![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Tu sie zgodze ze nie ma przymusu uzywania internetu. Jak sie zarabia internetem (rozne rzeczy sie przeciez robi), to i sa pieniazki na net'a.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
bas bardzo dobrze powiedziane! Zgadzam sie z Toba w 100%.
![]() |
#18 | |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
naturalnie wszyscy ktorzy tak latwo wyzywaja od 'zlodziei' sa krystalicznie czysci...
![]() |
![]() |
#20 | |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
odciananie nas (takich jak ja malo korzystajacych i nie nalezacych do zamozniejszych ludzi w tym kraju) od zrodla informacji nie jest przestepstwem? MAM PRAWO WIEDZIEC CO SIE DZIEJE - szczegolnie jezeli mnie to dotyczy a wiele rzeczy mnie dotyczacych znajduje sie czesto jedynie w internecie, to jest takie samo medium jak prasa, telewizja i radio (co ciekawe tu mam prawo do wyboru dostawcy), szkoda ze jako pionierzy musimy placic tak wielki (bynajmniej dla mnie) haracz (tak haracz bo to zdzierstwo - na ankiety i dzwonienie babek z propozycjami pakietow internetowych maja a to z czyich pieniedzy - MOICH - moze niech przytna z ceny). co do kwestii okradania molocha/monopolisty to tak sie zlozylo ze znam ten bol bo czasem zdaza mi sie pracowac w zastepstwie w firmie gdzie kazdy ja okrada a w efekcjie okrada moja pensje' pzdrwm Nikita_Bennet
Odrzucamy krolow, prezydentow oraz glosowanie. Wierzymy w zgode powszechna oraz kod wykonywalny D. Clark - Internet Wizard Ostatnio zmieniany przez Nikita_Bennet : 24.07.2003 o godz. 21:31 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
1. Naturalnie masz prawo do informacji, możesz iść do biblioteki publicznej i tam poczytać książki czy nawet gazety, możesz też za darmo korzystać z internetu np w ośrodkach informacji europejskiej.
2. Miejcie sobie interrnet za free, ale z czegoś chciałbym żyć a nie widze powodu dla którego miałbym ciężko pracować, czasami po nocach, żeby ludzie mieli internet i nie mieć z tego na chleb. 3. Skoro szukasz tylko informacji, czyli czegoś co jest osiągalne przez www to wyjaśnij mi dlaczego jak wprowadziłem do cennika usługę dostęp tylko do www(gg też działa) to nikt tego nieche? Otóż dlatego, że ludzie chcą ściągać dupy i inny chłam za pomocą p2p, wiesz co się dzieje jak ktoś odważy się zablokować p2p? Jest straszna awantura. 4. Powyższe odnosi się nietylko do mnie i mi podobnych ale ponieważ choćby z konstytucji wynika wolność wobec prawa to także tepse należy tak traktować. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Ja w kwestii formalnej!!! Po przeczytaniu powyzszych postow.
1. Czy okradanie TPSy jest okradaniem? 2. Czy okradany moze okrasc okradajacego? Kwestja nr 2 jest szersza i dotyczy calej sfery naszego zycia a szczegolnie polskiej rzeczywistosci!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.07.2002
![]() |
Jak zlodzieja mozna okrasc
![]()
![]() |
#24 |
staruszek
![]() |
@bas
1. jak napisalem wczesniej nie wszystkie informacje znajde w ksiazkach a jak znajde to sa juz czesto przestarzale a po co mi uczyc sie staroci. co do bibliotek to najblizsza mam 12 km od siebie i watpie aby byl tam internet, najblizszy internet mam w miescie powiatowym - 30 km ode mnie, osrodki informacji europejskiej - przestan, u mnie to pic na wode. jedyny sensowny gdzie mozna faktycznie dotrzec do info poprzez internet (tak korzystalem i tam bo szukalem jednej z dyretyw ue) znajduje sie w centrum edukacji europejskiej w olsztynie - ~100 km ode mnie - i co mam za kazdym razem gonic takie odleglosci a lacza nie sa szybkie (za wyj. olsztyna). 2. nie mowie o i-necie za free. u nas dogadalbym sie moze z 2-max 3 osobami do wspolnej zabawy ale dziala nas odleglosci takie ze kabla nie pociagniesz (od jednego staw i 2xdorga a od drugiego drzewa i budynki) a doliczyc jeszcze radiowki to nie wiem ile wyjdzie a te 80 nawet 100 zl miesiecznie bym znalazl ale nie na lacze na ktorym max transfer bedzie 8-12 kilo/sek. oni moze tez by sie zgodzili ale jak dojdzie koszt polaczenia nas trzech to juz nie a samemu mnie nie. zreszta czemu tpsa nie wprowadzi jakiejs promocji dla uczacych sie (pelnoletnich oczywiscie). zreszta nie doczytales ze pracuje w takim miejscu gdzie miesiecznae straty spowodowane przez zlodzieji sa wieksze niz suma wyplacana dla wszystkich pracownikow (za zlapanie 10 zlodzieji i wlepienie im max kar mialbys dobry samochod) ale wszyscy to olewaja a ja nie mam zamiaru brac wszystkiego na siebie bo .... na razie dwa psy mi ubili - tak jest polska rzeczywistosc (jak kcesz wiecej - np o dzialaniu policji - to na priva bo to nie nadaje sie do upubliczniania a sprawy znam z autpsji i nadaja sie na kilka programow do telewizji ale wiesz miszkam 5 km od granicy z obwodem kaliningradzkim i .... jest jak jest). 