Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.02.2005, 09:20   #1
Guru
 
Data rejestracji: 26.04.2002
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Posty: 1,557
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jak wywolac zdjecie 5x5 cm?

witam. musze oddac zdjecie 5x5 do pewnego formularza. chcialem sobie zrobic cyfrowka i je potem wywolac,ale teraz nie wiem jak sie do tego zabrac.
zrobie sobie zdjecie 2048x1536,ale jak je dam do wywolania to mi wywolaja powiedzmy 10x15.wiec musze zrobic tak,zeby umiescic na takim zdjeciu 10x15 6 takich zdjec(bo tyle 5x5 tam wejdzie). tylko powiedzcie mi jak to zrobic zeby po wywolaniu to dobrze wyszlo.
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.02.2005, 09:28   #2
Guru
 
Avatar użytkownika prometeusz
 
Data rejestracji: 07.01.2003
Posty: 8,319
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jak masz juz to zdjęcie to otwierasz pusty dokument np
: fotoedytorem, Corelem, czym oklwiek o formacie 10x15 i tam wklejasz - robiąc przy okazji kilka jego clonów.
Czyli zanosisz jedno zdjącie z 6 zdjęciami
__________________



prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2005, 10:22   #3
Guru
 
Data rejestracji: 26.04.2002
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Posty: 1,557
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ale nie tzreba zmienaic tam wielkosci DPI?bo w fotolabie musi byc 300dpia mojoe zdjecie ilebedzie mialo? po prostu chodzi mi o to zeby to zdjecie jak najlepiej wygladalo.
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2005, 10:54   #4
Guru
 
Avatar użytkownika prometeusz
 
Data rejestracji: 07.01.2003
Posty: 8,319
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
teoretycznie masz racje.
Jednak zprawdzałem jakie ja zdjęcia zanosze do wywołanie i jest tam 72dpi przy wielkości 3264x2176 - czyli wazniejsza jest rozdzielczosć.
Moje zdjęcia są z A2-ki i na pewno większej ilości dpi przy robieniu się nie wyciśnie
__________________



prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2005, 10:56   #5
Guru
 
Avatar użytkownika prometeusz
 
Data rejestracji: 07.01.2003
Posty: 8,319
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
ważne jedynie byś zachował tą samą wielkość dpi przy pustym dokumenicie i twoim zdjęciu
__________________



prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2005, 11:11   #6
Guru
 
Data rejestracji: 26.04.2002
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Posty: 1,557
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no tak,ale jak zrobie sobie takie zdjecie,to potem w tymedytorze i tak je musze zmniejszyc,aby mi ich tam weszlo 6 sztuk.
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2005, 21:21   #7
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,877
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Czekajcie.. a nie łatwiej po prostu zmienić wielkość zdjęcia i ustawić ją w centymetrach? Ja tak kiedyś robiłem, na dniach pewnie znowu będę i wydaje się działać.
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO