Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.03.2004, 08:25   #16
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pedros
A zapomniałem jeszcze o hałasie - Epson będzie głośniejszy od hp-ka
Co do Canona - zaletą Canonów są oddzielne atramenty dla każdego koloru. Ale to nie w serii 200
Ale jeśli i250 (bo nie wiem) jest następcą 200 to powiem tak - malutkie atramenciki które się szybko kończą (zamienniki są owszem tanie) i taki sam problem z głowicą - jak padnie to dupa blada - drukarka do wymiany - bo głowica droga
Jak drukarka jest nowa to jest wszystko cacy. A zamienniki mogą wiele zmienić.
Ale... to Twoja kasa
Czyli jeżeli drukarka jest na gwarancji to używać zamiennników, a jak się skończy to lepiej nie ryzykować i stosować oryginalne??
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.03.2004, 10:46   #17
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jesli ci sie zwali na gwarancji i wyczaja ze jechales na zamiennikach to pozegnaj sie z gwarancja.
Stary 12.03.2004, 11:20   #18
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu
Jesli ci sie zwali na gwarancji i wyczaja ze jechales na zamiennikach to pozegnaj sie z gwarancja.
Oczywiście się zgadzam, tylko jedno mnie zastanawia: w jaki sposób dojdą do tego że używałem zamienników?? Do serwisu w razie jak by się coś stało zaniosę z oryginalnym wkładem. Czy drukarka zapamiętuje numery seryjne wkłądów?? Wiem że tak jest w niektórych HP.
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2004, 12:31   #19
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
u mnie na stoliku stoi sobie grzecznie hp 845c i za nic nie zmaieniłbym jej na którykolwiek z tych nowych modeli hp.

zero stresów z refilami, szybko drukuje, a do tekstu i projektów z archicada jest wystarczjąca.

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2004, 13:21   #20
RiT2
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.10.2001
RiT2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
HP 5150 w www.proline.pl za 399 + 14 zł koszt przesylki a bedziesz zadowolony.

http://www.g.lubawka.cal.pl
RiT2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2004, 17:02   #21
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sayan
mentlik ...
ktos sie orientuje jakie symbole tuszów wchodzą do HP 3550 ?
jaka jest ich wielkosc i mniej wiecej cena...
Nio - mentlik
Z tego co mi wiadomo w 3550 czarny jest nr 27 (8 ml?) i kolor nr 28 (10 ml?)
Cen nie znam, ale czarny napełniacz chyba za 12 zet.

btw - nie mam w domu hp-ka ale właśnie epsona 480 złożonego z 2, bo musiałem kupić używaną drukarkę, żeby właśnie głowicę wymienić. Z 480 mam złe doświadczenia ale jak widać z poprzednich odpowiedzi może działać długo i dobrze
Acha - i nie pracuję w HP
Stary 12.03.2004, 17:07   #22
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air23
Czyli jeżeli drukarka jest na gwarancji to używać zamiennników, a jak się skończy to lepiej nie ryzykować i stosować oryginalne??
Dowiadywałem się i mi kolesie z serwisu powiedzieli, że owszem na gwarancji nie można drukarki oddać z włożonymi zamiennikami. Ale jak się włoży stare oryginały to oni jeszcze nie słyszeli o przypadku, żeby ktoś się na tym poznał.
Z drugiej strony - atrament tam występuje jedynie w miejscu parkowania głowic - więc to miejsce trzebaby chyba brać pod lupę, żeby coś skumać.
Oczywiście - tak słyszałem. Sam się nie certolę, jak trzeba to napełniam atramenty z napełniacza i już Dopuki głowica to wytrzymuje.
Stary 12.03.2004, 18:43   #23
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Miałem ten problem w grudniu. Wybrałem HP3650: narazie jestem zadowolony. 8)
Stary 12.03.2004, 19:10   #24
bjacek
Bywalec

