![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Milion na Błoniach
Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Poprostu nie da sie tego opisac. Fotki też nie bardzo to oddają. Masa ludzi ale jeszcze więcej lampek.... duzo więcej.
Biały marsz To tylko jedna z kilku tras na Błonia... tu akurat od strony J.Piłsudskiego i wlot na Błonia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Znicze, świeczki itp.... w takich ilościach ze nawet tyle na Święto Zmarłych nie było. ![]() ![]() Po Mszy.... ![]() ![]() Kuria na Franciszkanskiej ![]() ![]() ![]() A tu coś niezwykłego... w drodze powrotnej jechałem przez Aleje Jana Pawał II i na całej jej długości (pare km) znicz za zniczem po obu stronach. ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Widzialem to w TV, rzeczywiscie cos pieknego.
Ja wczoraj bylem na mszy studenckiej w Kortowie (naszym miasteczku studenckim) i musze powiedziec ze cala msza i liczba obecnych osob takze zrobily na mnie duze wrazenie. Naprawde widac zjednoczenie wsrod ludzi w tym czasie. Zdjec niestety nie mam, a szkoda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.07.2004
![]() |
ja tez byle na Białym marszu ale w Olsztynie zdjecia bede ale wprzyszlosci jak klisza wywolana zostania
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
szkoda że trzeba takich okazji dla poczucia jedności... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veni, Vidi, Vici.
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
I o wszystko za sprawą tylko Jednego Człowieka.
Jednak cuda sie zdarzają, mogły by częściej gdyby tylko ludzie byli ludźmi, tak jak to ma miejsce teraz. Pozdrawiam
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
znowu zjednoczony naród. ciekawe na jak długo i kto to wykorzysta...
miejsce z pierwszej foty dobrze znam, bo uskuteczniam nim objazd do Zakopanego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
tia... pikno sprawa tez wczoraj bylem na marszu w naszym malym miasteczku i byla masa ludzi.......... zniczy ze szok..................
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale to nic w porównaniu do przewidywanych 7 mln na ceremonii pogrzebowej w rzymie...
dla porównania: obszar administracyjny rzymu: 1523 km2, liczba ludności 2,6 mln (zespół miejski 3,8 mln)... władze miasta starają się wszelkimi sposobami ograniczyć napływ wiernych do miasta. [...] Plac świętego Piotra jest już wypełniony. Służby porządkowe nie wpuszczają już przed Bazylikę Watykańską pielgrzymów i kierują ich na rzymskie place, gdzie ustawiono ogromne telebimy, na których będzie można śledzić przebieg uroczystości. Na placu pozostały już tylko miejsca dla przedstawicieli Kurii Rzymskiej oraz 1500 osobistości z całego świata. Ludzie przemieszczają się we wszystkie strony, próbując znaleźć dogodne miejsce, ale wszędzie jest już bardzo ciasno. Pielgrzymi są zdezorientowani, bo - wbrew zapowiedziom o świetnej organizacji - nikt tutaj nawet nie kieruje ruchem. Pielgrzymi, którzy weszli na plac i pobliskie ulice, są tam praktycznie uwięzieni. Ci, którzy obawiając się zgniecenia przez tłum, próbują się wycofać, ale nie mają na to najmniejszych szans. [...] [...] Ulice są kompletnie zakorkowane. Widać stojące karetki, ale są one praktycznie unieruchomione przez tłum. Ludzie zaczynają się denerwować, słychać okrzyki w wielu językach, najgłośniej po włosku. Przed Bazyliką św. Piotra ustawiono kilka telebimów, na których zgromadzeni będą mogli oglądać uroczystości. Na razie wyświetlane są na nich zdjęcia Ojca Świętego i komunikaty, m.in. po polsku: "nie popychaj, a nie będziesz popychany". W całym Rzymie pełno jest Polaków i polskich flag. Niektóre placyki koło Watykanu zamieniły się tej nocy w polskie miasteczka. Według szacunków, na pogrzeb papieża przyjechało około miliona Polaków. [...] |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
trzeba się było z głupim na głowę zamienić, żeby do Rzumu teraz jechać.
znając włoskie upodobanie do chaosu sprawa wymknie się. ludzie przyjeżdżali kilka dni, wyjechać wszyscy będą chcieli jednocześnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Myśle, że nie tylko w Krakowie, ale w całej Polsce w większych miastach były msze/zgromadzenia jakich mało kto widział. Błonie Błoniami. W Toruniu byłem na zabytkowym starym rynku gdzie odbyła się msza w intencji papieża (mimo, że to nie była polana) pierwszy raz widziałem tyle ludzi "wylewających" się wręcz z rynku daleko w boczne uliczki. Zdjęć nie mam, moje relacje powinny czasem się ukazywać w TV Podróże.
![]() |
![]() |
#11 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
Nie ma co porównywać Błonia z Rzymem. Tam przyjechali ludzie z całego świata, a na Błonia Krakowianie i okolice.
![]() |
#13 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.07.2004
![]() |
ja by ojciec swiety miał pogrzeb na blooniach to tez by przyjechał caly swiat,..i na pewno bylo by 3 razy wiecej ludzi niz w rzymie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() hehehe
![]() |
![]() |
#15 | |
![]() |
Cytat:
Jakby nie patrzeć Błonia są bardziej pojemne. Podawali ze na placu było jakieś 100tys. więc reszta z tych 5mln. gniotła się na ulicach
![]() |
![]() |
|
|