![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.06.2003
![]() |
ja podkręcić GAINWARDA geforce3 Ti200
Witam wszystkich mam pytanko i nadzieje ze ktos mi na nie odpowie
Zakupilem sobie Geforce'a 3 ti 200 firmy gainward. probowalem go podkrecic programem dolaczonym do karty z standardowych 200/400 na 250/550mhz i sie udalo ale przyrost mocy byl niewielki bo z 7200 na 7850 pkt w 3dmarku 2001 se. co mam zrobic abu wykrecic wiecej ?? posiadam athlona 1600xp plyte ecs k7vta3 ver. 3.1 z najnowszym biosem, 512 mb ddr 333mhz, WD 80 Gb z 8 mb cache, napedy chyba nie istotne
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wyklaczyc animacje w windzie ^_^
a tak na powaznie to juz za wiele sie nieda zrobic - nie spodziewaj sie ze krcac karte sprzed 2-3 lat dojdziesz lub chociaz sie zblizysz do poziomu np ati9800 mosze dalej krecic w gore, ale teraz to juz musisz uwazac na temperature (chyba ze dodatkowe chloedzenie zapewniles) najwieksze zyski teraz osiagniesz dobierajac odpowiednie stery oraz moze wymieniajac system operacyjny - ma ogromny wplyw na szybkosc przetwazania grafy ja polecam od jakiegos czasu wszystkim win2k3 jezeli chodzi o rodzine ms |
|
|
|
|
|
#3 |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
1. podkrec procesor - choby z szyny 133 na 166 potem mnoznikiem
2. podkrec ram - choc na ECS moga byc zerowe rezultaty 3. podkrec jeszcze k. grafiki - jakie masz na niej chlodzenie
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
czytalem posty i wyniki na benchmark.pl i goscie kreca tam ta karte do 12000 pkt. i raczej nie na super specjalnym sprzecie. na tej karcie jest bardzo dobry wiatrak i sa radiatorki na pamieciach
wiec chyba o temp. sie nie mam co martwic zbytnio. zastanawiam sie w jaki sposob oni kreca tego gainwarda na tyle punktow ??
|
|
|
|
#5 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wiec krac dalej w gore karte
![]() pamietaj jednak ze wyniki zawsze mozesz naciagnac, i pewnie takie sa publikowane (robione na czystej windzie np 98se z samymi sterami grafy i NICZYM wiecej zainstalowanym - masz kilkaset punkow wiecej) pozatym wynik 3dmarka choc uznawany za w mire miarodajny, wcale taki nie jest. przyklady: porownaj wyniki najnowszych kart ati i nvidii, wiesz ktore sa szybsze, a wyniki sa odwrotne przyklad drugi: maja karta Winfast GF2Pro rozklada na lopatki GF4mx jak chce, a wyniki 3dmarka ma gorsze dlatego lepiej spojrz jak Ci gry chodza, zamiast cyferek z jakims sofcie pozdro |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
masz racje ze to nie jest najwazniejsze ile punktow ale jak chodzi karta w grach ale jest to jakis rodzaj odnosnika wydajnosci , jak narazie nie narzekam na jakosc i wydajnosc grafiki , przedtem posiadalem gf 2 mx 400 i roznica jest ogromna poczawszy od jakosci wyswietlanej grafiki po szybkosc i dodatkowe funkcje. ale czlowiek nie bylby czlowiekiem gdyby nie chcial wiecej i szybciej, przynjamniej ja tak mam
|
|
![]() |
|
|