![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Jak odzyskać dane z partycji NTFS po jej nadpisaniu przez fdisk'a?
Miałem na dysku jedną partycję NTFS o rozmiarze 80 GB. Wszystko było dobrze aż do dziś. Włączyłem dosowego fdisk-a, nie pytajcie po co. Przez moją głupotę utworzyłem nową partycję podstawową FAT32 - fdisk nawet nie pytał, czy usunąć starą partycję, tylko ją odrazu nadpisał. Po restarcie komputera otrzymałem komunikat o nieznalezieniu systemu operacyjnego. Po tym wyłączyłem komputer i nic więcej nie zapisywałem na dysku, teraz korzystam z drugiego kompa. Jak przywrócić dane z tamtej partycji NTFS? Wiem, że to możliwe, tylko jak?
Tutaj przeczytałem, że można to zrobić z poziomu Linuxa, ale ja nie mam o nim bladego pojęcia. Czy jest jakiś program dla Windows, który pomoże mi to zrobić?
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Laser mówił co ci się przytrafiło z tym hdd... to smutne...
może na stronie firmy ontrack coś znajdziesz www.ontrack.pl lub www.ontrack.com.pl jest też www.ontrack.com
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Spróbowałem odzyskać dane programem EasyRecovery - na początku myślałem, że on w ogóle nie da sobie z tym rady, ale jednak mu się to udało
. Dzięki za pomoc 8)
|
|
|
#4 | |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
A ile to trwało ? Fajnie ze sie udało ! Pozdrówka ! |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Widze, ze sobie juz poradziles ale na wszelki wypadek zaopatrz sie jeszcze w get data back.
No ale miejmy nadzije,ze juz czego takiego nie bedzie. Poza tym nie radze uzywac fdiska. ja ustawiam nim tylko partycje jedna podstawowa jesli musze a potem to juz wchodzi w gre partition magic. Tnie tak jak chcesz i nie trzeba sie tak stresowac co w przypadku fdiska nie jest juz takie pewne. Tak na marginesie kiedys jak odzyskiwalem dane z 40Gb dysku to trawo to od 18.00 do cos kolo 04.00. Hehe. Pozdrawiam. PS. I prosze czsami sie ze mna nie sprzeczac na temat narzedzi do partycjonowania dysku po to co napisalem to jest tylko moje zdanie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Weron: moje zdanie jest idento, fdiska boje sie jak ognia.
|
![]() |
|
|