Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.01.2003, 23:16   #1
TOMMYx
Gość

J. Angielski, kursy, testy, itd...

Witam,

Mam pewien problem, a może nawet kilka.

Nr 1:
Czy możecie mi powiedzieć, który multimedialny kurs języka angielskiego polecacie ? W odpowiedzi prosiłbym o uzasadnienie.

Nr 2:
Poszukuję materiałów do nauki i testów egzaminacyjnych (lub przygotowujących do egzaminu) FCE i CAE. Najlepiej w plikach typu .doc itp i najlepiej z odpowiedziami

Jeśli ktoś takie materiały posiada, to prosiłbym o przesłanie na mój E-MAIL.

Nr 3:

Jeśli ktoś z Was zna stronki z w/w testami do ściągnięcia, lub innymi materiałami, również proszę o info.

Z góry za wszystko bardzo dziękuję.
  Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.01.2003, 23:22   #2
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

nie wiem czy moja informacja Ci sie przyda ale z tego co slyszalem od kilku osob uzywajacych takiego oprogramowania to najlepsze sa kursy Collinsa i Euro++(czy jakos tak - nie pamietam)

z uzasadnieniem bedzie gorzej bo nigdy ich nie uzywalem
widocznie sa najbardziej obszerne i przystepne w uzytkowaniu
Stary 21.01.2003, 00:03   #3
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
do FCE jest dobre Supermemo FCE - tyle tylko, ze ten nie jest raczej do nauki - bardziej do sprawdzenia juz nabytych umiejetnosci - symuluje test FCE. trzeba przyznac, ze jest to naprawde ciekawy i bardzo dobry program.
a tak w ogole te wszystkie programy traktowalbym raczej z przymruzeniem oka - te sluzace do weryfikacji umiejetnosci jeszcze ujda w tloku, ale te sluzace do nauki tylko rozbudzaja nadzieje. i tak nic nie zastapi dobrych ksiazek, slownikow i kontaktu z zywym jezykiem.

Ostatnio zmieniany przez pepperman : 21.01.2003 o godz. 00:16
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2003, 00:06   #4
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
pepperman napisa***322;(a)
nic nie zastapi dobrych ksiazek, slownikow i kontaktu z zywym jezykiem.
Witam!

Swiete slowa zgadzam sie w 100% szczegolnie w kwestii uzywania jezyka w praktyce (najlepiej zagranica)
Stary 21.01.2003, 00:53   #5
bartoldzik
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.06.2002
bartoldzik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ze slownikow multimedialnych to oczywiscie Collins. Bardzo przydatny jest slownik Cambridge Learner`s dictionary (ang-ang). Jest oczywiscie udzwiekowiony z wymowa angielska i amerykanska.
Co do kursu to Euro + Reward firmy YDP, albo duzo latwiejszy na poczatek Reflex English (10CD) tej samej firmy ( dosc tani jak na to co oferuje 119zl + Collins gratis - ale tylko dla niezbyt wyksztalconych)
bartoldzik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2003, 18:25   #6
TOMMYx
Gość

Cytat:
bartoldzik napisa***322;(a)
Ze slownikow multimedialnych to oczywiscie Collins. Bardzo przydatny jest slownik Cambridge Learner`s dictionary (ang-ang). Jest oczywiscie udzwiekowiony z wymowa angielska i amerykanska.
Co do kursu to Euro + Reward firmy YDP, albo duzo latwiejszy na poczatek Reflex English (10CD) tej samej firmy ( dosc tani jak na to co oferuje 119zl + Collins gratis - ale tylko dla niezbyt wyksztalconych)
"(...) tylko dla niezbyt wykształconych (...)" - możesz powiedzieć, co masz na mysli ? Pytam poważnie, bo nie wiem, czy chodzi Ci o wiedzę ogólną - wykształcenie, czy też o więdzę z zakresu języka angielskiego

BTW interesują mnie materiały/kursy dla poziomu średnio- i zaawansowanego (ten w szczególności).

Macie jeszcze jakieś propozycje?
Nikt nie ma testów FCE i CAE ?
Stary 21.01.2003, 19:33   #7
bartoldzik
Wyjadacz ;)

Oczywiscie chodzi o znajomosc angielskiego. jest to kurs dla zupelnie poczatkujacych. Wlasciwie 1 poziom rozbity na 10 plyt. co do Euro + Reward to 2 plytki poziomu elementary mozna szybciutko przeleciec dla przypomnienia. potem sa po dwie plyty dla pre-intermediate i intermediate oraz chyba 1 advanced
Stary 21.01.2003, 20:22   #8
TOMMYx
Gość

Cytat:
bartoldzik napisa***322;(a)
Oczywiscie chodzi o znajomosc angielskiego. jest to kurs dla zupelnie poczatkujacych. Wlasciwie 1 poziom rozbity na 10 plyt. co do Euro + Reward to 2 plytki poziomu elementary mozna szybciutko przeleciec dla przypomnienia. potem sa po dwie plyty dla pre-intermediate i intermediate oraz chyba 1 advanced
A powiedz mi, jaka jest różnica pomiędzy EuroPlus+ Reward (ANG.) a EuroPlus+ Milenium (ANG.) ?

Z tego co się dowiedziałem, to Milenium jest na 10 CD a reward - jak już wspomniałeś - na 7 CD.

A może różnią się one też oprawą graficzną ? Ja posiadam EuroPlus+ , ale ten 'zwykły' na 4CD (3CD + 1CD Business English). W sumie nie jest on jakoś wyjątkowo praktyczny, w ogóle sam interfejs mógłby być ładniejszy. Ogólnie średnio zachęcający.
Stary 21.01.2003, 22:53   #9
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
testy FCE masz w Supermemo FCE...
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2003, 23:00   #10
bartoldzik
Wyjadacz ;)

Tego nowszego czyli Millenium nie widzialem. Na pewno rozni sie zgodnoscia z systemami operacyjnymi. Starego nie zainstalujesz na niczym innym niz 98 a przynajmniej mi sie nie udalo. Dodali tam tez system rozpoznawania mowy tak jak w Reflex English. Pewnie dlatego wieksza objetosc. Co do interfejsu to ja nawet jesli chodzi o starsza wersje to nie narzekam.
Stary 22.01.2003, 22:56   #11
TOMMYx
Gość

Cytat:
pepperman napisa***322;(a)
testy FCE masz w Supermemo FCE...
Ale niestety do dzisiaj nie mogę go nigdzie dostać (czyt. ściągnąć lub pożyczyć).
Jeśli znasz jakieś linki do tego soft'u, to daj znać.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: