmieniany przez remix : 22.04.2003 o godz. 21:06
Remix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 19:46   #3
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
odinstaluj Detki, restart i zainstaluj je na nowo

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 19:49   #4
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... dętki instalowałem chyba ze 4 różne wersje, dalej to samo , gwarancję mam do maja tego roku, więc napewno zrobią bezpłatnie, chodzi mi tylko by nie wciskali mi jakiegoś kitu typy brudny wentylator czy luźne osadzenie w gnieździe itp. Karta jest firmy Ennyah z Tajwanu, pewnie jakieś badziewie.
Stary 22.04.2003, 20:06   #5
Remix
Capo di tutti capi

Witam!

dobrze powiedziane - pewnie jakies badziewie

ja mam GF2 MX 400 nVidii i musze przyznac, ze dziala rewelacyjnie detonatorek 43.09 wczesniej mialem 40.72 a jeszcze wczesniej jakis 16.xx i na wszystkich dziala spoko ale na 43.09 to juz w ogole wypasik

co prawda jak ja kiupowalem, to dalem wiecej kasy, ale nie zaluje
teraz tez jak bede zmienial sprzet to grafe kupie GF4 Ti 128MB ale nVidii
Stary 22.04.2003, 20:11   #6
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
remix napisa***322;(a)
...
teraz tez jak bede zmienial sprzet to grafe kupie GF4 Ti 128MB ale nVidii
moze sie czepiam, ale...

...od kiedy nVidia wypuszcza karty

mylisz produkcje chipow z produkcja kart

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 20:20   #7
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
mimo ze to OT to remix radzilbym sie zastanowic nad ATI 9700 daje solidny wypas a slabsze modele sa bardziej niz godne uwagi...
Stary 22.04.2003, 20:28   #8
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Zetoxa napisa***322;(a)
... dętki instalowałem chyba ze 4 różne wersje, dalej to samo , gwarancję mam do maja tego roku, więc napewno zrobią bezpłatnie, chodzi mi tylko by nie wciskali mi jakiegoś kitu typy brudny wentylator czy luźne osadzenie w gnieździe itp. Karta jest firmy Ennyah z Tajwanu, pewnie jakieś badziewie.
Witam !

Ja bym obstawiał ze karta ma cos z chłodzeniem i poprostu w ;epszym trybie sie pierdzieli - moze poprostu wentylator sie zakurzył albo pasta termoprzewodzaca nie jest tank naniesiona jak powinna - moze radiator nie przylega ??

Albo moze cos poprostu sie spieprzyło i karta do wymiany...
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 20:53   #9
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Laser napisa***322;(a)
Witam !

Ja bym obstawiał ze karta ma cos z chłodzeniem i poprostu w ;epszym trybie sie pierdzieli - moze poprostu wentylator sie zakurzył albo pasta termoprzewodzaca nie jest tank naniesiona jak powinna - moze radiator nie przylega ??

Albo moze cos poprostu sie spieprzyło i karta do wymiany...
To moze tez wcale nie byc karta... nie wiem Pedros jaki masz windows... ale czasem kolizje sprzetowe na przerwaniach np. wspoldzielenie zasobow, IRQ i podobne moga powodowac rozne konflikty... nie wiem tez czy windows u Ciebie czasem nie pracuje na standardowym sterowniku... wtedy bedzie to 16 kolorow i rozdz. max. 640 x 480, detonatory nalezy calkowicie odinstalowac przed isntalacja nowych, sluzy do tego odpowiednie narzedzie, ale ja nie pamietam jak to tam sie nazywa... czasem monitor moze powodowac problemy, szczegolnie jesli wysiadzie stabilizator sygnalu RGB... lub bardzej banalna rzecz, serwis to serwis... postepuja bardzo standardowo w takich przypadkach, czasem wogole nic nie robia, komputer lezy sobie 2 tygodnie na stanie i oddaja go taki jaki byl

pozdrawiam
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 21:00   #10
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
przerwania to to napewno nie sa ja obstawiam defekt chlodzenia ew uszkodzenie o podlozu elektromagnetycznym (kondestatorek poszedl...)
Stary 22.04.2003, 21:11   #11
Remix
Capo di tutti capi

Cytat:
Y@nkee_PL napisa***322;(a)
moze sie czepiam, ale...

