Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 09.07.2004, 18:21   #1
_Neoo_
Hit me if you can!

Data rejestracji: 27.05.2002
_Neoo_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question Jak napisać odwołanie?

Witam
Mam następujący problem. Dzisiaj miałem wyniki z uczelni (Uniwersytet Gdański) gdzie zdawałem na politologię. Okazało się, że otrzymałem 29 pkt., a przyjmują od 30pkt . Na razie jestem na liście rezerwowych i jeśli ktoś zrezygnuje to może się załapię na indeks, ale to nie jest znowu takie pewne. A musicie wiedzieć że cholernie mi zależy na tych studiach i ja po prostu "muszę" tam studiować
Tak więc juz teraz chciałbym zacząć przygotowywać się na pisanie odwołania od tej decyzji tylko mam jeden problem, nie mam pojęcia jak to zrobić, jak je napisać, od czego zacząć.
Na pewno na górze po lewej stronie moje imię, nazwisko, adres, a po praej miasto i datę, później na środku dużymi literami ODWOŁANIE, no i tu zaczynają się moje problemy. Jak zacząć? "Prosiłbym o rozpatrzenia mojego odwołania od Państwa decyzji nieprzyjęcia mnie na studia dzienne na kierunek politologia z powodu"? I jakie powody ty podawać? Czy takie w stylu że zawsze chciałem studiować politologię, było (jest) to moje marzenie, zawsze interesowałem sie polityką itp., czy może napisać że musiałem wcześnie wstać co spowodowało moje niewyspanie i mogło być przyczyną jakiejś błędnej odpowiedzi? Czy te powody podawać w punktach od myślników czy bardziej pisać to prozą? No i czy mozna w takim odwołaniu ubarwaiać trochę fakty (chyba można no bo w jaki niby sposób mieliby to sprawdzić?) czy nawet podawać fakty niezbyt trzymające się rzeczywistości?
Ostateczna lista przyjętych zostanie wywieszona dopiero 19 lipca, i od tego momentu można składać odwołania (tak przynajmniej mi powiedzieli w Komisji Rekrutacyjnej), więc mam jeszcze trochę czasu, ale jak już pisałem chciałbym być przygotowany w czym mam nadzieję mi pomożecie

W czasie przeszukiwania Google znalazłem taki wzór odwołania, po drobnych zmianach mozna by go chyba zastosować, czy może to odwołanie powinno wyglądać inaczej?. Ale i tak nie wiem jakie te powody podawać :/ Więc za wszelką pomoc dziękuje
Dołączone pliki
File Type: doc wzor_odwolania.doc (27.5 KB, 7055 oglądane)

Polska strona o BSG | Napisy do serialów SF | Credo
_Neoo_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: