![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Laptop vs PC ?!
Ostatnio tak ciekawości czytałem troche o tym temacie.
Laptopy po mojej obserwacji coraz bardziej doganiają stacjonarne ''domowe'' PC - także ich cena robi się (za dobrą konfigurację) w miarę rozsądna. Przykładowo sprzęt HP Pavilion ZD8110 z: prockiem P4 HT 3.0 Ghz 800Mhz pamięcią 1024MB (2x512 DDR) 400Mhz grafiką M. Radeon X600 128MB napędem DVD+/-RW/R & CD-RW monitorem 17' systemem WinXP Media Center itd... można kupić juz za ok 6500pln (cena jeszcze do przełknięcia) Na tym można bardzo komfortowo pracować/kombinować/grać/itd (co do gier nie przesadzajmy rekordów tutaj nie bedzie - ale można) Wg. mnie minusem Laptopa jest jego bardziej ograniczona 'otwarta architektura', więc dla lubiących 'zmiany' to kolosalny minus tylko kiedy ja coś w kompie zmieniałem, prócz HDD, napędów, pamięci ?! ![]() Jak stoi kwestia awaryjności 'kompa mobilnego' ?! Oczywiście wiem, że jak się dba tak się ma ![]() ![]() Kolejny plus jest taki, że 'można go zabrać' co z PC jest bardzo kłopotliwe. Następne pytanie, PC różni sie od Laptopa - to widać 8 ) , ale jak z obsługą (nie w tym sensie instrukcje itd.), tylko Ci co mają laptopy mają potrzebe mieć jeszcze stacjonarke (też wydajną, bo konfiguracje typu P3/Celeron to prawie każdy ma). Tak czytacie czytacie te moje bazgroły i zastanawiacie sie o co mi konkretnie chodzi ![]() Wgryzam się w ten temat bo moja stacjonarka (konfig w profilu) robi się leciwa - ale pracuje się na tym jeszcze OK tylko co będzie za 2 lata ![]() Wtedy to sie przyda ew. do dojenia plików, www i OpenOffice ten sprzęt ![]() I wtedy chciałem kupić laptopa (technologia bedzie jeszcze wyzsza wtedy, moze i ceny jeszcze spadną ?! ![]() Zależy mi głownie na opiniach tych co mają Laptopa albo 2 pozycje na raz (stacjonarke też). Reszta załogi niech zapoda plusy i minusy ew. swoje pomysły/uwagi Laptop & PC pozdro!
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|