![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
Norton GHOST i backup...
tyle sie mowi o backupie dysku czy partycji wykonanego w programie norton ghost, ze postanowilem tego sprobowac i stworzyc sobie cos takiego.instruktaz jak to zrobic znalazlem w artykulach na cdrinfo.
zabralem sie za stworzenie dyskietek programem ghost boot wizard zgodnie ze wskazowkami, uruchomilem kompa z pierwszej dyskietki i moim oczom ukazaly sie napisy, ze instalacja aspi nie powiodla sie i wydaje mi sie, ze w konsekwencji tego nie moge wskazac nagrywarki jako miejsca zapisu (poza tym dysku tez; widnieje tylko stacja dyskietek). Co mam zrobic aby zapisac image na cd'ku ![]() korzystam z ghosta 2002, mam win xp pro, system plikow NTFS, spawarke TEAC CD-W540E.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.08.2002
![]() |
Piothrix mam ta sama nagrywarke i ghosta i wszystko jest ok..
praktycznie te aspi nie sa potrzebne.. bo ghost laduje obsluge nowych nagrywarek i cdromow z pliku oakcdrom.sys. Utworz jeszcze raz dyskietke z MS-DOSem i troszku ja zmodyfikuj: wywal wszystko oprocz katalogu GHOST z ghost.exe, i oprocz plikow -> AUTOEXEC.BAT,COMMAND.COM,CONFIG.SYS,IO.SYS,mscdex. exe,MSDOS.SYS,oakcdrom.sys. A pliki autoexec.bat i config.sys otworz w notatniku i rowniez zmodyfikuj: [AUTOEXEC.BAT] @echo off LH \MSCDEX.EXE /D:cd1 /L:X CD GHOST echo Loading... GHOST.EXE [CONFIG.SYS] DEVICE = oakcdrom.sys /D:cd1 LASTDRIVE=Z Acha MS-DOS najlepiej zdobyc w ten sposob: sformatowac dyskietke w xp z zaznaczeniem opcji "Utworz dysk startowy systemu MS-DOS", a nastepnie w Ghost Wizard przy wyborze systemu nacisnac przycisk Get MS-DOS.. Ghost wczyta system z dyskietki i uaktywni jego wybor w wizardzie... Tak utworzona dyskietka dziala u mnie znakomicie.. nie ma tez pozniej problemu z bootowalnoscia cd.. PS. jezeli to wszystko nie pomoze, odezwij sie a przysle ci program ktory tworzy dyskietke ghosta wykorzystujac inny niz oakcdrom.sys sterownik cd\cdrw. Pozdrowienia, Anka.
Pozdrawiam, Anka. LITE-ON LTR-52327S QS0E NEC ND-3500AG Liggy 2.18 ![]() Ostatnio zmieniany przez anka725 : 28.08.2002 o godz. 12:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
LoadHigh nie pójdzie bo nie ma himem.sys w configu nie mówiąc już o emm386.exe
proponuje bez LH ![]() /mscdex - pójdzie? można też a:\mscdex.exe /d:cd1 /l:x
lewap3@tlen.pl Ostatnio zmieniany przez +++LeWaP+++ : 28.08.2002 o godz. 14:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
![]() |
+++LeWaP+++ u mnie tak zrobiona dyskietka dziala bez problemu, znajduje 2 napedy, a ghost rozpoznaje ze jeden to nagrywarka..
Czy ten LoadHigh jest jakos wyswietlany na ekranie? Bo u mnie wyswietla sie tylko wersja mscdex i liczba napedow.. piothrix - ta dyskietke mozna jeszcze wyposazyc w obsluge myszki: - w autoexec.bat dopisac mouse.com zaraz po @echo off - a na dyskietce umiescic w glownym katalogu pliki -> mouse.com i mouse.ini [mouse.ini] [mouse] MouseType=PS2 Ale uprzedzam ghost 7.5 corporate odradza to jesli uzyty jest MS-DOS. Pozdrowienia, Anka.
Pozdrawiam, Anka. LITE-ON LTR-52327S QS0E NEC ND-3500AG Liggy 2.18 ![]() Ostatnio zmieniany przez anka725 : 28.08.2002 o godz. 15:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dolaczam w zalaczniku plik mouse.com.. ghost 2002 doda go sam, ale ghost 7.5 corp juz nie.
![]() |
|
|