Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.09.2001, 20:31   #1
deamon2_
Gość
 
Posty: n/a
jak wrzucam nowy dysk chce aby mial on okreslona litre np. G, jak to zrobic?

Mam problemik:
Posiadam dwa dyski jeden jest wyjmowalny i chialbym aby mial on okreslona litere dysku jak go podlaczam. Jak to zrobic pod win98 ?
pozdrowionka deamon2
  Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.09.2001, 12:53   #2
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika wonderes
 
Data rejestracji: 08.09.2001
Lokalizacja: Białystok
Posty: 87
wonderes zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Panel sterowania/system/menrdżer urządzeń/cd-rom/(twój napęd)/właściwości/ustawienia--początkowa litera dysku--G;
--końcowa litera dysku--G
Działa w przypadku napędów zainstalowanych na stałe, myślę że w przypadku wyjmowalnego napędu też zadziała.
__________________
WONDERES
wonderes jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2001, 19:35   #3
deamon2_
Gość
 
Posty: n/a
Cytat:
wonderes (24-09-2001 13:53):
Panel sterowania/system/menrdżer urządzeń/cd-rom/(twój napęd)/właściwości/ustawienia--początkowa litera dysku--G;
--końcowa litera dysku--G
Działa w przypadku napędów zainstalowanych na stałe, myślę że w przypadku wyjmowalnego napędu też zadziała.
to ze tak mozna zrobic z cdromem to ja wiem ale chodzi mi o dysk hdd i niestety te opcje mam zamalowane (niedostepne), no wiec jakies inne pomysly?
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2001, 09:36   #4
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika wonderes
 
Data rejestracji: 08.09.2001
Lokalizacja: Białystok
Posty: 87
wonderes zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Faktycznie nie doczytałem pytania. Nie miałem tego problemu. Jeśli chcesz jakoś szczególnie wyróżnić wyjmowalny dysk to po prostu nadaj mu szczególną etykietę (właściwości dysku)
__________________
WONDERES
wonderes jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2001, 10:29   #5
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 28.05.2001
Posty: 178
Mickey zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie da się tego zrobić tak jakbyś chciał, jedyne co możesz zrobić to to aby ten dysk nie wskakiwał na literkę D tylko na koniec czyli jak masz np C,D,E to aby wskoczył na F, w tym celu uruchamiasz Fdiska i wywalasz z dysku partycję, a potem tworzysz nową partycję ale tylko rozszerzoną (gdyż podstawowa władowałaby się po dysku C czyli na D)

Sorry za rozwlekłość ale myślę że to jedyne co można zrobić, a jezeli niechcesz by napędy CD-Rom zmieniały literki gdy wyjmiesz twardy to musisz tak jak koledzy wcześniej pisali przydzielić im na sztywno oznaczenia (np G,H) wtedy po wyjęciu dysku napędy pozostaną na tych oznaczeniach a nie na pierwszych wolnych
Mickey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2001, 09:38   #6
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 10.08.2001
Posty: 151
sabor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
deamon2_ (22-09-2001 21:31):
Mam problemik:
Posiadam dwa dyski jeden jest wyjmowalny i chialbym aby mial on okreslona litere dysku jak go podlaczam. Jak to zrobic pod win98 ?
pozdrowionka deamon2
mozna takie cos wykonac na dwa sposoby: albo z dyskietki systemowej programem fdisk, albo programem partition magic 6.0 spod win98, sam tez mialem ten problemkieszen mialem zaraz po partycji systemowej c, a po operacji w partition magic 6.0 mam go jako ostatni. jezeli chodzi o partition magic to zmieniasz literke napedu hdd w mapowaniu liter dyskow (czy jakos tak) ustawiasz odpowiednie litery kazdemu i potwierdzasz. po restarcie program automatycznie przeniesie ustawienia dyskow i gotowe. i pamietaj jezeli chcesz zeby wyjmowalny byl zrobiony jako dysk logiczny, bo inaczej nie zadziala. pozdrawiam
__________________
GG: 918943
sabor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.10.2001, 14:57   #7
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Majonez
 
Data rejestracji: 05.12.2000
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 1,774
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jest jeszcze jedna metoda dziala ale nie ze wszystkimi dyskami jak sie okazuje Po prostu w biosie zaznacz aby nie wykrywalo tego dysku >none<
I po odpaleniu windy powinienes zobazcy wszystkie partycje drugiego dysku dopiero za cedekami Maly szkopul w tym ze z jakiegos powodu np nawet
30 GB fujitsu jest w ten sposob wykrywany a np 20 GB seagate'y nie
No i jeszcze kwestia transferu danych winda 98 ustawia dla tak wykrytych dyskow dosyc niski transfer wiec jeseli chcialbys cos wypalic z takiego dysku to nie polecam ale pozostale bajery jak kopiowanie na inne dyski czy odpalenie gry z niego nie wykazuja jakiegos spowolnienia
sorry ze tak rozwlekle no ale coz
pozdro
>majonez<
Majonez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia andrzejj9 Humor 34 16.03.2019 14:39
problem z tmpg fati DVD-Video 1 11.12.2004 21:24
Chce zrobic kopie filmu ale jak ??? Tommy-r DVD-Video 4 27.08.2004 19:03
Jak odzyskać skasowane pliki na CD-RW Jozgaw Napędy optyczne CD 7 21.06.2004 07:31
Teksty nauczycieli Tribunal Off topic 47 11.04.2004 21:39


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO