Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.11.2004, 09:45   #1
destruktor76
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.12.2003
destruktor76 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak nagrywać z telewizji na dysk?

Nie mam magnetowidu i jakoś nie uśmiecha mi sie jego kupno. Wolałbym już kupić karte TV. Mam procek AMD 2,4 GHz i 512 Mhz Ramu. Mam też karte Radeon 9200 128 Mega. Czy ktoś może mi powiedzieć czy wogóle można nagrać film korzystając z średniej jakości karty TV. Bo wiem że teoretycznie jest taka możliwość ale jak to wygląda w praktyce. Czy jakość jest zadowalająca czy odrazu dać sobie z tym spokój.
destruktor76 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.11.2004, 09:49   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mam thunderbirda 1,2GB, 512@133 ramu i karte avertvstudio
nagrywanie bez problemu w pelnej rozdzialce
a np wiadomosci czy tp bzdury nagrywam w polowie rozdzialki zeby kompowi wiecej mocy na osiolka zostawic
bezprobleomow dzial tez przesuniecie czasowe - przydatne kiedy film leci w programie bez przerw na reklamy a ty musisz gdzies na chwile wyjsc...

czyli - nie masz sie czym martwic
aha - z tv nagrywam przewaznie do mpeg2, a z video/kamery do divxa - ani w tym foramcie ani w drugim nie mam problemow z zza malom wydajnoscia
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2004, 10:01   #3
destruktor76
Nowy na forum

to może jeszcze polecicie jakąś dobrą i stosunkowo tanią karte TV bo słyszałem że nie wszystkie kompresują do popularnych formatów. No i tak z ciekawości zapytam ile trzeba mieć przestrzeni na dysku żeby nagrać sobie film 90 minutowy z TV
Stary 18.11.2004, 10:07   #4
maj3
Banned

Data rejestracji: 03.10.2004
maj3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez destruktor76
No i tak z ciekawości zapytam ile trzeba mieć przestrzeni na dysku żeby nagrać sobie film 90 minutowy z TV
wszystko zależy w jakiej jakości zgrywasz i w jakim formacie
maj3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2004, 10:09   #5
destruktor76
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez maj3
wszystko zależy w jakiej jakości zgrywasz i w jakim formacie
No domyślam sie i dlatego chciałem żeby ktoś rzucił jakiś przykład
Stary 18.11.2004, 10:40   #6
maj3
Banned

Data rejestracji: 03.10.2004
maj3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez destruktor76
No domyślam sie i dlatego chciałem żeby ktoś rzucił jakiś przykład
przykład
walka Gołoty 56 min 11 sek w mpeg-2 ok. 3,8 GB
w mpeg-1 ok 600MB
maj3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2004, 10:16   #7
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Typowa karta TV nie kompresuje do żadnego formatu - musi to robić procek. Przy 2.4GHz (nie mylić z 2400+) nie powinno być kłopotów z kompresją do divxa w locie, choć nie uzyskasz tak najlepszej jakości.
Co do kart - jak weźmiesz coś na BT to polecam iuVCR - bezkonkurencyjny.
Stary 18.11.2004, 10:41   #8
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
5minut w mpeg2 (teledysk) - 600MB
1godzina w xvid - 500MB
oczywiscie wszystko zalezy od stopnia kompresji - trzeba to sensownie wyposrodkowac
Stary 26.11.2004, 09:35   #9
Oli Master
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.11.2004
Oli Master w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam pytanie i odrazu mówie żę nie mam pojecia na temat jaki chce zadać.
Czy można nagrać film z tv na dysk bez karty tv (jesli sie tak nie da to spoko) i jeszce jedno jak np mam karte tv (przykład Zoltrixa) co potrzebuje do zgrania filmu (programy głównie jakie programy)

Ps. A teraz sorki ale jestem po nocce i ide spać (Jak cośbęde pod wieczór)
Stary 26.11.2004, 09:38   #10
nimal
Author
Zlotowicz

zeby nagrac film z tv bez karty tv musisz miec telewizor (lub magnetowid z tunerem tv) i wyjsciem video ktore podlaczasz do wejscia video w kompie (na karcie do przechwytywania video, na karcie tv lub na kracie graficznej (niektore maja vivo i tylka do ktakiej to podlaczysz - zobacz w instrukcji obslugi i nie pomyl z wyjsciem tv)
oddizelnie dzwiek kablem podlaczasz do linein karty dziwkowej
i wtedy mozesz nagrywac, jak opisane powyzej
Stary 04.09.2008, 18:00   #11
tomera
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.09.2008
tomera w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam karte ati raedon 9550 i mówiono mi ze mozna przez nią nagrywac na kompa ale nie wiem jak jest w praktyce
tomera jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: