![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
Jak rozmagnesowac kineskop telewizora???
Witam
Pytanie jak w temacie. Jesli mozna to prosze o proste domowe sposoby. Z gory THX. Pozdrawiam
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Re: Jak rozmagnesowac kineskop telewizora???
Cytat:
No i powinno byc git, tylko nie wiem jak dlugo caly proceder ma trwac... Pozdra! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Nowe telewizory - maja układy rozmagnesowujace - wiec wnioskuje ze chodzi Ci o starszy model TV. Miałem kiedys JVC 21' - chodzi do dzis i potraktowalem go silnym magnesem - bo sie fajnie kolor geby jednego z prezenterów zmieniał ![]() Tata sie wkurzył i na nastepny dzien zrobił cewke do rozmagnesowania kineskopu - był to drut 1mm nawiniety 50zwojów - i takie kóleczko od 50cm srednicy. Cała operacja polegała na włączeniu tego ustrojstawa przyblizonego do kineskopu i oddalenie sie z tym - cewak cały czas pod napieciem !! Kiedy tata powiedział juz - wyłączylem to z kontaktu i geba prezentera była normalnych kolorów. UWAGA - ilosc zwojow zalezy od indukcyjnosci / z tego co sie udało mi dowiedziec / wiec nie koniecznie musi byc to 50 ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
zgadza sie jak kineskop jest (dokladnie jego maska) nietrwale to wylaczenie z pradu fozyczne (przycisk, wtyczka) powinno pomoc
powinno wystarczyc ok 5 minut jak to nie pomoze to musisz sie zaopatrzyc w stara cewke najlepiej kineskopowa (duzy obwod) wlaczaczyc do gniazdka z napieciem zmiennym taka cewke zblizyc do kinestopu od strony maski pokaze sie tecza (wlaczony tv) i wlaczona cewke nalezy oddalic na jakis metr od kineskopu i wtedy dopiero odlacz od gniazdka (cewke) jak nie masz cewki to od biedy wystarczy transformator (postepowac tak samo jak z cewka) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
Problem rozwiazalem!!!
Wiecie jak ![]() Przystawilem kineskop monitora do kineskopu telewizora (tak blisko ze sie az stykaly) i rozmagnesowalem monitor ![]() ![]()
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Jak rozmagnesowac kineskop telewizora???
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
ja to robiłem lutownica transformatorową...
![]() |
#8 | |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
... ja bym to inaczej zrobil, wiadro gwozdzi na telewizor postawic odczekac 30 min, gwozdzie sie namagnesuja a telewizor rozmagnesuje
![]() |
![]() |
![]() |
|
|