![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
lg 32x i servis
witam
mam takie pytanie, bawiłem sie w podkrecanie 32@40, niestety nagrywara chyba padła bo nie wypala zadnych płyt z predkością ponad 8x, i to zarówno jako model 40x jak i 32x, przywróciłem jej stary bios - i tu pytanie czy na servisie moga sie zorientować że zmieniałem biosik i na tej podstawie odmówić przyjęcia, generalnie na bank zrobiłem to dobrze i nie było jakichś problemów przez czas jakiś - pojawił się on dopiero po kilkutygodniowym uzytkowaniu sprzętu 32@40?? pozdrawiam, Marcin |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
jezeli widoczny jest stary bios to chyba nie!
Chociaz nie wiem, jak to jest czy maja programik do pokazywania kiedy aktualizowano/wgrywano bios, albo co sie spalilo np. to wtedy moga wiedziec ze przyczyna spalenia xxxx bylo podkrecenie. Ale raczej uznaja!
![]() |
#3 |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Może nie masz po prostu włączonego DMA i przez to nie chce nagrywać szybciej niż 8x.
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
thorgal to ciota
![]() |
Cytat:
pozdrawiam, Marcin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Wszystkie urządzenia CD firmy LG jakie widziałem do tej pory miały na nalepce na górze, obok modelu i miesiąca/roku produkcji, także symbol fabrycznie wgranego firmware'u, dlatego też, jeśli teraz masz inny niż ten fabryczny, serwisantowi wystarczy jeden rzut oka na nalepkę i jeden rzut oka na ekran przy starcie komputera, żeby się zorientować.
Jeśli przywróciłeś oryginalny firmware - to nie wiem, czy jest jakiś sposób sprawdzenia, czy był kiedyś wgrywany inny. A swoją drogą Twój problem jest ciekawy - ja kilkakrotnie przerabiałem 32->40 i z powrotem, a ostatecznie -> 40 v. 1.12 IBM, i nie miałem z tym żadnych problemów.
![]() |
#6 | |
thorgal to ciota
![]() |
Cytat:
przez jakiś czas wszystko chodziło wyśmienicie więc podejrzewam że winna jest mechanika... pozdrawiam, Marcin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Przyznaję, że od czasu przeróbki nagrywarka nie była intensywnie użytkowana - poleciała do drugiego kompa, który rzadko jest włączany. Ale troch płytek na niej nagrałem... i jak dotąd OK.
Może rzeczywiście Ci się "skończyła"? A w ogóle to raczej jej nie lubię - uważam, że to dość nieudany model. Od początku miałem kłopoty - jako 32x nagrywa w trybie Z-CLV, i niektóre - zwłaszcza starsze - urządzenia mają problemy z odczytem takich płyt, a jako 40x stała się bardzo wybredna i bardzo niewiele płyt daje się nagrywać z pełną prędkością.
![]() |
|
|