3. pierwsze slysze - mozesz zapodac jakies linki. czy dziala ftp (czasem trzeba jakies bazy do nav sciagnac i stery). ile miesiecznie za staly dostemp (www, e-mail, gg (a przez gg pliki pojda?), powiedzmy ze jak cena w normie to p2p moge olac bo rzeczy biore od kumpli). co do awantur o wylacznie p2p, to w akademiku jak mnie pytali co jest to mowilem ze to wymysl odgorny albo robia jakies testy (to akurat prawda) i mialem ludzi z glowy (pelnilem funkcje admina w akademiku - lacz 520 kbit/sek). a faktycznie wylaczenie p2p dalo wiele bo mamy imo fajne lacze z zagranica. 4. coz to prawda ze prawo obowiazuje kazdego i malego i duzego ale ja nie jestem "umocowany prawnie" (wiem zle sformulowanie ale brak mi slowa) jako monopolista - tpsa tak (gdzies jakis urzad to stwierdzil). inna bajka. dzwonila do mnie babka z tpsa (cos z pakietami internetowymi), zaproponowalem jej kilka ciekawych dla mnie pomyslow (np brak cyrografu na 12 miesiecy bo przez 8-10 jestem na uczelni czyli de facto net mi potrzebny jest raptem na 4-3 miesiace a mam kumpla ktory moze np tylko w zimie grzebac sie bo jest rolnikiem a wtedy jest troche mniej roboty) i co uslyszalem - nie mamy takich mozliwosci sprzetowych (a monterzy mowia co innego jak z nimi zagadasz). pytanko kiedy bede mogl starac sie o sdi/neo/neo+ (cokolwiek stalego) bo bylbym tym zainteresowany - odp ta sama acentralke wstawili nam 3 lata temu (czyzby wstawili zlom). inna kwestia. podejscie do klienta. czesto laczylem sie przez numery odtepowe onet-energis. ostanio zmienilem modem i przez ich lacze sie 14,4 a na tpsa 52,0. pisze i odpisuja i to sensownie cokolwiek robia a panowie i panie z tpsa? nic. jak cos sie wali to ma tak byc i ratuj sie sam, ewentualnie blad jest u ciebie bo MY (tpsa) mamy najnowszy sprzet i u nas jest spox (tylko czasem gina im klucze do urmetow i sa jaja) @ RiT2 1. kazde okradanie jest zlodziejstwem a w przypadku opisywanym w tym temacie jest to niedotrzymanie warunkow umowy i kara jak cie zlapia - zreszta nie wiem ale da sie dostac chyba z podzialem nawet poza budynkiem ale abonament jest drozszy (i jka by zakrecic to by i zalozyli osobom prywatnym). 2. nie powinien bo staje sie taki jak on a kcesz byc taki jak tpsa bo ja nie bardzo choc ustawienia domyslne w mojej glowie mowia monopolista niewazne jaki ale zwalaczaj (w dobrym slowa tego znaczeniu - nie popieram kradziezy urmeta). pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
#25 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Jak wam tpsa nieodpowiada to jaki problem zebrać się w 50 osób, kupić sygnał i do przodu.
Wiem, że masz tam spore odległości, ale wierz mi, że jestem praktykiem i nie jest to problem zbudowac sieć na radiu i w gruncie rzeczy nie jest to takie drogie, tylko trzeba to senesownie rozplanować. Jak chcesz to w wolnej chwili jak prześlesz mi dokładną mapkę topograficzną z zaznaczonymi klientami i przeszkodami to zrobie Ci przybliżony kosztorys. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
staruszek
![]() |
Cytat:
co do tego ze tpsa nieodpowiada to fakt ale nie mam wyboru - fakt jest taki ze jest jedynym operatorem w promieniu ponad 50 km jesli nie wiecej, kablowki tu nie ma a docieraja jedynie 3 programy telewizyjne i to z problememi przy zmianie pogody. czasem sie dziwie ze ludzie mieszkajacy w miastach mowia jak wspanialem mieszkac na wsi, jak zdrowo itp. a co tu powedziec o robieniu sieci w takiej dziurze gdzie polowa nie wie co to interneta druga stoi po sklepem. w miescie lepisz ogloszenia, ze masz pomysl, zbierasz gurpke zapalencow i kombinujesz a kabelek pociagnac potrafi kazdy, zalatwic pare podan i zgod oraz zarejestrowac to jako stowarzysznie tez. nie po to ucza nas w szkolach ![]() co do twojej propozycji to pewnie skorzystam i sie odezwe - thx pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
![]() |
|
|