![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Gość
|
J. Angielski, kursy, testy, itd...
Witam,
Mam pewien problem, a może nawet kilka. Nr 1: Czy możecie mi powiedzieć, który multimedialny kurs języka angielskiego polecacie ? W odpowiedzi prosiłbym o uzasadnienie. Nr 2: Poszukuję materiałów do nauki i testów egzaminacyjnych (lub przygotowujących do egzaminu) FCE i CAE. Najlepiej w plikach typu .doc itp i najlepiej z odpowiedziami ![]() Jeśli ktoś takie materiały posiada, to prosiłbym o przesłanie na mój E-MAIL. Nr 3: Jeśli ktoś z Was zna stronki z w/w testami do ściągnięcia, lub innymi materiałami, również proszę o info. Z góry za wszystko bardzo dziękuję. |
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
nie wiem czy moja informacja Ci sie przyda ale z tego co slyszalem od kilku osob uzywajacych takiego oprogramowania to najlepsze sa kursy Collinsa i Euro++(czy jakos tak - nie pamietam) z uzasadnieniem bedzie gorzej bo nigdy ich nie uzywalem ![]() widocznie sa najbardziej obszerne i przystepne w uzytkowaniu
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
do FCE jest dobre Supermemo FCE - tyle tylko, ze ten nie jest raczej do nauki - bardziej do sprawdzenia juz nabytych umiejetnosci - symuluje test FCE. trzeba przyznac, ze jest to naprawde ciekawy i bardzo dobry program.
a tak w ogole te wszystkie programy traktowalbym raczej z przymruzeniem oka - te sluzace do weryfikacji umiejetnosci jeszcze ujda w tloku, ale te sluzace do nauki tylko rozbudzaja nadzieje. i tak nic nie zastapi dobrych ksiazek, slownikow i kontaktu z zywym jezykiem. Ostatnio zmieniany przez pepperman : 21.01.2003 o godz. 00:16 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Cytat:
Swiete slowa zgadzam sie w 100% szczegolnie w kwestii uzywania jezyka w praktyce (najlepiej zagranica)
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
Ze slownikow multimedialnych to oczywiscie Collins. Bardzo przydatny jest slownik Cambridge Learner`s dictionary (ang-ang). Jest oczywiscie udzwiekowiony z wymowa angielska i amerykanska.
Co do kursu to Euro + Reward firmy YDP, albo duzo latwiejszy na poczatek Reflex English (10CD) tej samej firmy ( dosc tani jak na to co oferuje 119zl + Collins gratis - ale tylko dla niezbyt wyksztalconych) |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Gość
|
Cytat:
![]() BTW interesują mnie materiały/kursy dla poziomu średnio- i zaawansowanego (ten w szczególności). Macie jeszcze jakieś propozycje? Nikt nie ma testów FCE i CAE ? |
|
|
|
|
#7 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Oczywiscie chodzi o znajomosc angielskiego. jest to kurs dla zupelnie poczatkujacych. Wlasciwie 1 poziom rozbity na 10 plyt. co do Euro + Reward to 2 plytki poziomu elementary mozna szybciutko przeleciec dla przypomnienia. potem sa po dwie plyty dla pre-intermediate i intermediate oraz chyba 1 advanced
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Gość
|
Cytat:
Z tego co się dowiedziałem, to Milenium jest na 10 CD a reward - jak już wspomniałeś - na 7 CD. A może różnią się one też oprawą graficzną ? Ja posiadam EuroPlus+ , ale ten 'zwykły' na 4CD (3CD + 1CD Business English). W sumie nie jest on jakoś wyjątkowo praktyczny, w ogóle sam interfejs mógłby być ładniejszy. Ogólnie średnio zachęcający. |
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
testy FCE masz w Supermemo FCE...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Tego nowszego czyli Millenium nie widzialem. Na pewno rozni sie zgodnoscia z systemami operacyjnymi. Starego nie zainstalujesz na niczym innym niz 98 a przynajmniej mi sie nie udalo. Dodali tam tez system rozpoznawania mowy tak jak w Reflex English. Pewnie dlatego wieksza objetosc. Co do interfejsu to ja nawet jesli chodzi o starsza wersje to nie narzekam.
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Gość
|
Cytat:
Jeśli znasz jakieś linki do tego soft'u, to daj znać. |