![]() |
Jaką Drukarke ? - ..z tych tańszych
Witam!
Potrzebuje zakupic drukareczke, atramentową. Chciałbym wydac jak najmniej pieniedzy i napewno nie przekroczyc 350zł. Drukarka nie bedzie czesto uzywana, szybkość wydruku sie nie liczy. Najwazniejszą cechą powinna być ergonomiczność czyli jak najtańsze użytkowanie. Chodzi o tanie tusze... o duzej pojemnosci :) hmmm co by tu jeszcze napisac, wogóle sie na tym nieznam :) Epson, Lexmark, HP ? co mozecie polecic ? pzdr sayan_ssj |
ja bralem epsona ( Tego -> http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8362 ) do :
-tekstu (referaty,sciagi - bez problemu) -pare grafik czasem fotek (tez elegancko) i warunkiem byla tania exploatacja, a tusze ma bardzo tanie epson a na pewno juz zamienniki ktore pasują np.pelikan.a jakosc taka sama. HP kroluje ale nie za takie pieniadze...moze znajdzie sie super drukara hp za 350zl ale tusze beda cie kosztowaly nastepna drukarke |
Cytat:
hmm tylko to 12ml ? czy teraz wszedzie takie małe pojemniki sie wkłada.. ? w swojej starej drukareczce mam 40ml ? pzdr |
Mam odmienne zdanie - po prostu nie lubię drukarek z wymiennym atramentem bez dysz. Z powodu padnięcia głowic trzeba było wymienić 3 szt. Epsonów 480, a ten wiele się od tamtych nie różni. Przyczyną padnięcia mogło być stosowanie zamienników InkTeca czy innych.
Ale może to był po prostu niefart? Ja bym za tę kasę wziął jakiegoś HP-ka - można stosować zamienniki, można napełniać - wyjdzie może trochę drożej (choć pojemność atramentów większa) ale za to spokojniej ;) |
Ja poleciłbym raczej Canona http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8588
|
A zapomniałem jeszcze o hałasie - Epson będzie głośniejszy od hp-ka
Co do Canona - zaletą Canonów są oddzielne atramenty dla każdego koloru. Ale to nie w serii 200 Ale jeśli i250 (bo nie wiem) jest następcą 200 to powiem tak - malutkie atramenciki które się szybko kończą (zamienniki są owszem tanie) i taki sam problem z głowicą - jak padnie to dupa blada - drukarka do wymiany - bo głowica droga Jak drukarka jest nowa to jest wszystko cacy. A zamienniki mogą wiele zmienić. Ale... to Twoja kasa :) |
mam canona s500 juz ponad 2 lata i jestem bardzo zadowolony - ostatnio kupuje tusze za 18zl
i drukuje sie fajnie. Wiec popieram Patrixsa. Zreszta komentarze na stronie komputronika mowia za siebie. Pozdro |
Ja bym polecil Canona jak Patrix, albo Lexmarka Z 705, Z 605 lub Z 602. Polecam te marki dlatego iz sa tanie w eksploatacji, sa tanie tusze. Ja mam sam Lexmarka wielofunkcyjnego X5150 jest cool. pozdro ;)
|
mentlik ... :)
ktos sie orientuje jakie symbole tuszów wchodzą do HP 3550 ? jaka jest ich wielkosc i mniej wiecej cena... p.s. yy rodzice każą coś wybrac /szybko/ a ja niemam pojecia co bedzie najkorzystniejsze.. :) pzdr |
W myśl zasady "Każdy chwali to co ma"ja polecam Epsona.Mam wspomnianą 480tke i kupuje do niej tusze z wyprzedaży na allegro (ostatnio za 8zł czarny 15 kolor)
Drukuje co popadnie i jade od początku na podróbach. Plujke mam już 3 lata. |
Kupuj Lexmarka nie jest nowa firmo i nie stara wiec nie ma wygorowanych cen ja k np. Hp. I tusze nawet te otyginalne nie sa drogie i na dlugo starczaja.
|
ważna przypadłość tych z głowicami wmontowanymi: MUSISZ taką drukarkę używać, inaczej mogą zaschnąć dysze - chyba wiadomo co to oznacza...
podobno jest o tym gdzieś w instrukcji do epsonów, czyli wychodziloby, ze jak malo drukujesz to nie stosujesz sie do instrukcji obslugi wiec nawet gwarancji moga nieuwzglednic - paranoja |
Ja mialem tak z Canonem. Powiedzieli ze normatywny tryb pracy tego modelu to mini. 20s. na miesiac a ja nia drukowalem obrazki i tekst kolor, bo mam laser mono, wiec ok 10s. na miecha i to niby wykryli podczas serwisu i dukara (6 lat dobrej pracy na jednej glowicy) na smietnik. Teraz mam druga Lexmarka od pol roku wielofunkcyjna (bo w miedzy czasie stluklem skaner i starzy nie mieli wyboru heheh). I chwale sobie Lexmarka a w szczegulnosci X5150.
P.S . Soorry ze tak jakkos dziwnie pisze ale klawia mi sie rozwala. |
nie kupuj lexmarka! glowice wymienne, ale jak nie bedziesz przez jakis czas uzywal to tez zaschnie <mam 2 lexmarki, w obu nie dziala kolor bo sobie zasechl (zdjec nie drukuję) a nowy pojemnik to pol wartosci tej drukarki; czarny napelniam ile wlezie, sek w tym zeby NIE ZASCHŁO!>
|
Ja jak nie urzywam to co jakis czas czyszcze dysze bo walsnie mi ktos mowil ze moga zaschnac, a na to czyszczenie wiele tuzsu nie idzie. pozdro ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:06. |