...od kiedy nVidia wypuszcza karty

mylisz produkcje chipow z produkcja kart
Witam!

tak zgadza sie... ale sa karty na chipsecie nVidii ale produkowane przez firme "shit" a sa tez karty (nie wiem czy calkowicie produkowane przez nVidie) ale opatrzone ich logiem i sprzedawane jako nVidia.
Stary 22.04.2003, 21:24   #12
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: pie....ony GForce 2 MX 400

Cytat:
Zetoxa napisa***322;(a)
Właśnie w Święta, wziął się i wyp...lił mój 2 letni prawie GForce 2 MX400, tzn. wyświetla tylko 16 kolorów i rozdzielczość 640x480, czyli właściwie tryb awaryjny, ponieważ komp jest jeszcze na gwarancji, nie mogę do niego zajrzeć, więc tylko zgaduję co się mogło stać, jak sądzicie drodzy forumowicze, ja obstawiam padnięcie wentylatora karty, a jak Wy myślicie, jutro oddam go do serwisu i nie chcę, żeby mi jakiś kit wciskali. Każda inna rozdzielczość i więcej kolorów to natychmiastowy zwis kompa. Każde Wasze uwagi będą dla mnie cenne.
ja tez jak inni koledzy bym na to stawial tez tak kiedys mialem z RIVA M64 32MB okazalo sie ze pasta sie wysuszyla i nie przewodzila ciepla do radiatora(a tylko to miala.Kupiona byla w sklepie i bez wentylatora.Nawet niewiem czy wogole wyszla riva z wentylem.Raczej nie ale mniejsza o to!) I tez uruchamial sie sys w tybie jak u ciebie Zetoxa w trybie 16 kolorow ale cokolwiek probowalem zmienic od razu sie zawieszal. Czasami nawet nie moglem wejsc do wlasciwosci. Od razu blad krytyczny (wtedy jeszcze w98)Kupienie pasty pomoglo. Do dzisiaj smiga na kompie bracholka
Szkoda ze nie mozesz odkrecic!
pozdrawiam
Stary 22.04.2003, 21:45   #13
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

... w systemie wszystko w porządku, konfliktów brak, Kasprzak chyba jest blisko, właśnie gdy tylko chcę kliknąć zakładkę Ustawienia we Właściwościach Ekranu, od razu zwis kompa i po restarcie tryb awaryjny (WinMe).
Stary 22.04.2003, 21:49   #14
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Re: pie....ony GForce 2 MX 400

Cytat:
Kasprzak napisa***322;(a)
ja tez jak inni koledzy bym na to stawial tez tak kiedys mialem z RIVA M64 32MB okazalo sie ze pasta sie wysuszyla i nie przewodzila ciepla do radiatora(a tylko to miala.Kupiona byla w sklepie i bez wentylatora.Nawet niewiem czy wogole wyszla riva z wentylem.Raczej nie ale mniejsza o to!) I tez uruchamial sie sys w tybie jak u ciebie Zetoxa w trybie 16 kolorow ale cokolwiek probowalem zmienic od razu sie zawieszal. Czasami nawet nie moglem wejsc do wlasciwosci. Od razu blad krytyczny (wtedy jeszcze w98)Kupienie pasty pomoglo. Do dzisiaj smiga na kompie bracholka
Szkoda ze nie mozesz odkrecic!
pozdrawiam
A wyszla bo mialem rive z wentylatorem
Stary 22.04.2003, 21:57   #15
Macio.Men
The Division Bell

Data rejestracji: 15.07.2002
Macio.Men zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Re: pie....ony GForce 2 MX 400

Cytat:
Weron napisa***322;(a)
A wyszla bo mialem rive z wentylatorem