Data rejestracji: 11.06.2003
bjacek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja osobiście zajeździłem Canona BJC210. To była tragedia. Wymienny wkład niby zawierał głowicę, ale był tak przerażliwie mały, że z ledwością wystarczył na druk pracy dyplomowej, którą szybciej przepisałbym ręcznie. Tępo pracy poniżej zadowalającego. W późniejszych modelach wcale nie jest lepiej.
Drukarki Epsona i Lexmarka nie drukują szybciej, ale są bezkonkurencyjne jeżeli chodzi o jakość wydruku w wysokich rozdzielczościach za niewielki koszt utrzymania. Ale też mogą paść głowice po używaniu tańszych tuszy.
Sam używam obecnie HP 959c i dopóki nie ogłosi upadłości to się z nią nie rozwiodę.
Czarna głowica połyka bez problemu 80ml tuszu, kolor 3x40ml. koszt to 50+3*25=125 złociszy wydanych rok temu. Pozostaje jeszcze problem zdobycia pustych wkładów, które wytrzymują max 2 takie nabicia, no i drukarki, której to już nie dostaniesz nowej. Ciekawe czy są modele pracujące na tych starych WIELKICH kałamarzach.
bjacek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.03.2004, 09:17   #25
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wujek ma w pracy Canona MPC 400.jest to drukarka wielofunkcyjna z jedna glowica, do ktorej wklada sie pojemniki z tuszem, sztuk 4(czarny i 3 kolorki).
drukuje duzo, bo kmplet tuszy starcza mu na ok. miesiac, a drukarke ma juz chyba 2,5 roku. i glowicy jeszcze nie wymienial, raz tylko w serwisie byla, bo zle drukowala. a jakosc druku jest jak na nowej glowicy, golym okiem nie widac roznicy.
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.03.2004, 15:41   #26
bjacek
Bywalec

Ja nie twierdzę, że głowica w modelu X padnie po 13 miesiącach, a w Y dopiero po 17.
Uważam, iż nie można za jedyne kryterium zakupu uważać ceny tuszy, ale trzeba patrzeć na to z szerszej perspektywy. Chodzi o to, że do drukarni ze stałą głowicą są tańsze tusze (ale nie zawsze przeliczając na 1 ml), ale może paść element roboczy - głowica, a wcale nie jest to wielki wyczyn. Koszt naprawy to tyle co nowa drukarka.
W HP jest inaczej. Zmieniasz tusz=zmieniasz głowicę, ale niestety bulisz za to, i to słono. Z drugiej zaś strony, koszt zakupu strzykawki z tuszem jest stosunkowo niewielki, tak długo dopuki i tu nie padnie zbiornik z głowicą.
Trzecia sprawa to planowany sposób eksploatacji sprzętu.
Jeżeli ktoś nastawia się na drukowanie ściąg przez najbliższe 5 lat to zakup lasera jest warty przemyślenia, a kolor zlecić w firmie, która się tym zajmuje.
Z tego co mi wiadomo, niektóre tonery mają gwarantowany wydruk 3000 stron tekstu. To jest 6 RYZ PAPIERU. No i urządzenia tanieją.
Stary 13.03.2004, 17:23   #27
sayan
Guru

Data rejestracji: 15.03.2002
sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wybór padł na HP 5150 własnie wróciłem z wrocławia z zakupem, wydrukowałem strone testową i jest ok

zapłaciłem 409zł dzieki wszystkim za porady

WCHODŹ na czat, a link znajdź gdzie indziej !!!!!!!
sayan jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2004, 15:56   #28
Tribunal
net został :)

Data rejestracji: 29.07.2003
Tribunal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
HP 920 mam takiego po prostu muuuuusisz to mieć
<dop[isame)
Cholera był szybszy o ułamek sekundy:p
Stary 14.03.2004, 17:00   #29
bjacek
Bywalec

Teraz poszukaj tylko kogoś, kto używa wyłącznie oryginalnych tuszy.
Wiedza ta przyda Ci się kiedy padną twoje, dołączone do drukarni.
Stary 17.03.2004, 17:26   #30
Ice
***Fakt jest faktem..***

Data rejestracji: 09.05.2002
Ice zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Gratulacje wyboru - mysle ze trafny. Chociaz bym sie zastanawial nad Canonem i350 - bardzo tanie zamienniki. Ale i tak bym nie zamienil mojej HP 930c na zadna inna. Chyba ze na Epsona R300 lub R200 ze wzgledu na mozliwosc druku na plytkach cd.

Pozdrawiam Ice
Ice jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: